Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

cześć. czy ktoś z kolegów jeździ na Wisłę w okolicach ? chodzi mi o to miejsce

50.052045, 19.251713 mapa google chętnie bym z kimś tam powędkował. bylem tam ostatnio i miałem piękne leszcze 72 cm i 4.5 kg.

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

hej jeżeli chodzi o wisłe w oświęcimiu to znam tylko kanał :) można by się ustawić na rybki :) jutro pojade na dwory i zobacze jak sytuacja

Napisano

no pewnie że można się wybrać na kanał dawno tam nie łowiłem... i zapraszam na Wisłę. tam jest znacznie większa rybka...

post-9791-14544972588146_thumb.jpg

Napisano
no pewnie że można się wybrać na kanał dawno tam nie łowiłem... i zapraszam na Wisłę. tam jest znacznie większa rybka...

No leszcz jak marzenie. Piękny gratuluję... Ile miał?

Napisano
cześć. czy ktoś z kolegów jeździ na Wisłę w okolicach ? chodzi mi o to miejsce

50.052045, 19.251713 mapa google chętnie bym z kimś tam powędkował. bylem tam ostatnio i miałem piękne leszcze 72 cm i 4.5 kg.

Teraz dopiero zobaczyłem współrzędne w pierwszym poście. Łowisz dokładnie w tym miejscu, które zaznaczyłes? Ja nie miałbym nic przeciwko wspólnej zasiadce. I tak miałem wybrać sie gdzies nad Wisłę jak tylko troche więcej czasu będe miał. Szkoda, że nie zerknąłem tu wczesniej, przed ostatnią dwudniową zasiadką...

Napisano

piękny leszcz, gratki ... a powiedz mi jak głęboka jest rzeka w tym rejonie i jak szeroka ?? czy czesto podchodzą takie okazy ??

Napisano

to zależy gdzie siedzisz z tą głębokością.. 2-5 m. ja łowie gdzieś na 3-4 metrach. to zależy czy często. chyba trzeba trafić.

Napisano

Witam Cie erni27 :smile: Powiedz w jakiej dokładnie łowisz na Wiśle w okolicy Oświęcimia czy na początku kanały Dwory czy na ujściu jego czy może ujściu Soły?pozdrawiam

• 3 weeks later...
Napisano

Witam orientuje sie ktoś jaki stan wody na wiśle w okolicy jankowic? wybieramy sie jutro rano do czwartku i chce wiedziec czy warto bo ostatnio jak bylismy to był bardzo duzy uciąg i nie szło łapać. 100km w dwie strony poszlo na marne:) jak ktoś coś wie to prosze o informacje pozdrawiam.

Napisano

Stan wody jest wysoki, uciąg i płynące wodą śmieci eliminują spokojne łowienie. Proponuje więc zrezygnować z wód bieżących na jakiś czas.

• 1 month later...
Napisano

Sandacz do 95,sum do 180 leszcze do75 i karasie po dwa kilo .przyjeżdzaj jak najszybciej bo my już nie nadążamy mielić tych ryb :razz: .

• 6 months later...
Napisano

Witam. Jak tam warunki na wysokości Oświęcimia. Warto wybrać się na weekend? Duży uciąg i czy w wodzie płyną jakieś śmieci? Pozdrawiam ;)

• 2 months later...
  • 2 weeks later...
Napisano

Witam byłem w niedziele na ujściu Soły złowiłem 1 krąpika czasem ktoś trafił leszcza,ogólnie cienko i w sobotę coś połowili podobno ale ile w tym prawdy to kto wie :wink:

• 5 months later...
Napisano

Witam,

orientuje się ktoś czy na Wiśle pojawili się już jacyś wędkarze? warto się wybrać, czy wszędzie cisza?

dzięki za odp.

• 2 months later...
  • 3 weeks later...
Napisano

Dziś za progiem w Gromcu ok 2h na spina z myślą za jakim kleniem,jaziem ale niestety bez brań woda trochę podwyższona al e w miarę czysta,trzeba czekać do maja:)

Napisano

Który numer w rejestrze odpowiada odcinkowi Wisły na wysokości Oświęcimia?

Sorki za błache pytanie :P

• 1 month later...