Elast93 Napisano 27 Czerwca 2015 Share Napisano 27 Czerwca 2015 W dniu dzisiejszym Ja, brat i kolega odwiedziliśmy Brzegi zbiornik nr 3, brat tradycyjnie spining czego efektami było kilkanaście szczupaków 30-53 cm oraz kilka spinek. Ja z kumplem natomiast ze spławiczkami czego efektami było kilkanaście linków 20-27 cm oraz udało mi się złapać pierwszego w tym roku karpika całe 25 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 10 Lipca 2015 Share Napisano 10 Lipca 2015 Po raz kolejny w dniu dzisiejszym udaliśmy się z bratem i kumplem na Brzegi nr 3, brat tradycyjnie spining ale przy tym dzisiejszym wietrze udało mu się złowić tylko dwa krótkie szczupaczki oraz podobno zerwał jednego już fajnego. My z kumplem spławiki przy tej wichurze, mi udało się złowić trzy karpiki 28-32 cm oraz sporego karasia około 30 cm i kilkanaście linków 15-27 cm. Kolega jeden karpik 31 cm i kilka linków. Chociaż pogoda nie sprzyjała to przez kilku godzinny wypad cały czas mieliśmy brania na ledwo widocznych spławikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 21 Lipca 2015 Share Napisano 21 Lipca 2015 Dzisiaj w godzinach 5:30-12:00 odwiedziłem brzegi nr 3 ze spławikami. Ogólnie ryby pięknie współpracowały kilkadziesiąt brań efektem czego wyjąłem 9 karpi 25-45 cm kilka linków takich do 28 cm i kilka karasi. Miałem kilka pięknych karpi na haczyku ale w jednym przypadku zawiódł przypon a w innym pękł haczyk Poniżej zdjęcie największej ryby jaką udało się dzisiaj wyciągnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 24 Września 2015 Share Napisano 24 Września 2015 Byłem wczoraj popołudniu na kilka godzinek z bratem na brzegach, ja uskuteczniałem jeszcze delikatny spławik ale rybki blisko brzegu nie zbyt współpracowały, udało mi się wyjąć raptem jednego linka i okonia około 20 cm. Brat natomiast ładnie trafił w szczupakowe gusta i wyjął 9 szczupaków ale wielkościowo bez szału największy w okolicach wymiaru, reszta mniejsza oraz standardowo kilka spinek. Teraz na celowniku mniejsze akweny przylasku i kryspinów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 29 Września 2015 Share Napisano 29 Września 2015 Byłem w niedziele kolejny raz na Brzegach nr 3 tym razem z bratem i kumplem. Brat oczywiście spining ale tylko dwa krótkie szczupaki, my z kolegą spławiki ale znowu bez szału jeden linek w okoliach wymiaru i płoć, troszkę się wkurzyłem bo kupiłem żyłkę przyponową daiwa 0,14mm do 2 kg (10 zł za 50m !) i okazała się porażką 3 razy ryba zerwała mi przypon w połowie jego długości razem z haczykiem Ps. Zdziwiła mnie obecność sporej ilości ludzi łowiących z pontonów i łodzi, na ostatnim wypadzie też widziałem kilku wędkarzy łowiących z pontonów, ale w niedziele dwóch Panów którzy byli na wysokości mojego stanowiska jakieś 50 m przed nami męczyło się chyba z 5 min z rybą więc ich obserwowaliśmy. Jacy byliśmy zdziwieni gdy zobaczyliśmy jak facet wyciąga za szczękę około metrowego sumka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PogromcaSmokuf Napisano 29 Września 2015 Share Napisano 29 Września 2015 No bo sumy tam są. Na zbiorniku nr 2 nawet większe. W tamtym sezonie złapałem tam suma na 140cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 29 Września 2015 Share Napisano 29 Września 2015 PogromcaSmokuf, Nawet nie wiedziałem, byłem na dwójce z bratem ze dwa razy ale widziałem tam tylko przy samym brzegu szczupaka 90+ i martwego okonia około 40 cm. Brat łapał tam szczupaki ale rozmiarowo bez szału, natomiast w środku lata faktycznie widziałem na środku stawu od strony żwirowni jak coś robiło taki plusk jakby ktoś przywalił łopatą w tafle wody i tak się właśnie zastanawiałem jednak nie było kogo podpytać bo nie widziałem żeby tam ktoś łowił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PogromcaSmokuf Napisano 30 Września 2015 Share Napisano 30 Września 2015 No mało kto łowi bo no kill, i haki bez zadziorowe. Wiec dlatego ryba się trafia . Tak to reszta łowisk przełowiona. A najbardziej mnie śmieszy sytuacja jak na nie wielkim pontoniku (2 osobowy max) na zbiorniku nr 3 wpakuje się 4 osoby i ledwo rzucają. No ale ponton mają! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pigularz Napisano 18 Października 2015 Share Napisano 18 Października 2015 Dzisiaj na Brzegach był dzień pstrąga. Po ostatnich zarybieniach na Bagrach w okazy powyżej 30 cm. nie wierzyłem, a tu miła niespodzianka kilka sztuk powyżej 40 cm. Początkowo ciężko było się wbić z przynętą, ale jak już im spasowała to niemal co drugi rzut branie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 27 Października 2015 Share Napisano 27 Października 2015 Panowie jak tam ostatnimi czasy na Brzegach nr 3? Gryzie drapieżnik? Miesiąc jak mnie tam nie było bo skupiłem się na Przylaskowych stawach i ostatnio co raz to słabiej szczupak gryzie. Ktoś coś łapał ostatnio na spining Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 29 Października 2015 Share Napisano 29 Października 2015 ostatnio byłem na "1" i totalne "0" z relacji ludzi na "3" podobnie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 29 Października 2015 Share Napisano 29 Października 2015 kepes53, W sobote wybieram się z bratem i dwoma kumplami to przeoramy w cztery osoby staw nr 3, napisze jak z wynikami. Dzięki za odzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 29 Października 2015 Share Napisano 29 Października 2015 połamania kija a wg. mnie na "3" jest na czym tylko ciężko z tymi braniami.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 31 Października 2015 Share Napisano 31 Października 2015 Tak jak pisałem byliśmy dziś na brzegach nr 3 ale w trójke bo jeden zawodnik wczoraj poległ na imprezie. Od 7 do 12:30 jedyne trzy brania i wszystkie na moje konto, próbowaliśmy wszystkiego co mieliśmy w swoich arsenałach ale szczupaki brały tylko na savege geara cannibala. W pierwszym rzucie z opadu miałem na kiju 70+ ale w końcowej fazie holu podciągałem zębacza do powierzchni i chciałem już sięgać po podbierak jednak kilka metrów poza moim zasięgiem ryba zrobiła świece i się wypięła później wyjąłem małego czterdziestaka i tyle. Bardzo słaby dzień mimo dobrego początku. Może spróbuję jeszcze we wtorek o ile nie bedzie takiej mgły i wiatru jak dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 7 Listopada 2015 Share Napisano 7 Listopada 2015 Byłem dziś z bratem od 9:30 do 14:45 na brzegach nr3 w poszukiwaniu zębatych. Ryby nawet współpracowały tylko że nie powalały rozmiarami. Wyjęliśmy kilkanaście szczupaczów 30-45cm, sporo odprowadzeń lub skubnięć nie do zacięcia, ogólnie bez szału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pigularz Napisano 8 Listopada 2015 Share Napisano 8 Listopada 2015 Ja dzisiaj z kumplem zwodowaliśmy ponton z nastawieniem na tęczaki. Bez rewelacji te co zostały w wodzie są już pokłute i niechętnie biorą. Brania bardzo delikatne. Przez 5 godz. rzucania tylko dwa skuteczne brania. Jeden okaz 38 cm. musiał spotkać się niedawno ze szczupłym. Miał świeże ślady po zębach jakiegoś 70 - 80 cm zębacza (na oko ) Niestety polowania za Szczupakiem zaowocowały jedynie 30 cm. okazem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 8 Listopada 2015 Share Napisano 8 Listopada 2015 pigularz, A to wy pływaliście wzdłuż trzcin zaraz przy początku stawu, wydaje mi się że te większe zębacze już siedzą dalej przy dnie bo każdy z kim rozmawiałem wczoraj połapał same pistolety kepes53, To ty rzucałeś taką perłową gumką przy cyplu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 8 Listopada 2015 Share Napisano 8 Listopada 2015 wydaje mi się że rozmawialiśmy w drodze na cypel chyba twój brat nawijał pletke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 8 Listopada 2015 Share Napisano 8 Listopada 2015 kepes53, Tak to byłem ja z bratem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 8 Listopada 2015 Share Napisano 8 Listopada 2015 domyślałem się teraz już będzie wiadomo kto jest kto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziba84 Napisano 10 Listopada 2015 Share Napisano 10 Listopada 2015 Witam byłem dziś na 3 w godz o11 do 16 i udało się złowić 4 szczupaczki ale max 35cm.3 się spieły w podobnym wymiarze .czy ktoś był ostatnio ? Jutro też atakuje z rana.w tym sezonie nie udało mi się nigdzie miarowego złowić a Wam?Jak na 3 i 1 jest z drapieznikiem oprócz szczupłego i sandacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 10 Listopada 2015 Share Napisano 10 Listopada 2015 ziba84, na trójce są też okonie i sumy sam widziałem jak wyjmowali metrówkę na pontonie. Na jedynce o sumach nie słyszałem ale widziałem sporo okoni i to takich koło 30 cm a nawet większe. Czytaj nasze wcześniejsze wypowiedzi bo niedawno byliśmy. Co do szczupaków ja dopiero miałem 2 miarowe w tym sezonie, 60,5 cm z Bagrów i 93 cm z przylasku. Brat z którym zawsze łowie miał chyba 4 wymiarowe trzy 60-66 cm i 74 cm z przylasku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziba84 Napisano 10 Listopada 2015 Share Napisano 10 Listopada 2015 Dzięki poczytam napewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 16 Listopada 2015 Share Napisano 16 Listopada 2015 Byliśmy dziś z bratem i kumplem spontanicznie na brzegach, pojechaliśmy koło południa jak jeszcze padało i posiedzieliśmy do 16:30. Wszyscy spiningowaliśmy na trójce za szczupakiem, powyjmowaliśmy standardowo jakieś króciaki max 45 cm. Brat na woblera w kształcie szczupaka miał fajną grubą mamuśkę 70+ ale był słabo zapięty tylko za przednią kotwiczkę i spadł, ja miałem wydaje mi się sześćdziesiątkę nawet dwa razy wziął, za pierwszym razem jak zwykle podholowałem i kilka metrów od brzegu mi się wyszarpał bo oczywiście podbierak złożony w plecaku za drugi razem tyle co go podciągnąłem do powierzchni i to samo szarpnął się i tyle. Kontakt jakiś z tymi nieco większymi się trafia ale szczęścia wyciągnąć na brzeg brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bieniuphy Napisano 17 Listopada 2015 Share Napisano 17 Listopada 2015 Hehe chyba trafiliście na dzień, że musiały naprawdę ostro gryźć, skoro niedługo po ukłuciu walnął po raz kolejny. Przynajmniej jakieś wrażenia były, 60+ to w krakowskich wodach nie lada gratka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi