Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W sobotę zahaczyłem o Kozielno poniżej zapory. Ryby brały, ludzi kupa, znalazło się wolne miejsce pomiędzy wędkarzami. Z lewej piją z prawej piją z naprzeciwka to samo, czuję się jak w barze. Dziadek wrzeszczy ,że wypili mu piwo, Gośka się spiła w końcu padła to ją czymś przykryli bo zaczęło padać. Na przeciwko ciągną leszcze za grzbiet z prawej biegną ze szczupakiem do bagażnika, tylko na forum każdą rybę wypuszczają. Po trzech godzinach już nie wytrzymałem i opuściłem szacowne towarzystwo. Doszedłem do wniosku, że lepiej zapłacić 70 złotych i jechać niżej na ujście niż w ten sposób wypoczywać w tak doborowym towarzystwie.

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 215
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ten sam widok zaobserwowałem w tygodniu ,poniżej zapory na rzece kilku dziatkow spiningowalo co jakis czas i wyciaga leszcze za grzbiet, przyjezdzaja rowerkami wiec pewnie miejscowi, strażnikow sie nie boja albo wiedza kiedy kontoluja i uwaga na samochod w okolicahc paczkowan nagminnie okradają autka wedkarza ja juz sie o tym przekonalem w tym roku, pzdr

Napisano

Koledzy macie jakieś wieści z Kozielna ? Czy leszczyk już chodzi ? Ostatnio rozmawiałem z jednym gościem, twierdzi że złowił jednego 57 cm, ale był z wysypką tarłową. Pewnie jeszcze z dwa tygodnie....

• 2 weeks later...
Napisano

Witam.W zeszłym tygodniu pieknie brał leszcz i karp.Znajomy złowił 12 leszczy ok 65 cm i 6 karpi 3-4,5 kg.Przez weekend ostatni do wczoraj ani brania,siedzial tam 9 dni.

Napisano
W zeszłym tygodniu pieknie brał leszcz i karp.Znajomy złowił 12 leszczy ok 65 cm i 6 karpi 3-4,5 kg.

tylko pozazdrościć no i gratulować połowu

Napisano

No od dzisiaj zawody karpiowe na Kozielnie. Trochę im współczuję, zapowiadają wiatr w porywach do 80 km/h, do tego burza i deszcze. Z drugiej strony może bo tym załamaniu zacznie coś brać w końcu, bo pustkami świeci wszędzie. Co tam u was koledzy ? Łowicie coś ? Pozdr

Napisano

Kompletnie nic.Od 28.05 siedzą znajomi i nic,zero,nawet brania.Od 01.06 juz tylko na sandacza ale bez efektów.W sumie 8 wędek bez brania.Dzisiaj skutery wodne dawały mocno popalić,chorzy ludzie jacys,jakby celowo to robili,ok 70-100 m o d brzegu cały czas smigali.Sam nie wiem co o tym myslec,sonda pokazuje że rybsko jest ale chyba jeszcze nie pora.

Napisano
.Dzisiaj skutery wodne dawały mocno popalić,chorzy ludzie jacys,jakby celowo to robili,ok 70-100 m o d brzegu cały czas smigali.Sam nie wiem co o tym myslec

Wrocilem wczoraj z Mikołowa i tez mlodzi szpanerzy z laskami zaczely szalec po wodzie :mrgreen: Ktos zadzwonił po gliny i przyjechali i spokoj, ale za to do 3 w nocy zrobili huczna dyskoteke :mrgreen:

• 2 weeks later...
Napisano
czy można na tym zbiorniku swobodnie podjechac samochodem do brzegu ?

panowie doprecyzujcie jeszcze, że nad sam brzeg (wodę) nie dojedzie, samochód pozostawiasz przed wałem, kilkanaście kroków przez wał i jesteś nad wodą.

Napisano

Nie wprowadzajcie kolegi w błąd.Siedząc nad sama wodą samochód masz za soba jakies 20 m,cały czas pod kontrolą.Własciwie to auto stoi na wale a ty siedzisz troszke nizej,wiec samochód widzisz lub masz nad nim kontrole,dzieli was szutrowa droga ok 3m oraz spad ok 10m.

Napisano

Wróciłem z tamy, ogólnie masakra przez duże M. W nocy wyciągło mi 250 metrów żyłki "25, wędka wyskoczyła z widełek, kołowrotek wpadł miedzy kamienie i dzieki temu nie porwalo całej wedki. Niewiem co to było... przynęta - jazgar.

Napisano

Też mi się wydaje, że sum się skusił, bo słyszałem, że są tam okazy ładne. Mówie Wam widok ciągnientej wędki bo brzegu - bezcenne :D jeszcze stygne i niemoge sobie darować, że brania nie widziałem wcześniej. Złowiłem też 4 ładne leszcze a koledze zahaczył się mały węgorzyk. Ludzi bardzo dużo weekendy można sobie darować, praktycznie zero szans na znalezienie miejsca.