Skocz do zawartości
Dragon

Mroga

MatikB87

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mroga mała rzeczka, dopływ bzury, na niej kilka zbiorników zaporowych. Znam ją doskonale na większej częsci i bardzo często wędkuję. Niech każdy kto chce wyraża opinie o tej rzeczce w tym temacie ale ja przedstawię kilka swoich opinii...

Na Mrodze jest kilka zapór wodnych - w mojej okolicy Ziewanice, Boczki, Psary, Janinów... Każdy kto jest w temcie wie o co chodzi... W tym roku po powodzi, kótra zalała Głowno na Morgę weszło strasznie duzo ryby - karpia, leszcza, karasia, szczupaka, sandacza, tołpygi i co się z nią stało??? otóż pseudo-opiekuni pan Jarzęb..., Mark..., Pawałows..., Gajd... robią sobie co chc a i podnoszą stawidła gruntowe kiedy chcą... rozumiem że była powódź zalania itp ale po co trzymać otwarte stawidła przez 3 tygodnie może żeby oczyścić rzekę, żeby lepiej szła woda na prywatne elektorwnie??? powiem jedno to co ci ludzie wyprawiają to rozbój w biały dzień, rzeki nie mają przepławek a po kilku dniach bez wody odcinki są zupełnie bez ryb. dzisiaj podjechałem na tamę i stawidła podniesione do góry, czyżby nowa powódź???... A gdzie inspekorzy ochrony środowiska...? czas chyba wziąść się za takie samowlki, niebawem zajadę do starostwa i zajrzę na co ci panowie mają pozwolenia w operatach wodnoprawnych...[/scroll]

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

na marginesie dodam, że pan Pawłowsk... w miejscowości Psary jest jedynie dzierżawcą elektrowni wodnej dostęp do wody jest wolny od strony 3 stawów rybnych (to już sprawdziłem w operacie) za co straż wędkarska ze skierniewic potrafiła dać mandat czemu???????? i nie ma prawa różnicować poziomu lustra wody o więcej niż 15 cm w ciągu doby (swoją elektrownią!!!!!) a nie stawidłami na rzece, do nich nie ma prawa się dotknąć...

akurat na czym jak na czym ale na prawie wodnym się znam trchę, nad Mrogą jestem kilka tygodni w roku jak siedzę u rodziców ale powiedzmy dość temu co tutaj się dzieje, niech każdy kto może coś działać od razu dzwoni na policję... niech spiszą protokół z interwecji i nawet tyle ale zawsze to coś...

Napisano

Ciekawy pomysł,bez interwencji z naszej strony każdy bedzie robił co chciał.Czasami drobne zamieszanie może zrobić cuda,powodzenia życze :wink:

Tak na marginesie:my sie chyba poznaliśmy nad buzrka,tak coś mi się wydaje :mrgreen:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.