platinumx Napisano 26 Października 2010 Share Napisano 26 Października 2010 Witam Kolegow, czy ktos jezdzi tam, czy warto sie wybrac? Jakie przynety sa skuteczne? Interesuje mnie wylacznie metoda spiningowa Dziekuje z gory za info i pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
platinumx Napisano 28 Października 2010 Autor Share Napisano 28 Października 2010 Naprawde nikt tam nie lowi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dadi Napisano 29 Października 2010 Share Napisano 29 Października 2010 jezdzilem tam swojego czasu, specjalnych efektow nie bylo, niemiarowe szczupaczki i okonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bieniuphy Napisano 21 Listopada 2010 Share Napisano 21 Listopada 2010 Witam! Jutro wybieram się na Brzegi pospinningować. Jeśli ktoś ma ochotę się wybrać to pisać smiało:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian.rudzki Napisano 22 Listopada 2010 Share Napisano 22 Listopada 2010 dzis efekt wedkowania tam mniej niz zly na biala rybke jedno branie a kumpel na zywca ani pol ale zycze polamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
platinumx Napisano 23 Listopada 2010 Autor Share Napisano 23 Listopada 2010 Bylem tam ostatnio kilka razy na spinning oraz zywca i naprawde lipa na maxa:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
platinumx Napisano 23 Listopada 2010 Autor Share Napisano 23 Listopada 2010 Natomiast bylem milo zaskoczony, ze wpada tam na kontrole SSR. Szkoda tylko, ze nikt nie sciga tych ludzi co maja tam ten domek letniskowy z mini wedzarnia i przyczepe gdy ciagna siecia i wycinaja drzewa! Dramat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bieniuphy Napisano 23 Listopada 2010 Share Napisano 23 Listopada 2010 Ja miałem trochę więcej szczęścia, 2 szczupłe ok. 40cm i jeden 43cm + dwa odprowadzenia z uderzeniem przy samym brzegu. Przynęty to białe kopyto z czarnym grzbietem i gnom 1. Potwory to nie były, ale przynajmniej coś się działo;) Odnośnie tego koczującego towarzystwa to gołym okiem widać, że kłusowanie to ich główne zajęcie. Ponad 10 wędek stoi oparte o ten "domek", mają porobione pomosty w zatoczce i przystań na łódź. Do tego jeszcze ta wędzarnia... Ostatnio nawet stała bojka z butelki plastikowej koło tej zatoczki. Nie ma kto się im do d*** dobrać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
platinumx Napisano 23 Listopada 2010 Autor Share Napisano 23 Listopada 2010 Wycinaja drzewa na opal po drugiej stronie stawu tam gdzie idzie droga z plyt. Kiedy im grzecznie zwrocilem uwage to sie dowiedzialem, ze to wina bobrow!!! Jak tak dalej pojdzie to do wiosny znikna wszystkie drzewa. Jak jeszcze raz to zobacze to chyba z kolegami zloze im "wizyte" PS a lowil ktos na tym pierwszym stawie co jeszcze niedawno byla tam pompa i rurociag? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bieniuphy Napisano 23 Listopada 2010 Share Napisano 23 Listopada 2010 Ja łowiłem tam w czerwcu, brały okonie dość dobrze. Kiedyś był na tym stawie (na tym pierwszym od strony Wisły) taki fajny "półwysep" z plażą i stamtąd pociągnąłem parę szczupłych, ale niedużych. Ostatnio na tym właśnie stawie postawili "machinę" i zassała cały ten piaszczysty półwysep wraz z roślinnością. Teraz stoi tak jakby na 2 stawie od Wisły i woda aż biała od wypłukiwanego piasku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian.rudzki Napisano 25 Listopada 2010 Share Napisano 25 Listopada 2010 dobrze by było by ktoś się zajął tymi koczownikami bo skoro sprawa tak się ma to pewno zjadają wszystko co w ręce im wpadnie.. co do drzew to się zgodzę już dość sporo ich znikło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
platinumx Napisano 26 Listopada 2010 Autor Share Napisano 26 Listopada 2010 Tylko wlasnie sie zastanawiam gdzie to zglosic, zeby sie wszystko odbylo w literze prawa. Trzeba jeszcze delikwentow zlapac za reke co bedzie trudne. Ciekawie ze sie tak panosza maja tam 2 pieski ktore biegaja na takich dlugich linkach i ogrodzili sie krzakami. Ciekawe jak jest z ta wlasnoscia, przeciez chyba tak na pewniaka by sie nie wybudowali na panstwowym gruncie? Dziwna sprawa...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian.rudzki Napisano 30 Listopada 2010 Share Napisano 30 Listopada 2010 może to kogoś zainteresuje . Serdeczne podziękowania za zwrócenie uwagi na problem zabudowy terenów przyległych do zbiornika Brzegi 1 i wcinką drzew. Sprawa została rozpoznana przez pracowników ZO PZW w Krakowie /SSR/ w b.r. Fakty są następujące: - teren na którym stoją dwie największe "budy" jest terenem użytkowanym przez Krakowskie Zakłady Ekspolatacji Kruszywa ( nieprzekazanym Okręgowi PZW w Krakowie w użytkowanie) - wędkarze tam przebywający ( mieszkający ) są czlonkami PZW Kraków , którzy posiadają aktualne opłaty na połów ryb w 2010 r ( kontrole pracowników ZO PZW w Krakowie ?SSR/ Policji, PSR ) - wycinka drzew prowadzona jest na ternie Krakowskiego Zakładu Ekspolatacji Kruszywa każda osoba (również właściciel ) która stwierdzi wycnkę drzew ( złapie na gorącym uczynku ) może zgłosić problem na najbliższy posterunek policji - jest to czyn karalny. - połowu ryb przy użyciu sieci nie stwierdzono. - na ww. terenie stwierdzono naruszenie obowiązujących przepisów prawa ( ustawa o rybactwie śródlądowym ) - winni ponieśli konsekwencjie przewidziane prawem. Pozdrawiam Komendant Straży Rybackiej PZW Kraków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dadi Napisano 30 Listopada 2010 Share Napisano 30 Listopada 2010 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tondrom Napisano 1 Grudnia 2010 Share Napisano 1 Grudnia 2010 Dobrze wiedziec ze cos sie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
platinumx Napisano 6 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2010 Nareszcie, tak trzymac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian.rudzki Napisano 24 Grudnia 2010 Share Napisano 24 Grudnia 2010 teraz mamy juz do dyspozycji łowiska Brzegi 1,2,3 . 1 oddało o ile sie nie mylę stare miasto tylko może ktoś wie czy czymś tam wogule zarybiali czy to bedzie pustostan? jak sprawa na 2,3 próbował ktoś spod lodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
platinumx Napisano 28 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2010 Na Brzegi 1 jest piekna, czysta i gleboka woda. Co do zarybien to nie wiem, ale w koncowej czesci jest szeroki kandal laczacy go z 2. W listopadzie z 1 na 2 wyjechala rowniez cala maszyneria wiec moze cos zacznie brac wreszcie?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej_krk Napisano 21 Marca 2011 Share Napisano 21 Marca 2011 Jeden ze zbiorników 1 lub 2 należał bodajże do Starego Miasta. Małe zainteresowanie płaceniem dodatkowej składki za łowienie, spowodowało, że nic nie wpuszczali do akwenu i woda wróciła do składki podstawowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian.rudzki Napisano 22 Marca 2011 Share Napisano 22 Marca 2011 mapka dla mało zorientowanych http://www.pzw.org.pl/29//wiadomosci/24331/67/zasady_polowu_ryb_na_wodach_otwartych_okregu_pzw_w_krakowie_w_20 Staw 2 była starego miasta zgadza się ale jak z zarybianiem tam nie wiem po liczbie widywanych tam wędkarzy podejrzewam że bardzo marnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galezow Napisano 29 Kwietnia 2011 Share Napisano 29 Kwietnia 2011 witam, Dzisiaj byłem na małym rekonesansie na Brzegach 1,3 i państwo "lokatorzy wysepki: urzędują sobie w najlepsze.... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian.rudzki Napisano 29 Kwietnia 2011 Share Napisano 29 Kwietnia 2011 tak jest to widoczne co lepsze dorobili się auta i przyczep kempingowych normalnie maja jak na wakacjach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galezow Napisano 29 Kwietnia 2011 Share Napisano 29 Kwietnia 2011 Po tym co zobaczyłem to tylko czekać aż sobie płotek postawią dookoła "posiadłości" A jak tam wasze rezultaty na Brzegach 1,3 ? Bo u mnie na spina......bardzo kiepsko rezultaty zerowe Szczerze mówiąc trochę się zniechęciłem do tych zbiorników.. Zresztą byłem dwa razy i oprócz wspomnianej "rodzinki z pieskami" żadnego wędkarza nie spotkałem. To chyba o czymś świadczy...Zbiornik PZW Wieliczki obok - bardzo tłoczno pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian.rudzki Napisano 29 Kwietnia 2011 Share Napisano 29 Kwietnia 2011 tak zbiornik Wieliczki to 150zl za rok a co do brzegów 1,3 straciłem już zaufanie do niego rok temu ale wybrałem się tam nie dawno na połów przez około 6h brak nawet najmniejszego skubnięcia na feederki. Było widać też kilku innych wędkarzy ale też z 0 kontem + jeden dziadek który oprócz 2 gruntów blacha sondował dno.... za szczupakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefek Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 tak zbiornik Wieliczki to 150zl za rok a co do brzegów 1,3 straciłem już zaufanie do niego rok temu ale wybrałem się tam nie dawno na połów przez około 6h brak nawet najmniejszego skubnięcia na feederki. Było widać też kilku innych wędkarzy ale też z 0 kontem + jeden dziadek który oprócz 2 gruntów blacha sondował dno.... za szczupakiem. a to paskudny staruch http://haczyk.pl/forum/templates/subSilver/images/ranks/icon/icon11.gif, nie dość , że podbiera nam -młodszym ryby - to jeszcze sonduje za szczupakiem?? 30.IV.? bandzior, i jeszcze zamiast je łowic 1.V.to pójdzie , jak znam życie, w tym dniu - na pochód 1 majowy, wściekły mocher ,masz racje adrian, takich trzeba bez litości piętnować,powiem lepiej i to bez kozery, za to dokładnie/tak ostatno w tv mówią dokładnie co drugie słowo..bez kozery już trochę mniej, kiedys bardziej modne było..ale dokładnie jest na topie:)/kapuj stary ich dalej , to nacja która powinna jak najszybciej zginąć, niech żyje no kill, niech żyją kapowniki, donosiciele, adrianku chwałą CI!!! za Tobą pójdą inne kapowniki!!tak trzymaj. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi