jarzyna92 Napisano 18 Lipca 2010 Share Napisano 18 Lipca 2010 cytryna wtarta w skórę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelan Napisano 19 Lipca 2010 Share Napisano 19 Lipca 2010 cytryna wtarta w skórę ... i solą posypać. Ale najpierw się skaleczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
garrett1350 Napisano 19 Lipca 2010 Share Napisano 19 Lipca 2010 Osobiście sprawdzałem bros i off i komar z głowy ale dobijają mnie małe muszki latające przed okularami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy177 Napisano 20 Lipca 2010 Share Napisano 20 Lipca 2010 jadłem też witaminę B ale to chyba jest tylko mit. w sumie to ja słyszałem że trzeba sporą ilość rozpuścić w wodzie i tym smarować odkryte części ciała.Ale osobiście tego nie testowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mokrzo Napisano 20 Lipca 2010 Share Napisano 20 Lipca 2010 bros w atomizerze i paczka papierochów dają radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy177 Napisano 21 Lipca 2010 Share Napisano 21 Lipca 2010 bros w atomizerze i paczka papierochów dają radę czasem 2 paczki ale to nie ważne..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Summer Napisano 21 Lipca 2010 Share Napisano 21 Lipca 2010 nie wiem czy już ktoś proponował ale " Mugga " jest całkiem niezłym środkiem !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maju Napisano 21 Lipca 2010 Share Napisano 21 Lipca 2010 u mnie sprawdza się Panko ,ale i Bros nie jest najgorszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dersonik Napisano 21 Lipca 2010 Share Napisano 21 Lipca 2010 ja ostatnio testowalem olejek waniliowy taki do ciast i dziala na jakies 2h ale dziala i jest stosunkowo tanii, nie polecam tylko wtedy gdy w poblizu jakies gniazdo os:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oI0 Napisano 21 Lipca 2010 Share Napisano 21 Lipca 2010 Moi rodzice na ogród stosują coś takiego : Liście paproci drobno posiekane (np. w mikserze) + alkohol 40%, albo spiryt. Zalewają posiekaną paproć alkoholem, stawiają na kilka dni na słońce w słoiku, później się tą "nalewką" smarują i faktycznie ich komary nie ruszają, niestety kiepski pomysł jak się na miasto ma wyjść albo co zgrozo do samochodu i mieć kontrolę . Ja na ryby jak chodzę stosuję autan w spray`u oraz spirale. Wczoraj kolega testował te opaski na rękę przeciw komarom - faktycznie na opaskę nie siadały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 21 Lipca 2010 Share Napisano 21 Lipca 2010 " Mugga " jest całkiem niezłym środkiem !!!Jest nie zła ,ale krótko trzyma . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daTeo00 Napisano 26 Lipca 2010 Share Napisano 26 Lipca 2010 Co do sposobu, mnie naprawdę sprawdził się sok pomidorowy. Wypić szklankę soku przed wyjściem i nie miałem problemów, tyle że komary (komarzyce) jakoś w ogóle mnie nie tną. Jeśli chodzi o środki, słyszałem bardzo pochlebne opinie o specyfiku nazwą Ultrathon, ponoć działa i na dodatek dość długotrwale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord Konrad I Napisano 26 Lipca 2010 Share Napisano 26 Lipca 2010 Ultrathon też polecam, testowałem na terenie popowodziowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spinmaster Napisano 4 Sierpnia 2010 Share Napisano 4 Sierpnia 2010 Dym jakikolwiek lub w miarę ograniczonych możliwości dym papierosowy doskonale odstrasza komary i inne robactwo... Jeśli ktoś jest niepalący do dobrze działa patent z po prostu tlącym się papierosem gdzieś na pomoście lub brzegu. Oczywiście niedopałki sprzątamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
C33lly Napisano 5 Sierpnia 2010 Share Napisano 5 Sierpnia 2010 Ostatnio używałem Brosa, dobry ale dosyć krótko działa ( ok. 1,5h ) Generalnie przed kupnem zawsze patrze na zawartość % DEET Bros ma 24%, następna będzie Mugga 30 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiandg Napisano 5 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2010 teraz chodzę co dziennie na ryby i Bross sprawdza się bardzo dobrze komary wcale nie latają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oski Napisano 9 Sierpnia 2010 Share Napisano 9 Sierpnia 2010 Ja nie używam żadnego specyfiku na komary poprostu rozpalam małe ognisko na rybach trochę okopcę sie dymem z ogniska i mam spokój na calą noc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
C33lly Napisano 9 Sierpnia 2010 Share Napisano 9 Sierpnia 2010 To jakieś łagodne komary tam macie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelan Napisano 9 Sierpnia 2010 Share Napisano 9 Sierpnia 2010 To jakieś łagodne komary tam macie Nie powiedział bym . W ostatni weekend spędziłem noc nad Narwią i można było oszaleć - było kopcące ognisko i nic nie pomagało, cięły całą noc. Przebijały się nawet przez ubranie. Teraz cały swędzący jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiandg Napisano 9 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2010 Kupiłem wczoraj Bross Max jest świetny bo jak spryskam komara tym czymś to on zdycha tylko zapach jego jest mniej przyjemny od zwykłego Brossa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oski Napisano 9 Sierpnia 2010 Share Napisano 9 Sierpnia 2010 Kupiłem wczoraj Bross Max jest świetny bo jak spryskam komara tym czymś to on zdycha tylko zapach jego jest mniej przyjemny od zwykłego Brossa. To Ty chcesz każdego komara oddzielnie pryskać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiandg Napisano 9 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2010 Nie al on jest taki mocny że komary zdychają po kontakcie z nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 9 Sierpnia 2010 Share Napisano 9 Sierpnia 2010 Mi się świetnie sprawdziły takie pałki do podpalania na komary z Bricomarche w opakowaniu niebieskim po 4szt. cena do 10zł chyba 8,99. Wpadam na główkę to gryzły tak, że nawet nie było jak nałożyć przynety, po chwili ani jednego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macko Napisano 10 Sierpnia 2010 Share Napisano 10 Sierpnia 2010 ja polecam off active, cena około 20 zł, działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stary55 Napisano 11 Sierpnia 2010 Share Napisano 11 Sierpnia 2010 Kiedyś na komary najlepsze były SPORTY Starsi wiekiem wiedzą co to za śmierdzidło. Wystarczyło wypalic sztukę i komary zwiewały na kilometr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi