suhhar Napisano 1 Maja 2014 Share Napisano 1 Maja 2014 kilka godzin ganiania za okoniami i poraz kolejny bez efektu mysle ze jeszcze spią. A jak u was efekty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 31 Maja 2014 Share Napisano 31 Maja 2014 cały dzień na dzbanowskim i lipa 2 okonki z rana pozniej tylko lekkie pukniecia. Duzo ludzi na suma sie rzuciło bo ponoć brał ale teraz kicha nikt nic nie połowił z tego co wiem nawet miejscowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 1 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2014 Też zaliczyłem kiche na Dzbanowskim, a siedziałem tam 3 dni. suhhar, co do suma to wolno go łowić od 1 lipca, dlatego dziwię się, że wędkarze się już na niego zasadzają. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 1 Czerwca 2014 Share Napisano 1 Czerwca 2014 Koledzy zawsze mozna powiedziec ze sie nastawia na sandacza a jak sie złapie suma no cóż trudno ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 1 Czerwca 2014 Share Napisano 1 Czerwca 2014 Pilczyk, ale siedziałeś za białą rybą ? bo z tydzień temu coś tam gryzło jakieś leszcze, karasie i karpie nawet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 2 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2014 suhhar, no właśnie siedziałem w zeszłym tygodniu i złowiłem 3 okonki takie po 15 cm i zero brań, normalnie jakby martwa woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 27 Czerwca 2014 Share Napisano 27 Czerwca 2014 5 godzin machania kijami i co...i kilka okonków na boczny. Bryndza straszna sie tam zrobiła ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 23 Lipca 2014 Share Napisano 23 Lipca 2014 Witam kolegów mam pytanie odnośnie Dzbanowa. a mianowicie czy na tym akwenie są potrzebne opłaty pzw czy wystarczy miec kasrtę wędkarską ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 23 Lipca 2014 Share Napisano 23 Lipca 2014 Wystarczy karta wędkarska Kolega miał kontrolę miesiąc temu i nie było żadnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 25 Lipca 2014 Autor Share Napisano 25 Lipca 2014 Byłem dzisiaj na Dzbanowskiej na rekonesansie, jedno stanowsko zaśmiecone po prawej stronie od źródełka - jak namierze gadów to przerąbane. Po lewej w prawą stronę rozbijał goścou obóz, walił tak młotkiem w śledzie, że widać, że nie przyjehał łowić ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 26 Lipca 2014 Share Napisano 26 Lipca 2014 ee tam szykuje sie na burze hehe i przywoływał sumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 26 Lipca 2014 Autor Share Napisano 26 Lipca 2014 suhhar, hahaa masz rację, rozbawiłwś mnie tym stwierdzeniem. A tak na poważnie to na Dzbanowskiej podobno jest dużo sumów, czy to prawda?. Ja osobiście parę lat temu złowiłem przpadkowo sumy ale wszystkie takie 50 cm do 70 cm. W tym roku rozmawiałem z wędkarzem, który nastawia się na sumy i powiedział, że od 3 lat w zasadzie lipa. Acha jak byłem na rekonesansie bez wędek to trochę syfu zabrałem ze sobą, jak możecie koledzy i koleżanki to proszę Was żebyście też zabierali syf po innych pseudo wędkarzach. Pozdrawiam i połamania kija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 2 Listopada 2014 Share Napisano 2 Listopada 2014 Byłem kilka razy w ciągu ostatnich 2 tygodni. Trafił mi się szczupaczek około 40 cm i połowiłem małych okonków na boczny trok. Zabawa fajna ale wielkością nie powalały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 15 Listopada 2014 Autor Share Napisano 15 Listopada 2014 Misiąc temu byłem na Dzbanowskiej i miałem 2 kontrole w tym samym dniu przez tych samych strażników z państwowej straży rybackiej Po ciula robią te kontrole i to podwójne skoro żwirownia Dzbanowska to woda skarbu państwa, gdzie nikt jej nie zarybia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nawet nie przedstawili czy są z Kłodzka czy z Wałbrzycha. Generalnoe na Dzbanowskiej na leszcza to dajcie sobie spokój, to historia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Calu Napisano 16 Listopada 2014 Share Napisano 16 Listopada 2014 Bardzo dobrze, że są częste kontrole, toż kłusoli i na dzbanowskim nie brakuje. Podobno na cyplu jakiś amator okoni miał ich ok 180 w siatce, z tego parę czterdziestaków. Załapał się na kontrolę Malutkich okoni jest sporo, to fakt, właściwie tylko one na podrywkę wchodziły tam gdzie siedziałem a byłem w zeszłą niedzielę, kontrola rzecz jasna była, w dni powszednie też wpadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 16 Listopada 2014 Share Napisano 16 Listopada 2014 Pilczyk ma rację jak to możliwe że PSR kontroluje wode która nie jest pod opieką PZW ? a może jest i my o tym nie wiemy ? Fakt faktem kłusoli tam nie brakuje i po chu...zabierają te okonki 10cm ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szpalis Napisano 16 Listopada 2014 Share Napisano 16 Listopada 2014 woda skarbu państwa, państwowa straż samo przez się się rozumie ne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rush111 Napisano 16 Listopada 2014 Share Napisano 16 Listopada 2014 Kontrolować takie wody może jak najbardziej , ale nie może wymagać posiadania rejestru połowów i opłaconych składek a tylko sprawdzać posiadanie karty wędkarskiej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szpalis Napisano 16 Listopada 2014 Share Napisano 16 Listopada 2014 dooooookładnie no i jeszcze wszystkie limity i okresy jak w regulaminie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trebor123 Napisano 8 Grudnia 2014 Share Napisano 8 Grudnia 2014 Od 01.01.2015 staw tz. "CMENTARNY"staje się rzeką Nysa Kłodzka ( Kraina pstrąga i lipienia ) i zaczyna obowiązywać regulamin PZW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rolando22 Napisano 10 Grudnia 2014 Share Napisano 10 Grudnia 2014 Moim zdaniem ta decyzja żadnej poprawy dla wędkarzy w regionie nie przyniesie, jedynie zamyka się dostęp do ciekawej wody. A temat wytrucia ryb, rekompensaty za szkody poszedł z zapomnienie? Rozumiem że teraz kraina pstrąga i lipienia będzie ponownie zarybiana a oczyszczalnia i tak zrobi co będzie chciała i wytruje rybę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 10 Grudnia 2014 Share Napisano 10 Grudnia 2014 rolando22, dobrze prawisz, czy jakieś wyjaśnienie przez PZW Wałbrzych było ? Ile pstrąga zarybieniowego poszło do utylizacji ? Jakie koszta poniósł PZW ? czy my wędkarze którzy opłacając karte dopłacamy do zarybienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 11 Grudnia 2014 Share Napisano 11 Grudnia 2014 Ciekawe, czy PZW złozyło jakiekolwiek doniesienie do prokuratury w sprawie zatrucia wody. A odszkodowanie to proces cywilny przeciwko sprawcy. Więc długa i ciernista droga. Nikt dobrowolnie płacić nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abc Napisano 11 Grudnia 2014 Share Napisano 11 Grudnia 2014 Jak dotąd sprawcy zatrucia nie wykryto, ba nawet woda pobrana przez inspektorów nie była skażona ( nic dziwnego skoro została pobrana dzień po zatruciu). W tym wypadku raczej trudno kogokolwiek oskarżyć. Śledczy z Ząbkowic pobrali próbki wody w dniu zatrucia ale okazało się, że ta woda nie może być dowodem w sprawie i takie tam. Wszystko idzie w tym kierunku aby ukręcić łeb sprawie ( raczej rybie). Strażacy zebrali ponad 3 tony martwych ryb, podejrzewają , że drugie tyle zostało w wodzie. Przy okazji pobierania zatrutych ryb do badań potrzebny był pstrąg i lipień aby wykazać, że została zatruta górska woda. Po wielu kilometrowym marszu udało im się w końcu znaleźć jakiegoś pstrążka. Tak że z tą wodą górską to też lipa. Jak pokazuje praktyka, kiedy PZW przejmie jeszcze żwirownie Dzbanowską podzieli ona los pozostałych stawów, czyli bezrybia ale mam nadzieję, że tak to prędko się nie stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rolando22 Napisano 11 Grudnia 2014 Share Napisano 11 Grudnia 2014 Piękna puenta "abc" ale niestety PZW Wałbrzych beznadziejnie gospodaruje wodami a ryb jak na lekarstwo, dla mnie utworzenie na stawie cmentarnym wody górskiej jest po prostu absurdalne,rozumiem gdyby tam brały pstrągi, lipienie itp.. Czy we władzach PZW nie ma innych pomysłów? np. jak zwiększyć rybostan bo przecież gospodarka zarybieniowa jest źle prowadzona, kiedyś chcieliśmy zarybić staw u kolegi, pojechaliśmy do pana który spuszczał staw na jesień i za 20zl kupiliśmy około 500szt. kroczka a jak słyszę o fakturach na 20 tys z zarybien rzekomego 500kg karpiem prawdopodobnie znajomego z zarządu pzw to coś tu jest nie halo... , poprawa infrastruktury, mniej śmieci na gdzie np. na Pilcach pod każdym krzakiem pełno worów ze śmieciami, ile lat będziemy czekać aż coś się zmieni w PZW Wałbrzych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi