Tomek Tomaszewski Napisano 21 Stycznia 2019 Share Napisano 21 Stycznia 2019 Wiem że to jeszcze nie ta pora roku ale dużo mam do nadrobienia w wędkarstwie. Przeczytałem cały temat i prawie wszyscy proponują dodanie robaków czy to będzie dobry pomysł jak w zbiorniku występuje sumik czy ten sumik nie przepłoszy lina. Jakieś pomysły czym można zastąpić robaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lechur1 Napisano 21 Stycznia 2019 Share Napisano 21 Stycznia 2019 U mnie do zanęty dodawalem ćwiartkę pinki i owszem wchodziły byczki i krąpie ale zawsze brały też liny.W innym sezonie nęcilem ciastem z manny z suszoną krwią i na to brały same liny.W tym roku chcę sypać pellet i dodatkowo wrzucać kamerę pod wodę żeby zobaczyć czy są nim zainteresowane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
linoza Napisano 29 Marca 2020 Share Napisano 29 Marca 2020 Ja osobiście używam nad pobliskim jeziorem zanete o smaku-zapachu zielony Marcepan u mnie przynosi to ogromne sukcesy ostatnio w wrześniu lin 68cm i ok 4-5 kg przypominam że ja wyjeżdżam o 3 w nocy i jestem 3:25 zucam 3 kule w pole łowienia najpierw podchodzą łopaty (leszcze) a potem zaczyna się cudowna akcja z doświadczenia jakie przeżyłem na moim jeziorze wiem że tam liny lubią 1: zanete Marcepan 2:pellet ochotka 6mm 3 na spławik to haczyk nr 6 i 4-5 białych robaczków Przypominam że ja nece najpierw 3-4 dni potem zaczynam lowic Powiedzialem moje doświadczenia powodzenia i połamania kija WESOŁEGO I UDANEGO NOWEGO SEZONU 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi