abc Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 W sobotę zahaczyłem o Kozielno poniżej zapory. Ryby brały, ludzi kupa, znalazło się wolne miejsce pomiędzy wędkarzami. Z lewej piją z prawej piją z naprzeciwka to samo, czuję się jak w barze. Dziadek wrzeszczy ,że wypili mu piwo, Gośka się spiła w końcu padła to ją czymś przykryli bo zaczęło padać. Na przeciwko ciągną leszcze za grzbiet z prawej biegną ze szczupakiem do bagażnika, tylko na forum każdą rybę wypuszczają. Po trzech godzinach już nie wytrzymałem i opuściłem szacowne towarzystwo. Doszedłem do wniosku, że lepiej zapłacić 70 złotych i jechać niżej na ujście niż w ten sposób wypoczywać w tak doborowym towarzystwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rolando22 Napisano 4 Maja 2011 Share Napisano 4 Maja 2011 Ten sam widok zaobserwowałem w tygodniu ,poniżej zapory na rzece kilku dziatkow spiningowalo co jakis czas i wyciaga leszcze za grzbiet, przyjezdzaja rowerkami wiec pewnie miejscowi, strażnikow sie nie boja albo wiedza kiedy kontoluja i uwaga na samochod w okolicahc paczkowan nagminnie okradają autka wedkarza ja juz sie o tym przekonalem w tym roku, pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 Koledzy macie jakieś wieści z Kozielna ? Czy leszczyk już chodzi ? Ostatnio rozmawiałem z jednym gościem, twierdzi że złowił jednego 57 cm, ale był z wysypką tarłową. Pewnie jeszcze z dwa tygodnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisDDZ Napisano 19 Maja 2011 Share Napisano 19 Maja 2011 Witam Są jakieś wieści z Kozielna ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feeder2010 Napisano 20 Maja 2011 Share Napisano 20 Maja 2011 Witam.W zeszłym tygodniu pieknie brał leszcz i karp.Znajomy złowił 12 leszczy ok 65 cm i 6 karpi 3-4,5 kg.Przez weekend ostatni do wczoraj ani brania,siedzial tam 9 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 20 Maja 2011 Share Napisano 20 Maja 2011 W zeszłym tygodniu pieknie brał leszcz i karp.Znajomy złowił 12 leszczy ok 65 cm i 6 karpi 3-4,5 kg. tylko pozazdrościć no i gratulować połowu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisDDZ Napisano 21 Maja 2011 Share Napisano 21 Maja 2011 Dziś 8h nad wodą , piękna pogoda i nic więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 27 Maja 2011 Share Napisano 27 Maja 2011 No od dzisiaj zawody karpiowe na Kozielnie. Trochę im współczuję, zapowiadają wiatr w porywach do 80 km/h, do tego burza i deszcze. Z drugiej strony może bo tym załamaniu zacznie coś brać w końcu, bo pustkami świeci wszędzie. Co tam u was koledzy ? Łowicie coś ? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackjunior Napisano 30 Maja 2011 Share Napisano 30 Maja 2011 Witam kolegów! Jakie wieści z Kozielna - Topoli warto sie wybrać? gdzie najlepiej sie ustawić? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 4 Czerwca 2011 Share Napisano 4 Czerwca 2011 Panowie warto jechać ? Coś się dzieje ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feeder2010 Napisano 4 Czerwca 2011 Share Napisano 4 Czerwca 2011 Kompletnie nic.Od 28.05 siedzą znajomi i nic,zero,nawet brania.Od 01.06 juz tylko na sandacza ale bez efektów.W sumie 8 wędek bez brania.Dzisiaj skutery wodne dawały mocno popalić,chorzy ludzie jacys,jakby celowo to robili,ok 70-100 m o d brzegu cały czas smigali.Sam nie wiem co o tym myslec,sonda pokazuje że rybsko jest ale chyba jeszcze nie pora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 5 Czerwca 2011 Share Napisano 5 Czerwca 2011 .Dzisiaj skutery wodne dawały mocno popalić,chorzy ludzie jacys,jakby celowo to robili,ok 70-100 m o d brzegu cały czas smigali.Sam nie wiem co o tym myslec Wrocilem wczoraj z Mikołowa i tez mlodzi szpanerzy z laskami zaczely szalec po wodzie Ktos zadzwonił po gliny i przyjechali i spokoj, ale za to do 3 w nocy zrobili huczna dyskoteke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakabzdura Napisano 14 Czerwca 2011 Share Napisano 14 Czerwca 2011 czy można na tym zbiorniku swobodnie podjechac samochodem do brzegu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feeder2010 Napisano 14 Czerwca 2011 Share Napisano 14 Czerwca 2011 Dojedziesz bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakabzdura Napisano 14 Czerwca 2011 Share Napisano 14 Czerwca 2011 duzo jest tam takich miejsc ? i czy jest szansa z brzegu zapolowac na sandacza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feeder2010 Napisano 14 Czerwca 2011 Share Napisano 14 Czerwca 2011 Przypadek tylko,z wywózki nic nie łapia wiec z brzeku ciężko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrianos Napisano 15 Czerwca 2011 Share Napisano 15 Czerwca 2011 duzo jest tam takich miejsc ? Od strony betonówki jest bardzo dużo miejsc do których autem spokojnie można dojechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 15 Czerwca 2011 Share Napisano 15 Czerwca 2011 czy można na tym zbiorniku swobodnie podjechac samochodem do brzegu ? panowie doprecyzujcie jeszcze, że nad sam brzeg (wodę) nie dojedzie, samochód pozostawiasz przed wałem, kilkanaście kroków przez wał i jesteś nad wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakabzdura Napisano 15 Czerwca 2011 Share Napisano 15 Czerwca 2011 no wlasnie, mi choidzi o takie miejsce zeby samochod byl na oku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feeder2010 Napisano 15 Czerwca 2011 Share Napisano 15 Czerwca 2011 Nie wprowadzajcie kolegi w błąd.Siedząc nad sama wodą samochód masz za soba jakies 20 m,cały czas pod kontrolą.Własciwie to auto stoi na wale a ty siedzisz troszke nizej,wiec samochód widzisz lub masz nad nim kontrole,dzieli was szutrowa droga ok 3m oraz spad ok 10m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakabzdura Napisano 15 Czerwca 2011 Share Napisano 15 Czerwca 2011 to to tak juz w miare. Chodzi o to zeby auto bylo widac i w razie czego jakby czlowiek chcial sie przespac mial widok na wedki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 18 Czerwca 2011 Share Napisano 18 Czerwca 2011 Wróciłem z tamy, ogólnie masakra przez duże M. W nocy wyciągło mi 250 metrów żyłki "25, wędka wyskoczyła z widełek, kołowrotek wpadł miedzy kamienie i dzieki temu nie porwalo całej wedki. Niewiem co to było... przynęta - jazgar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 18 Czerwca 2011 Share Napisano 18 Czerwca 2011 ...sandacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 18 Czerwca 2011 Share Napisano 18 Czerwca 2011 a co ty chyba ze metrówka to byla, ja bym stawial na suma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 18 Czerwca 2011 Share Napisano 18 Czerwca 2011 Też mi się wydaje, że sum się skusił, bo słyszałem, że są tam okazy ładne. Mówie Wam widok ciągnientej wędki bo brzegu - bezcenne jeszcze stygne i niemoge sobie darować, że brania nie widziałem wcześniej. Złowiłem też 4 ładne leszcze a koledze zahaczył się mały węgorzyk. Ludzi bardzo dużo weekendy można sobie darować, praktycznie zero szans na znalezienie miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi