Skocz do zawartości
tokarex pontony

Nysa kłodzka od zapory j.Otmuchowskiego do j.Nyskiego

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
jurasek15, To nie wiem gdzie łowiłeś, ale na całym odcinku nysy między jeziorami była lipa straszna :P

Ja byłem na ujściu do Otmuchowa. A, że wspomniałeś o tym w swoim poście to przez przypadek mój się znalazł w nie odpowiednim wątku. :wink:

no właśnie tak się zdziwiłem bo jestem dosyć często i tez mam info znad wody

a tak to brało we wtorek 12 a środa już nie ( tzn sporadycznie)

1 dzień są brania później 2- 3 dni przerwy i tak to jest

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 68
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Napisano

woda koloru "kakao" i płynie mnóstwo śmieci rożnego rodzaju tzn jakieś trawy ,kłaczą wiec nie było jak łowić i rybka tez nie bierze przynajmniej tak było rano po nocnych ulewach

• 4 weeks later...
Napisano

Woda spadła metr w sobotę ludzi zero nie licząc mnie, znajomego z Wójcic kilku osób na początku i małżeństwa z dolnośląskiego , ryba brała jak diabli (łowiłem tyczką) ale nie większa niz dłoń leszczyk krąpik trafiło się kilka płotek

• 2 months later...
Napisano

jurasek15, pochwal się wynikami. Ja bylem na Nyskim od strony Bukowa - 2 krótkie szczupłe. Siedzieli też ludziska na nocce. W siatce po 2-3 leszcze ok 45-50cm.

Napisano

Witam.

Byłem z piątku na sobotę na nocce wyniki takie sobie. Dwa sandacze jeden krótki kolo 40cm a drugi 54cm i jeden ładny miętus 51cm. Wszystko na żywca, na rosówkę nie da się łapać bo krąpie ogołacają (jednego udało się zaciąć na hak nr2 !) .

• 2 months later...
Napisano

Wczoraj zakończenie sezonu 2012 już na dobre :lol: jedyne co dopisało to pogoda. Ze złych informacji to zaczeli regulować Nysę od końca parku w Otmuchowie do "żelaznego mostu" Pościnali cały drzewostan i będą brzeg wyrówywać i obkładać. Koniec z kolejnymi fajnymi miejscówkami na tej rzece.

Napisano

Jest tam kilka dobrych okoniowych miejsc , których z pewnością będzie szkoda , a i wydry pewnie się wyniosą i nie będzie co podglądać.

Napisano

a o który żelazny most chodzi ? o stary kolejowy blisko cukrowni? to kolejne łowisko spartolą... a miałem nadzieję że chociaż odcinek między jeziorny zostawią w dziewiczym stanie... no to w takim razie w planie jest wyburzenie istniejącego starego jazu koło żelaznego mostu i wybudowanie nowego zgodnie z zadaniem REMONT ZBIORNIKA NYSA I URZĄDZEŃ ZBIORNIKOWYCH ETAP II... szkoda bo tam są cudowne miejscówki zwłaszcza dla spinningistów polujących na okonie, jazie, bolenie i inne zębate stworki...

• 2 months later...
Napisano

Wójcice 2013 zaliczone , choc ryby nie widziałem , woda mętna , raz płynie bardzo szybko niosąc kupę śmieci, raz prawie że stoi zresztą po dwóch godzinach wędkowania przybyło jej około 3-4 cm później zaczeła spadać ogólna wariacja , ale za to przyroda pięknie się budzi do zycia

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
Napisano

Ja byłem wczoraj mnostwo leszcza trze sie luski na hakach 2 bolki ale trzeba bylo duzo machac by cos wskurac

tylko niech mi kto powie gdzie ten piekny las i park na cukrowni wycieli ale czemu ocb

• 2 weeks later...
Napisano

byłem z kumplem wczoraj na nocce na Wójcicach, woda wysoka i mocno ciągnie, brań dużo 5 leszczy miedzy 45 a 55cm.i 2 krąpie 30cm także nie jest zle.Ale oczywiście deszcz na weekend musiał popsuć wszystka.

• 4 weeks later...
Napisano

Na dzień dzisiejszy stan wody wysoki - woda dociera powoli do drogi wzdłuż rzeki, można się zakopać - przy okazji dziękuję i pozdrawiam kolegów którzy wypychali mi dzis scenica .

Napisano

Byłem dziś zerknąć na Wójcice 3/4 drogi wzdłuż rzeki zalane wody powyżej kolan jedynie 4 miejscówki jako tako przy czerwonym murku ale zajęte do niedzieli