arielos24 Napisano 20 Października 2010 Share Napisano 20 Października 2010 Dokładnie I człowiek ma poczucie ze zrobił cos, by moze za rok miał jakas szanse powalczyc z ryba zycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 20 Października 2010 Share Napisano 20 Października 2010 Byłem na cegle od 16:30 jakąś godzinę i kompletnie nic, ale ludzie wokół także nic nie wyciągneli, a z wywiadu dowiedziałem się, że jeden miał puknięcie a drugi(bliżej mostu) 2 maluchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 20 Października 2010 Share Napisano 20 Października 2010 Ostatnio bywałem na Cegle czysto rekreacyjnie, na pół godzinki, może godzinkę i jest ogrom sandacza! Jednak tego, który ledwo się z jajka wykluł Niby fajnie, tylko szkoda że większość tych maluchów po wyjęciu z wody dostaje Headshot-a i do wora A najgorsze to że prawie codziennie, siedzi taka sama ekipa (j*****ch buraków), więc trochę nam sandała wytłuką na Cegle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral28 Napisano 29 Października 2010 Share Napisano 29 Października 2010 Koledzy był ktoś ostatnio?Jak płoć bierze bo jutro chce jechać i nie wiem czy regalica czy cegielinka? A na leszcza można jeszcze liczyć? Chodzi mi o okolice szkoły rolniczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral28 Napisano 30 Października 2010 Share Napisano 30 Października 2010 No to już wiem na regalicy w okolicy mostu kolejowego 3h 10 płotek, znajomi w tym czasie siedzieli na cegielince przy szkole rolniczej i mieli jeszcze mniej po 3-4 płotki. Ogólnie jak na taką ładną pogodę to kicha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adoros Napisano 30 Października 2010 Share Napisano 30 Października 2010 Byłem dzisiaj 4 godziny na pomoście, na Cegielince i kompletna kicha, brały same jazgarze. Sandacza też nie widać. Jedna ciekawostka : złapałem raka pręgowanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kostek_88 Napisano 30 Października 2010 Share Napisano 30 Października 2010 A ja byłem wczoraj i sandacze ładnie stukały fakt że nie były wielkie ale w 4 godziny 9 sztuk około 40cm i obok też łapali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruby Napisano 3 Listopada 2010 Autor Share Napisano 3 Listopada 2010 koledzy a jak biała rybka nruszyło się coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk1234 Napisano 3 Listopada 2010 Share Napisano 3 Listopada 2010 Z tego co słyszałem bierze gruba płoć na przepływanke na kuku i pęczak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adoros Napisano 5 Listopada 2010 Share Napisano 5 Listopada 2010 Mam zamiar jutro wybrać się na Cegłę, ale od wczoraj ciągle pada i jutro też ma być taka pogoda. Czy był ktoś dzisiaj lub wczoraj, czy coś się dzieje ? Czasem w taką deszczową aurę mogą być zaskakujące wyniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaloo Napisano 8 Listopada 2010 Share Napisano 8 Listopada 2010 Co prawda nie łowiłem ale przystanąłem sobie przejazdem i leśne dziadki ciągnęły same rozpióry wczoraj, nie muszę dodawać, że co by nie złapali lądowało do siatki. Generalnie z tego co posiedziałem 30 minut zero płoci czy leszcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek22 Napisano 18 Listopada 2010 Share Napisano 18 Listopada 2010 mam pytanko czy wie ktoś jak tam z białorybem - bierze czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk1234 Napisano 28 Listopada 2010 Share Napisano 28 Listopada 2010 Byłem dzisiaj z godzine. Efekt jeden szczupaczek 30 cm na drop shota. Woda mocno ciągnie, pełno kosiarzy, kilku dziadków z gruntówkami którzy też nic nie łowili. Generalnie nie polecam. Wracając jeszcze Odra w centrum na 30 minut, bez pobicia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodzic Napisano 23 Maja 2011 Share Napisano 23 Maja 2011 jak tam na cegielince ? wolno już wędkować? był ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bluu Napisano 23 Maja 2011 Share Napisano 23 Maja 2011 Witam Byłem dwa razy w ciągu dwóch tygodni. Jednym słowem......ROZPIÓR . Co 6 ty....mały leszcz. Wszystko z gruntu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michał82 Napisano 23 Maja 2011 Share Napisano 23 Maja 2011 witam wszystkich!! Jestem tu nowy, narazie ryby mam z głowy bo mam połamaną nogę. Ale znajomy był w sobote to kicha totalna, na pomostkach oczywiście szarpaki. Z gruntu ani leszcze ani węgorza, jeden ślepy sandał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mpruszek Napisano 20 Czerwca 2011 Share Napisano 20 Czerwca 2011 Witam Byłem w sobotę na Cegle. Jak przyjechałem kolo 18 jeden dziadek stwierdził, że siedzi od 13 i ani jednego brania. Jak się rozstawiłem to akurat zaczęło lać, chciałem wypróbować nowy zapach do zanęty więc siedziałem twardo z mokrymi ciuchami. Opłacało się, w ciągu godziny 3 leszczyki ok 40 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bambus Napisano 8 Lipca 2011 Share Napisano 8 Lipca 2011 Koledzy wędkarze co słychać na Cegielince? Czyżby "Number one" Szczecina straciło na renomie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marco1979 Napisano 13 Lipca 2011 Share Napisano 13 Lipca 2011 Witam jestem z Goleniowa. Mam zamiar wybrać się w tym roku kilka razy na to słynne łowisko. Ze względu na to że nie miałem okazji ani sposobnosci tam wedkowac prosiłbym o kilka koleżeńskich porad - bede bardzo wdzieczny. 1. Czy feeder bedzie na tym łowisku skuteczny a co najwazniejsze pozwoli na konfortowe wędkowanie ( chodzi mi o zastosowanie koszyka zanętowego). 2. Ile wynosi średnio głebokosć łowiska i uciag wody ( chodzi mi o ciężar koszyka na którego powinienem uzyć). 3. Jaka jest szerokość '' kanału '' i ewentualnie w jakich partiach wody najlepiej zapolowac na rybke. Pytań zapewne miałbym więcej ale bede wdzieczny za odpowiedź na te które zadałem. Z wędkarskim pozdro . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 13 Lipca 2011 Share Napisano 13 Lipca 2011 1. Czy feeder bedzie na tym łowisku skuteczny a co najwazniejsze pozwoli na konfortowe wędkowanie ( chodzi mi o zastosowanie koszyka zanętowego). Generalnie najlepsza metoda w tym okresie. 2. Ile wynosi średnio głebokosć łowiska i uciag wody ( chodzi mi o ciężar koszyka na którego powinienem uzyć). Kilka metrów od 3 do 5. Koszyki minimum 80g do 120g 3. Jaka jest szerokość '' kanału '' i ewentualnie w jakich partiach wody najlepiej zapolowac na rybke. Generalnie rzucasz tuż za połowę wody. Zależy od miejsca jak idzie koryto. Jak trafisz na dołek to połowisz grubo. Są też miejsca gdzie leszcz podchodzi około 15 m od brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg1977 Napisano 13 Lipca 2011 Share Napisano 13 Lipca 2011 Ja np. stosuję koszyczki 50g i wystarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg1977 Napisano 13 Lipca 2011 Share Napisano 13 Lipca 2011 Ale ogólnie w tym sezonie na Cegle jest kiszka. W tamtym roku połapałem, a w tym na 10 razy 8 bez rybki. Kumpel był 3 dni temu i była wysoka woda - ciężko było wejść na pomost- ale trafiły mu się 2 wymiarówki sandacza i to spod samego pomostu. Ale to i tak najlepszy jak dla mnie kanał w Szczecinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marco1979 Napisano 13 Lipca 2011 Share Napisano 13 Lipca 2011 Dzieki za pomoc to mi troszke zobrazowało sytuację . Reszta to kwestia wędkarskiego szcześcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mpruszek Napisano 14 Lipca 2011 Share Napisano 14 Lipca 2011 Greg masz na myśli pomosty wychodzące z budek ? bo ja łowie na betonie i nie kojarzę innego pomostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 14 Lipca 2011 Share Napisano 14 Lipca 2011 Jak staniesz na betonie i spojrzysz w lewo to zobaczysz pomosty. Tam faktycznie woda mniej ciągnie i jest lepszy komfort łowienia ale jest za to kwestia kłótni z konstruktorami pomostów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi