Skocz do zawartości
tokarex pontony

bolonka do 200 zł

Gość Anonymous

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzięki Adminie ! Myślę że i tak wykazałeś dla nas dużą cierpliwość .! Postaramy się nie przeginać w innych tematach ! p.s.... Bumel - zarejstrujesz się wreszcie ?! To nie boli ! :D:D pozdrofki ..

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 121
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Gość Anonymous
Napisano

No jeszcze zobaczymy[atak na marginesie to nasze gadanko jest super brak sztywnych reguł noi rzeka wiadomości] oczywiście rozumiem TOMIKA HEJA :twisted:

Gość Anonymous
Napisano

prubowałem sie zalogować ale narazie nic z teo niewychodzi niewiem dlaczego wiec DROGI PRZYJACIELU narazie dam spokuj :cry: NIEWIEM CZY MOŻEMY KONTYNUOWAĆ DANY TEMAT ?heja :wink:

Napisano

witam. temat należy kontynuować jak najbardziej, zobaczcie ile jest wyświetleń, sam naprawdę chętnie czytam wasze wypowiedzi szczególnie Maćka( Bumel bez urazy) przy jego wiedzy czuję się jak bym wczoraj wziął wędkę do ręki po raz pierwszy. a brak postów ze strony innych użytkowników mnie nie dziwi sam zastanawiałem się czy wpie....... się między wódkę a zakąskę :lol:

Bumel z tym logowaniem to taka dziwna sprawa, czasami trzeba dwa albo trzy razy i dopiero załapuje.

pozdrawiam chętnie czytający Artech

Napisano

A ja się zastanawiałem , dlaczego sie Artech nie odzywasz ? No co ty ? Między ...... i zakąskę ? Jak nie będziesz pisać , to ja też nie ! To forum. wymiana pytań , doświadczeń.Sam z ciekawością przeczytałem o długości przyponu, Mariusz w zanętach na płoc żwrócił uwagę na to co dzieje się z ochotką w kulach-- też ciekawe , i długość trzonka haczyka -- też nas podziela w pracy na dwie grupy..Z tą wiedzą to nie tak-- dużo czasu spędzamy nad wodą , dużo sie gada w pracy , a jeszcze mamy farta , bo wciągnął nas w to gościu dla którego wędkarstwo jest sposobem na życie . A .....i Bogdan napisze więcej o zanęcie na karpie ..... pozdrofki... z logowaniem nie mam już problemów, wchodzę na pocztę na forum i sprawdzam wiadomościi a potem wchodzę na forum......

Napisano

Maciek to nie tak że ja nie będę wogóle pisał, poprostu rozbudowaliście temat w tę stronę że zanim zadałem pytanie to już czytałem odpowiedź, a swoje pytania i wątpliwości ,czasami lepsze lub gorsze odpowiedzi umieszczam w innych tematach, bo przecieżnie będę się pytał o spinning przy rozmowie o bolonce i karpiówce.

Gość Anonymous
Napisano

no koledzy jestem pełnoprawnym nzw.to uczestnikiem szanowny kolego Artech wczesniej napisałem że moze ktoś jeszcze dołączy do dyskusji na ciebie sie nie gniewam bo TY czy Maciek to dlamnie kopalnia wiedzy[jeżeli chodzi o ilość wyświetleń to jesteśmy często czytani i to jest najważniejsze zresztą ta forma dyskusji trafiła w sedno i rozwijała sie tak jak rozwija sie wedkarstwo MISTRZ i uczeńto jest to widać też że nietylko ja pobierałem nauki no więc zpraszamy do dyskusji heja

Napisano

chętnie włączę się do dyskusji, tylko nie wiem czy uda mi się przenieść zdobytą tu wiedzę na moje łowisko, ponieważ przeważnie łowię na rzece (chociaż kanał na którym czasami łowię w zatokach nie ma zupełnie prądu, ale za to ok 10 m od brzegu ma 10 m głębokości) i najczęściej metodą którą stosuje jest spinning. jakoś ostatnio łowienie "siedzące" szybko mnie nudzi i po 30 min patrzenia w nieruchomy spławik, łapię za spinning i heja :D, ale może jak się czegoś nauczę to spławik się w końcu ruszy i wytrzymne trochę dłużej 8)

Gość Anonymous
Napisano

każdy coś ciekawego może dołożyć bez wzgledu na doświadczenie :wink: ponoć orzechy arahidowe daja w zanęcie dobre wyniki tego sprubuje tego roku oczywiscie bede łowił na nowe karpiuweczki tylko niewiem jaki kołowrotek zastosować w podobnej cenie co kij tak do 200 heja :lol::lol::lol:

Napisano

myślę że do 200 PLN to napewno znajdziesz coś dla siebie, wdaje mi się że to dość pokaźna kwotka, w poniedziałek mam zamiar rozejżeć się trochę za sprzentem, więc jak zaóważę coś ciekawego to dam znać, ale pozwole sobie umieścić swoje spostrzeżenia w temacie o kołowrotkach żeby Tomik nie musiał zwracać nam uwagi. ok? :P

Gość Anonymous
Napisano

spoko TOMIK dał nam zielone światło na tą stronę nowiec pisz tu heja acha już jeste zalogowany tylko poprawianie mi nieidzie jak widać jest co poprawiać

Napisano

Powolutku..Bogdan. ! Ja też miałem problemy na początku.. Teraz na Głównej stronie klikam na - Zaloguj się by sprawdzić wiadomości. Na poczcie klikam na Forum.- strona główna.. i jak do tej pory zawsze pisze jako maciekxxl a nie gość. Na poczcie sprawdz skrzynkę-- zostawilem ci p.w.-- prywatną wiadomość. pozdrofki

Napisano

MACIEK wysłałem wiadomość na pocztę niewiem czy doszła noi odrazu dzieki już jestem .byłem dziś nad jeziorem popatrzeć pojawiło się kilku podlodowców mnie jakoś nie ciągnie nie te klimaty .heja :wink:rano było u mnie na termometrze - 18 stopni niezła zima się zrobiła.

Napisano

Panowie dziś przypadkowo kupiłem od kumpla kołowrotek kumpelbył w ogromnej potrzebie a kołowroteknazywa się GOLDEN ma 6 łożysk i sprawia wrażenie solidnego dałem40 zł kołowrotek zaliczył jeden sezon może się przyda na karpia. Wogóle to mam 2 Ruskie wedki podruby nzw. BLACK PANTER używam je na żywca na jednej mam żyłkę 3'8 na drugiej 3 maja swoją wagę ale wieżcie mi można nanie ciagnąć pustaki ,stosuję takie żyłki ponieważ wedkuję w cieżkim terenie kupa krzaków i czasami trzeba poprostu ciągnąć szczupaka z tymi krzakami. Wtym roku zastosuję większe żywce może palnie sum tamtego roku sum ciągnął mojego kolege na pontonie przes 2 h miał z 50 kg heja :wink:

Napisano

kołowrotek w ogromnej potrzebie :lol::?:

a tak serio kiedyś kupiłem Goldena 6-cio łożyskowego, takiego z drewnianą rączką(wykończenie) teściowi na giełdzie za 60 PLN, więc nie wiem czy nie przepłaciłeś jak za używany, ale to pozostawiam twojej ocenie, ale kołowrotek jak na tę cenę to sprawuje się naprawdę nieźle, ponad sezon za nim a chodzi jak nowy i to nie gorzej od tych markowych, nie wiem jak twój ale ten co ja kupiłem miał nawet łożysko oporowe.

a co do tych Black Panter to nie był bym pewien czy to ruskie raczej chińskie, wietnamskie lub tym podobne, w Szczecinie można takie kupić w Carefourze.

Napisano

Wkradło się małe przekłamanie u nas nazywamy te wędki ruskimi ponieważ są sprzedawane przez sąsiadów ze wschodniej granicy na bazarach i faktycznie dlamnie rzecz oczywista dla innych niekoniecznie. Tak posiada łożysko oporowe, jest dość ciężki chodzi wspaniale ima zapasową szpule .tak jest poniedziałek god.8.06pujdę zaraz poszukać coś podobnego poza sezonem sprzedają taniej. heja :wink:

Napisano

Te ruski wędki oni mają z Korei lub nawet z Chin i Japonii. Coś tak kumpel mi mówił , że niby oni sami ich nie robią ! :) Tulko że to są wielkie ilości u nich na bazarach, a że u nas drożej mogą sprzedać to przyjeżdzają z towarem do Polski . Ile w tym prawdy - nie wiem !

Napisano

Noi już postawiłem na GOLDENA i mam drugiego 4 łożyska wygląda na solidnego ma łożysko oporowe 40 zł nie majątek tylko zobaczymy jak będzie się spisywał podczas holu ponoć tanie mięso psy jedzą no zobaczymy heja :wink: na jeziorze widzę przes lornetkę dwóch śmiałkówsiedzą od godziny w jednym miejscu pewnie coś łapią .na termometrze - 18 brrr to niedlamnie. :?

Napisano

zaraz, zaraz panie Bogdanie bo się zgubiłem, jeden Golden - 6 łożysk i ma łożysko oporowe. ok. ale ten drugi o którym piszesz - 4 łożyska - to chyba nie ma łożyska oporowego?? posiadam taki model w soim arsenale Golden 4 łożyska kolor srebny(dobre srebrny golden :D ) cały jakby z plastiku ale oporowego to on napewno nie ma, jak będziesz o niego dbał to Ci trochę posłuży, może na karpie to się on nie nadaje ale na płotki i leszcze to się nada.

Napisano

Prawdę powiedziawszy to chyba masz rację dziś spojrzałem na to cudo i faktycznie chyba się zabardzo napaliłem mogłem zaczekać i kupić sześcio łożyskowego ten faktycznie niejest zamocny ale niech już bedzie trudno :wink: na temacie spławik ważna rzecz kolega potrzebuje pomocy ja niepotrafię mu pomuc

Napisano

ile to rzeczy jeszcze by się przydało nowy plecak by pasił nowa siatka[troche wieksza] ta co mam jest trochę zakrótka 5 kółek wzeszłym sezonie dwa ładne karpiki mi z niej wypłyneły noi wiele innych rzeczy ,a jak tam uwaz z przygotowaniami już jesteście gotowi :wink:

Napisano

ja jestem prawie gotowy, brakuje mi tylko plecionki do spinningu i żyłek do reszty wędek, na plecionkę czekam aż się pjawi PowerPro (bo się uparłem własnie na tą) a żyłki zakupię tuż przed rozpoczęciem sezonu, ponieważ mam wtedy złudzenie że nie są zleżałe :wink:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.