Tomek_kk Napisano 10 Grudnia 2019 Share Napisano 10 Grudnia 2019 Na pewno same z siebie pojawiły się kiełbie i kleniki bo sam widziałem. Nie wiem, czy były jakiekolwiek zarybienia. Zupełnie ładna woda jak na te okolice (patrz większość okolicznych rzeczek: uregulowane i wysychające choc wynalazłem jedna obiecującą, wiosną będę ją sprawdzał Jeśli by pozwolić rosnąć tym rybom, które już są w zbiorniku, to z czasem będzie można tam podziwiać piękne klenie - największe klenie jakie w życiu widziałem (prawdopodobnie okolice rekordu krajowego) to były "klenie stawowe" z tego typu zbiorników (mikro-zaporówki lub stare, opuszczone stawy zasilane wodą z małej rzeczki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_kk Napisano 10 Grudnia 2019 Share Napisano 10 Grudnia 2019 Na pewno same z siebie pojawiły się kiełbie i kleniki bo sam widziałem. Nie wiem, czy były jakiekolwiek zarybienia. Zupełnie ładna woda jak na te okolice (patrz większość okolicznych rzeczek: uregulowane i wysychające choć wynalazłem jedna obiecującą, wiosną będę ją sprawdzał Jeśli by pozwolić rosnąć tym rybom, które już są w zbiorniku, to z czasem będzie można tam podziwiać piękne klenie - największe klenie jakie w życiu widziałem (prawdopodobnie okolice rekordu krajowego) to były "klenie stawowe" z tego typu zbiorników (mikro-zaporówki lub stare, opuszczone stawy zasilane wodą z małej rzeczki). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aadicc Napisano 15 Grudnia 2019 Share Napisano 15 Grudnia 2019 Koledzy czy ktoś łowi na tym zalewie? Warto podjechać za spinem? Widziałem dzisiaj fotki z morsowania i woda jeszcze nie zamarznięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 16 Grudnia 2019 Share Napisano 16 Grudnia 2019 W Łagiewnikach na tamie niedaleko tego zalewu spotkałem latem wędkarza, który mieszka koło tego zalewu w Sulistrowiczkach i w tym roku łowił nie brzydkie okonie na spławik (pokazywał mi zdjęcia). Na czerwone robaki łowił karasie i okonie. Myślę że to fajna woda na wiosnę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 23 Maja 2020 Share Napisano 23 Maja 2020 Sulistrowice łowisko specjalne ? na jerku jest post Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 23 Maja 2020 Share Napisano 23 Maja 2020 46 minut temu, wasyl1968 napisał: Sulistrowice łowisko specjalne ? na jerku jest post Dokładnie tak. Jeśli kogoś interesuje temat to polecam śledzić wątek na Facebooku. https://www.facebook.com/Zalew-Sulistrowicki-łowisko-specjalne-PZW-Okręg-we-Wrocławiu-102540968137635 http://jerkbait.pl/topic/141828-zalew-sulistrowicki/#entry2762890 Regulamin jest dość obszerny - bardzo dużo obostrzeń ale odpowiedział mi na wszystkie pytania, które chciałem zadać. Ja nie skorzystam ale mam nadzieję, że będą chętni bo inicjatywę uważam za ciekawą. Mam tylko nadzieję, że woda będzie odpowiednio pilnowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El ninio Napisano 20 Października 2020 Share Napisano 20 Października 2020 Czy wiadomo jak łowisko będzie wyglądało w 2021 ? Chodzi mi czy dalej będą doić kasę od wędkarzy za jedniodnowe pozwolenia czy po ostatnich głośnych odłowach zbiornik znowu będzie dostępny na starych zasadach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 10 Września 2022 Share Napisano 10 Września 2022 Był ktoś ostatnio ? chciałem jutro jechać do Paniowic ale są zawody i tylko uczestnicy mogą wędkować , to może spining w sulistrowicach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marbil Napisano 10 Września 2022 Share Napisano 10 Września 2022 Cześć tak w zeszła sobotę przez przypadek wylądowaliśmy na tym zbiorniku trafił się jeden kleń widoki i klimat piękny ,rano drapieżnik ganiał na plaży od lasu ,później skupiliśmy się na grzybach 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 11 Września 2022 Share Napisano 11 Września 2022 Dzięki za info , niestety nie udało się dojechać , może w przyszłym tygodniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi