Tomek_S Napisano 9 Maja 2011 Share Napisano 9 Maja 2011 Wkrótce umieszczę fotkę metrowca. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hardyyy Napisano 10 Maja 2011 Share Napisano 10 Maja 2011 Tomek_S gratulacje piękna rybka pozdrawiam........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_S Napisano 11 Maja 2011 Share Napisano 11 Maja 2011 Byłem wczoraj, niestety jaz był zamknięty, brak możliwości wpłynięcia łodzią. Pływaliśmy po Odrze Głównej oraz po kanałach naprzeciwko Marwic. Wynik: 0 brań. Ale widoki wynagrodziły nam brak współpracy ze strony ryb . Zamieszczam galerie paru fotek z okolic kanału. Pozdrawiam. Naprzeciwko Marwic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slavor7 Napisano 11 Maja 2011 Share Napisano 11 Maja 2011 Tomek, skoro jezdzisz w te regiony zapytam jaki stan wody w okolicy widuchowej? Głowki zalane czy odsłonięte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_S Napisano 11 Maja 2011 Share Napisano 11 Maja 2011 Witam. Główki są odsłonięte. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mpruszek Napisano 11 Maja 2011 Share Napisano 11 Maja 2011 Cześć wszystkim Jestem nowy na tym forum. Chętnie wybiorę się Marwice polatać za szczupakiem, nigdy jeszcze tam nie byłem. Mam ponton i silnik elektryczny. Jeśli ktoś ma ochotę do mnie dołączyć to serdecznie zapraszam, możemy się kiedyś umówić pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_S Napisano 12 Maja 2011 Share Napisano 12 Maja 2011 Witam. Chciałbym poinformować wszystkich zainteresowanych o tym, że wczoraj zatonęła łódka nieostrożnych wędkarzy na jazie. Siła wody ich pokonała, po mimo niskiego stanu wody. Na szczęście, nikomu nic się nie stało, poza utratą łódki, wędek, silnika. Ostrzegam więc chętnych, ze słabym silnikiem lub z silnikiem elektrycznym, aby nie ryzykowali. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 12 Maja 2011 Share Napisano 12 Maja 2011 Tomku, jest jakiś artykuł o tym wypadku? Wpadli na filary czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hardyyy Napisano 13 Maja 2011 Share Napisano 13 Maja 2011 dokładnie Tomek_S ma racje nie ryzykujcie... pyzatym wiem co to jest płynąc tam na elektryku.. z prądem to jeszcze jakoś idzie ale pod prąd to nawet nie ryzykowaliśmy wiec pozostaje przenoszenie lodki za Jaz a po paru godzinach łowienia nie jest to przyjemne dźwigać to wszystko a co do rybek...upsss Ryb to jest ok pozdrawiam....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_S Napisano 13 Maja 2011 Share Napisano 13 Maja 2011 Witam. Nie było żadnego artykułu, wiem to z relacji naocznych świadków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_S Napisano 16 Maja 2011 Share Napisano 16 Maja 2011 Witam kolegów. Czy ktoś był nad wodą i połapał w ten weekend? Ja niestety nie mogłem, awaria samochodu .. . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yelahiah Napisano 16 Maja 2011 Share Napisano 16 Maja 2011 Witam. Czytając cały temat dech w piersiach zapiera. Gratuluje złapanych rybek Pozdrawiam życząc połamania kija. Yel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_S Napisano 17 Maja 2011 Share Napisano 17 Maja 2011 Hej. Piotr jest przewodnikiem oraz potrafi wskazać odpowiednie miejsca oraz metody.Wielokrotnie korzystałem z jego usług, za co Wielki Szacun . Zadzwoń i się dogadaj, telefon masz kilka postów wyżej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hardyyy Napisano 17 Maja 2011 Share Napisano 17 Maja 2011 dokładnie Tomek..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yelahiah Napisano 17 Maja 2011 Share Napisano 17 Maja 2011 Dzieki bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_S Napisano 19 Maja 2011 Share Napisano 19 Maja 2011 Pisałem wcześniej o wywrotce łódki pod jazem. Dzisiaj będąc na rybach widziałem ją, nadal tkwi pod wodą, wystaje tylko dziób i dwie szczytówki, jest owinięta o sztabę, widok nieciekawy, nie sądzę aby szybko jej resztki wyciągnęli, za duże wiry ... Więc jeszcze raz piszę aby nie lekceważyć wody i niepotrzebnie nie ryzykować przepłynięcia jazu, ryby nie są warte utraty sprzętu, łódki no i najważniejsze, życia. Cud że nikomu się nic nie stało. Jeśli chodzi o brania, to były . Okoń, Jaź, 10 Szczupaków, z czego 2 wymiarowe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral28 Napisano 21 Maja 2011 Share Napisano 21 Maja 2011 Dzisiaj nocka w Marwicach, nad wodą ok 20.00, do 2 w nocy zero ryb. Od 4.00-9.00 2 leszcze ok 1,5kg i 4 w okolicy 0.5kg. Brań jak na lekarstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario61 Napisano 22 Maja 2011 Share Napisano 22 Maja 2011 Dzisiaj nocka w Marwicach, nad wodą ok 20.00, do 2 w nocy zero ryb.Od 4.00-9.00 2 leszcze ok 1,5kg i 4 w okolicy 0.5kg. Brań jak na lekarstwo. Regalica poniżej Gryfina też jakaś martwa się zrobiła, w dzień słabiutkie brania, w nocy jakieś niewielkie sumiki dwa tubylcy złapali...no i oczywiście do gara od razu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario61 Napisano 22 Maja 2011 Share Napisano 22 Maja 2011 Pisałem wcześniej o wywrotce łódki pod jazem. Dzisiaj będąc na rybach widziałem ją, nadal tkwi pod wodą, wystaje tylko dziób i dwie szczytówki, jest owinięta o sztabę, widok nieciekawy, nie sądzę aby szybko jej resztki wyciągnęli, za duże wiry ... Więc jeszcze raz piszę aby nie lekceważyć wody i niepotrzebnie nie ryzykować przepłynięcia jazu, ryby nie są warte utraty sprzętu, łódki no i najważniejsze, życia. Cud że nikomu się nic nie stało. Jeśli chodzi o brania, to były . Okoń, Jaź, 10 Szczupaków, z czego 2 wymiarowe. Pozdrawiam Dzisiaj się dowiedziałem o co chodziło z tą łódką, akurat to kolega mojego dobrego znajomego się wywalił, ale sytuacja z wędkarstwem to nie ma za wiele wspólnego. Fakt, że łódką płynęło dwóch wędkarzy, ale że tak powiem służbowo, wysłani z elektrowni Dolna Odra w celu sprawdzenia linii energetycznej w tamtym rejonie. Wymyślili sobie, że zrobią to łodzią, chcieli sobie sprawdzić przy okazji łowiska w tamtym rejonie. Była wysoka fala i w pewnym momencie łódka będąc częściowo na fali przełamała się. Brzmi to absurdalnie, ale tak się stało. Nic nikomu się nie stało, szkoda skorupy i silnika..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_S Napisano 22 Maja 2011 Share Napisano 22 Maja 2011 Witam. Od Piątku na rybach. Nocka, brana małych sumów kilkanaście Leszczy 1,0-2,0 kg. Wczoraj łódka kilkanaście małych Szczupaków, jeden wymiarowy. Dzisiaj znów łódka, ok 20 Pistoletów + 4 wymiarowe 55-73cm. Ale ogólnie kiepsko. Kumpel złapał Bolenia + 3 małe Okonie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_S Napisano 22 Maja 2011 Share Napisano 22 Maja 2011 Parę fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniello2010 Napisano 29 Maja 2011 Share Napisano 29 Maja 2011 Coś dzieje się tam na odrze?Słyszałem że w sobotę tam leszcza sporo ładnego połowili..Wie ktoś czy to prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_S Napisano 5 Czerwca 2011 Share Napisano 5 Czerwca 2011 Sezon sandaczowy otwarty . Gratulacje dla kolegi z forum, za Sandacza 6kg , 85cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 5 Czerwca 2011 Share Napisano 5 Czerwca 2011 Gratulacje. Spining czy z gruntu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_S Napisano 5 Czerwca 2011 Share Napisano 5 Czerwca 2011 Gumy. Ja mogę się tylko pochwalić Sandaczami 4,5kg, 79cm , 59cm, oraz 66cm. Ale bez znajomości łowiska, ciężko znaleźć odpowiednie miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi