palealex Napisano 14 Czerwca 2012 Share Napisano 14 Czerwca 2012 jurasek15, To nie wiem gdzie łowiłeś, ale na całym odcinku nysy między jeziorami była lipa straszna Ja byłem na ujściu do Otmuchowa. A, że wspomniałeś o tym w swoim poście to przez przypadek mój się znalazł w nie odpowiednim wątku. no właśnie tak się zdziwiłem bo jestem dosyć często i tez mam info znad wody a tak to brało we wtorek 12 a środa już nie ( tzn sporadycznie) 1 dzień są brania później 2- 3 dni przerwy i tak to jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palealex Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 woda koloru "kakao" i płynie mnóstwo śmieci rożnego rodzaju tzn jakieś trawy ,kłaczą wiec nie było jak łowić i rybka tez nie bierze przynajmniej tak było rano po nocnych ulewach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oleq_30 Napisano 15 Lipca 2012 Autor Share Napisano 15 Lipca 2012 Woda spadła metr w sobotę ludzi zero nie licząc mnie, znajomego z Wójcic kilku osób na początku i małżeństwa z dolnośląskiego , ryba brała jak diabli (łowiłem tyczką) ale nie większa niz dłoń leszczyk krąpik trafiło się kilka płotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek15 Napisano 5 Października 2012 Share Napisano 5 Października 2012 Ktoś wie jaki poziom wody bo właśnie się wybieram jutro na nockę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 6 Października 2012 Share Napisano 6 Października 2012 jurasek15, nie byłem, ale podejrzewam, że wysoki stan wody i szybki nurt, ponieważ na otmuchowskim zrzucają cały czas wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 7 Października 2012 Share Napisano 7 Października 2012 jurasek15, pochwal się wynikami. Ja bylem na Nyskim od strony Bukowa - 2 krótkie szczupłe. Siedzieli też ludziska na nocce. W siatce po 2-3 leszcze ok 45-50cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 14 Października 2012 Share Napisano 14 Października 2012 Witam. Byłem z piątku na sobotę na nocce wyniki takie sobie. Dwa sandacze jeden krótki kolo 40cm a drugi 54cm i jeden ładny miętus 51cm. Wszystko na żywca, na rosówkę nie da się łapać bo krąpie ogołacają (jednego udało się zaciąć na hak nr2 !) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 30 Grudnia 2012 Share Napisano 30 Grudnia 2012 Wczoraj zakończenie sezonu 2012 już na dobre jedyne co dopisało to pogoda. Ze złych informacji to zaczeli regulować Nysę od końca parku w Otmuchowie do "żelaznego mostu" Pościnali cały drzewostan i będą brzeg wyrówywać i obkładać. Koniec z kolejnymi fajnymi miejscówkami na tej rzece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HANYS Napisano 30 Grudnia 2012 Share Napisano 30 Grudnia 2012 Jest tam kilka dobrych okoniowych miejsc , których z pewnością będzie szkoda , a i wydry pewnie się wyniosą i nie będzie co podglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian87 Napisano 5 Stycznia 2013 Share Napisano 5 Stycznia 2013 a o który żelazny most chodzi ? o stary kolejowy blisko cukrowni? to kolejne łowisko spartolą... a miałem nadzieję że chociaż odcinek między jeziorny zostawią w dziewiczym stanie... no to w takim razie w planie jest wyburzenie istniejącego starego jazu koło żelaznego mostu i wybudowanie nowego zgodnie z zadaniem REMONT ZBIORNIKA NYSA I URZĄDZEŃ ZBIORNIKOWYCH ETAP II... szkoda bo tam są cudowne miejscówki zwłaszcza dla spinningistów polujących na okonie, jazie, bolenie i inne zębate stworki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 5 Stycznia 2013 Share Napisano 5 Stycznia 2013 Damian87, dokładnie o ten most chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oleq_30 Napisano 7 Marca 2013 Autor Share Napisano 7 Marca 2013 Wójcice 2013 zaliczone , choc ryby nie widziałem , woda mętna , raz płynie bardzo szybko niosąc kupę śmieci, raz prawie że stoi zresztą po dwóch godzinach wędkowania przybyło jej około 3-4 cm później zaczeła spadać ogólna wariacja , ale za to przyroda pięknie się budzi do zycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palealex Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 byl ktos ostatnio ? jaka woda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panjarek Napisano 28 Kwietnia 2013 Share Napisano 28 Kwietnia 2013 Ja byłem wczoraj mnostwo leszcza trze sie luski na hakach 2 bolki ale trzeba bylo duzo machac by cos wskurac tylko niech mi kto powie gdzie ten piekny las i park na cukrowni wycieli ale czemu ocb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oleq_30 Napisano 28 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2013 Trwa remont koryta Nysy Kłodzkiej i wszystko tną Na razie harataja od mostu paczkowskiego w dół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafał12 Napisano 11 Maja 2013 Share Napisano 11 Maja 2013 byłem z kumplem wczoraj na nocce na Wójcicach, woda wysoka i mocno ciągnie, brań dużo 5 leszczy miedzy 45 a 55cm.i 2 krąpie 30cm także nie jest zle.Ale oczywiście deszcz na weekend musiał popsuć wszystka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oleq_30 Napisano 8 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2013 Na dzień dzisiejszy stan wody wysoki - woda dociera powoli do drogi wzdłuż rzeki, można się zakopać - przy okazji dziękuję i pozdrawiam kolegów którzy wypychali mi dzis scenica . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oleq_30 Napisano 13 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2013 Byłem dziś zerknąć na Wójcice 3/4 drogi wzdłuż rzeki zalane wody powyżej kolan jedynie 4 miejscówki jako tako przy czerwonym murku ale zajęte do niedzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ali1986 Napisano 14 Czerwca 2013 Share Napisano 14 Czerwca 2013 Bylem tam koło murka tydzien temu. Woda duza i trawsko plywa. Złapalem dwa jazie po 45 i dwa sumy w nocy 64 i 89. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi