dobrodziej1983 Napisano 25 Kwietnia 2009 Share Napisano 25 Kwietnia 2009 Bylem dzis nad rusalka z kolega. Od 17-20. Kolega Wzdrege 21 i mala Plotke, a ja Leszczyka 32 cm. Wiara obok ktorej przechodzilismy mowila ze nic nie maja. Ogolnie pozytywnie, nie pisze ostatnio bo spoznilem sie z zapplata i brak netu:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobrodziej1983 Napisano 30 Kwietnia 2009 Share Napisano 30 Kwietnia 2009 Byłem w niedziele nad rusałką, wynik podobny. Kolega krąpia i płotkę,a ja leszcza 37,5 . Od maja bede juz online, jutro spinning!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 18 Maja 2010 Share Napisano 18 Maja 2010 2 tygodnie temu w czwartek jezioro Rusałka zostało zarybione przez nasze koło 7 tysiącami narybku szczupaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek010199 Napisano 18 Maja 2010 Share Napisano 18 Maja 2010 Witam Kolegów!!! Pochwali się ktoś wynikami w tegorocznym sezonie an rusałce? U mnie ogólnie kicha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 Kicha, jeszcze w tym sezonie tu leszcza nie dorwałem, może w sobotę to się zmieni bo mamy zawody.Adek010199, dostałeś jakieś leszcze? Cos w ogóle Ci bierze prócz płotek Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek010199 Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 Powiem tak, na rusalce nie bylem bo tam przeważnie drobnica , a tu jest tak ; Stzrzeszyn - idzie płoć i leszcz , płoć spora nawet Doly - linki Psarskie - plotki na żywca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 Musiałbym się przejechać na doły, byłem już raz ale bez szału, obłowiłem te 3 przed Strzeszynem jadąc od miasta. A jak ze szczupakiem na dołach i w Strzeszynie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominik poznan Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 Robal, Gdzie dokładnie są te doły psarskie?pzw czy mają właścicieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 Doły to doły -stawy przed i za Strzeszynem. Są to wody PZW choć niektóre mają właściciela, którego osobiście poznałem właśnie nad Rusałką. Ale problemów nie powinien robić. Na jezioro Psarskie nie jeżdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominik poznan Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 Psarskie to miejscowość jadąc od Kiekrza i doły są nad torami o te chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek010199 Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 Staw psarski (Ten największy) - jest to woda PZW i nie ma żadnego prywatnego wlaściciela A jeżeli chodzi o lokalizację , to najlepiej dojechać tam rowerem drogą nad jeziorem strzeszyńskim wzdłuż północnego brzegu . A najlepiej to luknąć sobie na Google Earh , tam dokladnie widać , tak że miejscowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michał34 Napisano 1 Czerwca 2012 Share Napisano 1 Czerwca 2012 Witam Czy łowi lub łowił ktoś na Rusałce na spinning? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 2 Czerwca 2012 Share Napisano 2 Czerwca 2012 Ja, sporadycznie trafi się szczupak do 50cm, okoń~20cm, ale przygotuj się na najgorsze, czyli powrót o kiju. Są lepsze miejsca do łowienia na spina w okolicy. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michał34 Napisano 4 Czerwca 2012 Share Napisano 4 Czerwca 2012 Dzięki za info. Wiem, że w okolicy są lepsze wody (chociaż bez szału). Ja w sumie bardziej byłem zainteresowany połowem sandacza na Rusałce. Wiem, że kiedyś łowiło się tam ładne sztuki z gruntu na rybkę. Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś informacje to proszę pisać. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 15 Listopada 2014 Share Napisano 15 Listopada 2014 Witam, Ponieważ mieszkam bardzo niedaleko Rusałki to od czasu do czasu pojawiam się tam ze spinningiem. Jeżeli chodzi o szczupaka to kilka razy nastawiałem się na tego drapieżnika ale bez żadnych efektów. Natomiast z bocznym trokiem można złowić jedynie malutkie okonki. Ostatnio biorą tak niemrawo, że ciężko nawet zauważyć branie. Presja wędkarska nad tak bezrybmym jeziorem bardzo duża. Jeżeli ktoś jest zainteresowany mogę dostarczać częstszych relacji znad tej wody. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 20 Listopada 2014 Share Napisano 20 Listopada 2014 Ja jestem zainteresowany, bo również mieszkam niedaleko Rusałki, jednak omijam to jezioro szerokim łukiem, bo jak napisałeś bezrybie straszne tam jest. Znam gościa, który tam chodzi regularnie na spining, w tym roku ma jedynie kilka szczupaków i żaden nie przekroczył ~55cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 21 Listopada 2014 Share Napisano 21 Listopada 2014 Woda wygląda na martwą pod względem spinningowym, ale właśnie ze względu na to że mam do niej tak blisko będę tam zaglądał. Presja jest ogromna więc złowić coś konkretnego bedzie ciężko, ale jak się coś trafi to na pewno dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi