Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na pewno same z siebie pojawiły się kiełbie i kleniki bo sam widziałem. Nie wiem, czy były jakiekolwiek zarybienia. Zupełnie ładna woda jak na te okolice (patrz większość okolicznych rzeczek: uregulowane i wysychające choc wynalazłem jedna obiecującą, wiosną będę ją sprawdzał ;)
Jeśli by pozwolić rosnąć tym rybom, które już są w zbiorniku, to z czasem będzie można tam podziwiać piękne klenie - największe klenie jakie w życiu widziałem (prawdopodobnie okolice rekordu krajowego) to były "klenie stawowe" z tego typu zbiorników (mikro-zaporówki lub stare, opuszczone stawy zasilane wodą z małej rzeczki).

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Na pewno same z siebie pojawiły się kiełbie i kleniki bo sam widziałem. Nie wiem, czy były jakiekolwiek zarybienia. Zupełnie ładna woda jak na te okolice (patrz większość okolicznych rzeczek: uregulowane i wysychające choć wynalazłem jedna obiecującą, wiosną będę ją sprawdzał ;)
Jeśli by pozwolić rosnąć tym rybom, które już są w zbiorniku, to z czasem będzie można tam podziwiać piękne klenie - największe klenie jakie w życiu widziałem (prawdopodobnie okolice rekordu krajowego) to były "klenie stawowe" z tego typu zbiorników (mikro-zaporówki lub stare, opuszczone stawy zasilane wodą z małej rzeczki).

• Super 1
Napisano

Koledzy czy ktoś łowi na tym zalewie? Warto podjechać za spinem? Widziałem dzisiaj fotki z morsowania i woda jeszcze nie zamarznięta.

Napisano

W Łagiewnikach na tamie niedaleko tego zalewu spotkałem latem wędkarza, który mieszka koło tego zalewu w Sulistrowiczkach i w tym roku łowił nie brzydkie okonie na spławik (pokazywał mi zdjęcia). Na czerwone robaki łowił karasie i okonie. Myślę że to fajna woda na wiosnę.

• Dzięki! 1
  • 5 months later...
Napisano
46 minut temu, wasyl1968 napisał:

Sulistrowice łowisko specjalne ? na jerku jest post 

Dokładnie tak. Jeśli kogoś interesuje temat to polecam śledzić wątek na Facebooku.

https://www.facebook.com/Zalew-Sulistrowicki-łowisko-specjalne-PZW-Okręg-we-Wrocławiu-102540968137635

http://jerkbait.pl/topic/141828-zalew-sulistrowicki/#entry2762890

Regulamin jest dość obszerny - bardzo dużo obostrzeń ale odpowiedział mi na wszystkie pytania, które chciałem zadać. Ja nie skorzystam ale mam nadzieję, że będą chętni bo inicjatywę uważam za ciekawą. Mam tylko nadzieję, że woda będzie odpowiednio pilnowana.

• 4 months later...
Napisano

Czy wiadomo jak łowisko będzie wyglądało w 2021 ? Chodzi mi czy dalej będą doić kasę od wędkarzy za jedniodnowe pozwolenia czy po ostatnich głośnych odłowach zbiornik znowu będzie dostępny na starych zasadach ?

• 1 year later...
Napisano

Cześć 

tak w zeszła sobotę przez przypadek wylądowaliśmy na tym zbiorniku trafił się jeden kleń widoki i klimat piękny ,rano drapieżnik ganiał na plaży od lasu ,później skupiliśmy się na grzybach 😀

2BB71895-D959-4787-812B-C45A56E1E7DC.jpeg