snsokol Napisano 13 Marca 2008 Share Napisano 13 Marca 2008 sinus jak oceniasz szanse necenia w/w zaneta na tym zbiorniku? Jeziorko, o Powierzchnia 22,23 ha. Głębokość maksymalna 5,6 m, baaardzo obficie porosniete, praktycznie znajduje sie tam pare oczek, w ktore mozna wcisnac wedke, poroasniete bodajze moczarka, ale specem od roslinek to ja nie jestem. Wiem, ze w lowisku znajduja sie potezne liny, troche karpia, raczej bez rekordow, duzo populacja niewielkiego szczupaczka. Lowic najprawdopodobniej ;d bede z pontonu, na splawik, miejsce to glebokosc ok.3m jedno z w/w oczek. mogłbyś zajrzeć http://www.haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=5225 Pozdrawiam i dzięki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samael Napisano 14 Marca 2008 Share Napisano 14 Marca 2008 no z tego co wyczytałem z twojego opisu to całkiem fajne to łwisko .ja bym proponował spróbowac tej zwykłej ale skutecznej zanety ,Proponuje nęcic 1-2 kule wielkości grejfruta dziennie rano lub wieczorkiem ,ja zanęcam wieczorem około 21 pierwszej a rano około5 jestem nad woda ,nece jakies 3-4 dni a dopiero potem na rybki .Czy łowienie z pontonu jest dobre hm no nie wiem czy na lina sie to sprawdzi ,Liniska to spryciarze będzie kłopot .najlepiej poszukac gdzie najczęsciej pojawiają sie liny i tam sie zaczic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snsokol Napisano 14 Marca 2008 Share Napisano 14 Marca 2008 samael Czy łowienie z pontonu jest dobre hm no nie wiem czy na lina sie to sprawdzi Odpowiadam- musi ;d na jeziorze nie ma innego dojscia do wody brzegi albo pogrodzone, albo bagniste i mulaste, jedyny pomost prywatny, przy domku, nie da sie dogadac ;( Jezeli uda mi sie byc dostatecznie cicho i spokojnie to może cos z tego bedzie ;d Napisales o dwoch kulach rano i wieczorem, czyli nie zbyt wiele jak na moj gust dwie kule ziemi i rosowek posiekanych tak?? Dobra teraz tylko poczekac az slonko przygrzeje i bedzie wolne, obiecuje ze dam znac jak poszlo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samael Napisano 14 Marca 2008 Share Napisano 14 Marca 2008 jak sobie uważasz możesz walnąc więcej tych kul no ja tyle wrzucam i starczy ale jeśli łowisz w łowisku gdzie jest sporo lina to wiadoma sprawa że trzeba by było więcej tej zanęty ...no ale to sam sobie sprawdzisz... daj znac jak poszło ja w tamtym roku pierwszego dostałem 2 kwietnia,wiec już czas zaczynac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snsokol Napisano 14 Marca 2008 Share Napisano 14 Marca 2008 Tak moze uda mi sie sprobowac za tydzien ale watpie zebym znalazl czas na kilku dniowe necenie wiec to raczej poczeka do .. maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damiano123 Napisano 15 Czerwca 2008 Share Napisano 15 Czerwca 2008 Co myślicie o tej zanęcie jak ja zanęciłem to efekt był po 3 dniach nęcenia:kupilem sobie 2 kilo mieszaniny przenica i kukurydza paszowa na rynku koszt okolo 3 zlotych.nastepnie kupilem atraktor zanetowy firmy Dragon i zmieszlem to z piaskiem(dla lepszego lepienia) i woda z lowiska-kukurydze i przenice gotowalem 3 godziny. jak mowilem efekty po 3 dniach byly super zlowilem 3 kilowe liny i jednego okolo 3 kilogramow. proszę o wypowiedzi na ten temat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damiano123 Napisano 15 Czerwca 2008 Share Napisano 15 Czerwca 2008 aha ten atraktor zmieszalem nad woda i piasek potem zeby zlepic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damiano123 Napisano 15 Czerwca 2008 Share Napisano 15 Czerwca 2008 Mam prosbe powiedzcie czy dobrze konbinuje z ta zaneta bo pierwszy raz robie sam zanetę, ponieaż te kupne nie daja oczekiwanych efektow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b0bek Napisano 15 Czerwca 2008 Share Napisano 15 Czerwca 2008 EDYTUJ POSTY! A tak ogolnie to mogles se nawet sama kukurydza necic Tak jak ty zrobiles to ja tez czasem robie ale nie zawsze sa efekty Raz nawet probowalem sama pszenica surowa z piaskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patrio510 Napisano 25 Lipca 2008 Share Napisano 25 Lipca 2008 Wiec do rzeczy: Chce pojechac w niedziele rano na rybki. Lowisko na ktorym bede lowil to staw porosniety duza iloscia roslinnosci i z mulistym dnem. Jednym slowem raj dla lina. Wiec tu moje pytanie: kupilem zanete traper lin-karas i pinki do zanety. Chcialbym jeszcze cos do tej zanety dodac. Co polecacie Z gory dziekuje za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 25 Lipca 2008 Share Napisano 25 Lipca 2008 Może być kukurydza z puszki Albo posiekane rosówki lub czerwone robaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patrio510 Napisano 25 Lipca 2008 Share Napisano 25 Lipca 2008 Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 Wybrałem zanęte na lina Dragon Magnum Lin-Karaś. Do tego to na co łowię i co byście mi radzili dodać do tego? Niemam wprawy w mieszaniu zanęt i mam obawy, że bd coś się gryzło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
West-East Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 Magnum to ogólnie dobra mieszanka sama w sobie, lecz jak dla mnie to za drobno mielona. Ja zwykle dorzucam kukurychę gotowaną przez 1.5 h ( jest dobrze ugotowana z wierzchu i wpół surowa w srodku. Dobrze obciąża kule, nie "znika" tak szybko w łowisku, daje smugę przez długi czas. grunt to nie przesadzic z iloscią rzucanych kulek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 Dzięki za radę, ale akurat już to wiedziałem. Także słyszałem, że magnum ma już wszytsko w sobie, wiec chyba nic nie muszę dodawać, choć myślałem nad czymś takim, oczywiście na lina http://www.firmadragon.pl/strony/oferta/zanety/zanety-spezi.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubiak Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 warszawa_24, a może jakiś atraktor w płynie U mnie sprawdził się zapach truskawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 Sprawdzona zanęta na lina. 1 op zanęty linowej Sensas 3000 Tanches 0,5 kg kaszki kukurydzianej 0,2 mielonego słonecznika prażonego 0,2 chleba belgijskiego 0,2 biszkoptu 0,1 miodu 2 jajka 1 op rozgniecionych casterów atraktor świeżo zmielona kolendra lub karmel 0,2 atraktora Sensasa czerwone robaki łowić na 2 pinki lub małego gnojaczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pi Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 Jarosławie, w jakiej postaci dodajesz jajka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 Miód, jajka, atraktor Sensasa i kastery miksuję i w postaci zupki dodaję do szklanki wody którą rozrabiam zanętę. Nie zaszkodzi wlać jaszcze kieliszek wódki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stocha Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 Miód, jajka, atraktor Sensasa i kastery miksuję i w postaci zupki dodaję do szklanki wody którą rozrabiam zanętę Możesz powiedziec coś więcej na temat tych jajek?W jakim celu je dodajesz no i w jakiej postaci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 Miód, jajka, atraktor Sensasa i kastery miksuję i w postaci zupki dodaję do szklanki wody którą rozrabiam zanętę Możesz powiedziec coś więcej na temat tych jajek?W jakim celu je dodajesz no i w jakiej postaci? Zbyt trudne te pytania, nie umiem odpowiedzieć. A widziałeś kiedyś jajko Przeważnie wybieram kurze i staram się by były w miarę okrągłe. No i aby miały dużo protein. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pi Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 Jarek a mógłbyś coś więcej powiedzieć o tej kurze? Np. co było pierwsze? A tak poważnie, niezły z Ciebie eksperymentator. Czytałem już o konfiturach, tabletkach musujących a teraz jajeczko. Nie spoczywasz na laurach i utartych schematach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz1991 Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 Wyprubowałeś tą zanete na kilku zbiornikach czy tylko na jednym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Jarek a mógłbyś coś więcej powiedzieć o tej kurze? Kura musi być obowiązkowo biała Nie spoczywasz na laurach i utartych schematach. Chcąc mieć wyniki trzeba eksperymentować a poza tym zależy od sytuacji, inaczej jest jak jestem sam nad wodą to i sam chleb wystarczy byle wyprażony a inaczej jak siedzi koło mnie 100 ludzi lepszych ode mnie. Wyprubowałeś tą zanete na kilku zbiornikach czy tylko na jednym ? Ja nie próbuje, ja przyzwyczajam ryby. Na zasadzie, że chodzę do restauracji gdzie mi smakuje pasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Jak rozumiem Jarosław dajesz surowe jajco I jak rozumiem jajco robi za klej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi