Tomek_S Napisano 28 Czerwca 2011 Share Napisano 28 Czerwca 2011 Tą metodę pokazał, oraz wytłumaczył mi jej działanie miejscowy wędkarz. Z całym szacunkiem dla Was, nie mogę zdradzić tej metody połowu, po prostu trzeba tutaj być ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hardyyy Napisano 3 Lipca 2011 Share Napisano 3 Lipca 2011 dzisiejszy wypadzik zakończył się 7 okonkami po okolo 30 cm i jednym szczupakiem.. myślę ze to i tak nie najgorzej jak na dzisiejsze warunki pogodowe ........ no i udało mi się przepłynąć "wynalazek" a nie było łatwo duża fala serce miałem przy gardle.... wiec uważajcie !! napisze jeszcze raz.... jeśli nie macie odpowiedniego sprzętu dajcie sobie spokój nie warte jest to wszystko dla paru rybek pozdrawiam chłopaki............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_S Napisano 3 Lipca 2011 Share Napisano 3 Lipca 2011 Ja również byłem, ale ryb nie łowiłem, nowym silnikiem Tohatsu, 6 konnym się bawiłem . Yamaha 4km, była ciut za słaba na przepływanie przez "wynalazek" myśli ludzkiej, Jaz czyli Poszła więc do ludzi, a na jej miejsce wskoczył Tohatsu. Na ryby wybieram się w Środę, zdam relację jak było. Ps. Zgadzam się z haryyy'm w 100% , nie ryzykujcie i bez odpowiedniego silnika nie próbujcie przepływać Jazu. Pozdrawiam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_S Napisano 18 Lipca 2011 Share Napisano 18 Lipca 2011 Witam wszystkich. Ostatnio byłem i ryb się znów nałowiłem . Dla zainteresowanych, powiem tylko tak, wkrótce rusza tam wypożyczalnia łódek, więc Ci którzy nie są w jej posiadaniu, będą mogli poznać tajniki Miedzyodrza. nie tylko wędkarze, ornitolodzy, turyści, wszyscy .. ( ja też, bo skorupka którą pływam się rozpada ) . Jeśli chodzi o ryby, to: Sum 88cm, Szczupak 75cm, dużo Okoni oraz wiele małych Sumików. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 18 Lipca 2011 Share Napisano 18 Lipca 2011 Czy będzie tam też do wypożyczenia silnik do łodzi (łódka z silnikiem)?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_S Napisano 19 Lipca 2011 Share Napisano 19 Lipca 2011 Z tego co wiem, to tak . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imperator30 Napisano 20 Lipca 2011 Share Napisano 20 Lipca 2011 Witam wszystkich, czytając z niedowierzaniem posty urzytkowników o łowisku i ogromnych szczupakach na nim łowionych zdecydowałem sie przekonać na własnej skórze. meldujemy sie następnego dnia razem z kolegą Radkiem o 7:00 nad rzeką. Zaczynamy wędkowanie o 7:20 i kończymy koło 17-tej a oto bilans połowów: Złapaliśmy łącznie 11-cie szczupaków o wadze między 1,5 a 2.5 kg,dwa sandacze jeden 45 cm drugi nieco mniejszy,boleń ok 4 kg,sumik 2kg ale to nie wszysto bo miedzy nimi jest mój rodzynek, szczupak 101 cm o wadze 9,5 kg!!! Fotka poniżej. Wędkowaliśmy we wtorek 19.07.11. Pozdrawiam wszystkich "moczykiji" http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/678ae28596a32298.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_S Napisano 20 Lipca 2011 Share Napisano 20 Lipca 2011 A nie mówiłem ... Gratulacje !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominikf Napisano 22 Lipca 2011 Share Napisano 22 Lipca 2011 Witam szanownych kolegów wędkarzy,większość z Was mnie zna mogę tylko potwierdzić to co napisał imperator30,łowisko zaj......Łowię już 6 rok,jak się nauczę wklejać fotki to wstawię parę. Pozdrawiam wszystkich "trolarzy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominikf Napisano 22 Lipca 2011 Share Napisano 22 Lipca 2011 siudemka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaZST Napisano 23 Lipca 2011 Share Napisano 23 Lipca 2011 ale wam zazdroszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martines Napisano 25 Lipca 2011 Share Napisano 25 Lipca 2011 Tomku a ja mam pytanie odnośnie zamieszczonego znaku na jazie. Jak widać na załączonych fotkach jest tam znak A1. ZAKAZ PRZEJŚCIA. Jak to się ma do przekraczania zapory. Nie chodzi mi tu o konsekwencje prawne a bardziej o bezpieczeństwo. To że jest tam wartki nurt wody to wszyscy wiemy ale czy jest tam bezpiecznie dla łódki z silnikiem, czy nie ma tam nic pod wodą i czy się nie uszkodzi silnika. Na jaką głębokość jest opuszczają zapora ? sprawdziłeś to może sondą czy za każdym razem jest to inaczej i za każdym razem jest to ryzyko uszkodzenia rodziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 25 Lipca 2011 Share Napisano 25 Lipca 2011 Byłem w Marwicach na nocce na suma.... i nic. Gdzieś koło 22-23 parę razy coś ładnie uderzało w drobnicę przy trzcinach i potem do rana cisza. Straszny tam jest uciąg... Za to w drodze powrotnej odwiedziłem Żabnicę i jak zwykle bolenie dają tam popisy. A ja nałapałem tam z 30 pijawek :DD, będą jak znalazł na następną wyprawę tym razem na Żabnicę, bo najbardziej mi się podoba i jakby wolniejszy nurt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imperator30 Napisano 25 Lipca 2011 Share Napisano 25 Lipca 2011 Witam, ''dominikf'' gratuluję pięknego sandała,kiedy i na co jeśli można wiedzieć go złapałeś. Byłem dziś i złapałem dwa sandacze jeden 2,5 kg drugi 1,7kg,leszcza 2,5 kg za kapote i kilka szczupaków między 1 a 2 kg,sandacze delikatnie podgryzały co skutkowało częstymi spadami i ciężkim zacięciem.Ogólnie wędkowałem ok 4 godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hardyyy Napisano 26 Lipca 2011 Share Napisano 26 Lipca 2011 hej.. gratulacje pięknych rybek chłopaki... w tygodniu się pojawię bo już mnie skręca żeby połowic .. a w Zakopanym mormyszka nie daje takiego efektu jak tutaj.. pozdrawiam.................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imperator30 Napisano 27 Lipca 2011 Share Napisano 27 Lipca 2011 Cześć,hardyyy czy możesz coś więcej napisać o tym jak łapiesz na tą mormyszke latem,nie będe ukrywał ale bardzo mnie to zaciekawiło... Kilka podstawoych wskazówek by bardzo pomogło,zimą głównie łowie na mormyszke,chętnie spróbuje o tej porze roku. Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hardyyy Napisano 27 Lipca 2011 Share Napisano 27 Lipca 2011 dzisiejszy wypadzik na rybki zakończył się nie najgorzej 3 szczupakami 50,70,80 cm..... 4 okoniami w tym jeden 35 cm i małym sandaczem...... pozdrawiam......stałych bywalców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_S Napisano 27 Lipca 2011 Share Napisano 27 Lipca 2011 Witam.Dzisiaj też byłem i na mormyszkę łowiłem ... Parę Szczupaków z moim przyjacielem złowiliśmy. Potem niestety coś dużego nam kiwoki zerwało i tyle z łowienia . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mario03 Napisano 28 Lipca 2011 Share Napisano 28 Lipca 2011 Witam.Dzisiaj też byłem i na mormyszkę łowiłem ... Parę Szczupaków z moim przyjacielem złowiliśmy. Potem niestety coś dużego nam kiwoki zerwało i tyle z łowienia . Pozdrawiam witam nie wiem czy dobrze to rozumiec "coś dużego nam kiwoki zerwalo"ale jezeli lowicie z łodki na mormyszke tak jak z pod lodu, to w Polsce jest to zabronione Ustawa z dnia 18 kwietnia 1985 r. o rybactwie śródlądowym Art. 8.1 Zabrania się połowu ryb: 12 c) przez podnoszenie i opuszczanie przynęty w sposób ciągły, z wyjątkiem łowienia ryb pod lodem. łowienie wertykalne inaczej mowiac stosuje sie w Szwecji na jeziorowe sandacze,wiec moze coś wiecej napiszecie,nie chodzi o szczegoly tej metody ale o samo podawanie przynety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_S Napisano 28 Lipca 2011 Share Napisano 28 Lipca 2011 Witam.Dzisiaj też byłem i na mormyszkę łowiłem ... Parę Szczupaków z moim przyjacielem złowiliśmy. Potem niestety coś dużego nam kiwoki zerwało i tyle z łowienia . Pozdrawiam witam nie wiem czy dobrze to rozumiec "coś dużego nam kiwoki zerwalo"ale jezeli lowicie z łodki na mormyszke tak jak z pod lodu, to w Polsce jest to zabronione Ustawa z dnia 18 kwietnia 1985 r. o rybactwie śródlądowym Art. 8.1 Zabrania się połowu ryb: 12 c) przez podnoszenie i opuszczanie przynęty w sposób ciągły, z wyjątkiem łowienia ryb pod lodem. łowienie wertykalne inaczej mowiac stosuje sie w Szwecji na jeziorowe sandacze,wiec moze coś wiecej napiszecie,nie chodzi o szczegoly tej metody ale o samo podawanie przynety? Witam. Doskonale znam przepisy i wiem, że ta metoda jest zabroniona. Nazwa metody połowu oraz nazwy przynęt, pochodzą z okolic miejsc w których łowimy, zdradzili nam je miejscowi. Zapewniam, że żadne przepisy nie są łamane !! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hardyyy Napisano 28 Lipca 2011 Share Napisano 28 Lipca 2011 Tomek.S... ma racje zresztą znamy przepisy i nie trzeba nam o nich przypominać pozatym nie łowimy w pionie mormyszka tylko ja rzucamy na naszych specjalnych zestawach pozdrowienia........dla kumatych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_S Napisano 28 Lipca 2011 Share Napisano 28 Lipca 2011 Właśnie hardyyy A kiwoka szkoda, taki był amerykański .... . Chciałbym przestrzec wszystkich przed wysoką wodą na Odrze. Wracając wczoraj wieczorem, mało brakowało aby np. łódka zatonęła, prąd na Jazie bardzo mocny, łódka z silnikiem 6 konnym, ledwo,ledwo dała radę prądowi ... A woda idzie jeszcze większa ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominikf Napisano 28 Lipca 2011 Share Napisano 28 Lipca 2011 Ale mnie Tomek pocieszyłeś z tą wodą,właśnie się wybieram na rybki od soboty .Jak wyniki na takiej wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_S Napisano 28 Lipca 2011 Share Napisano 28 Lipca 2011 Witam Dominiku, wiem że będziesz. Też martwi się wysokim stanem wody. To co wczoraj działo się pod "wynalazkiem" , przeżyłem pierwszy raz, oby ostatni ... Co do ryb, to nawet przeszkadzały . Im chyba wysoka woda nie przeszkadza Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_S Napisano 28 Lipca 2011 Share Napisano 28 Lipca 2011 Co do przynęt, to mormyszka bordo z brokatem, i rzuty z nadgarstka spod siebie ... Wiem,że brzmi trochę dziwnie, ale na to miałem najwięcej brań ... Pozdrawiam i mam nadzieję, że do zobaczenia na wodzie w weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi