Elast93 Napisano 19 Listopada 2015 Share Napisano 19 Listopada 2015 Dzisiaj po raz kolejny pojechaliśmy w deszczu na brzegi nr 3, w godzinach 10-16. Wszyscy trzej spining za zębatym, kolega powyjmował kilka pistoletów, brat tylko jednego szczupaka równo 60 cm ( zdjęcie poniżej ) natomiast ja to jestem tak wku*wiony że chyba odkładam spining na kołek do maja 2016. Chyba 3 albo 4 rzut w tym miejscu gdzie kilka dni temu zerwałem dwa razy 60tke, i w połowie wody z opadu na dragona phantoma biały z czerwonym grzbietem mam srogie uderzenie, tyle co podciągne troche ta mi odjeżdza do dna i w prawo, wkońcu chyba po 5 minutach udaje mi się podciągnąć rybsko do powierzchni i widzę chyba jeszcze większe bydle niż ten 93 cm z przylasku miesiąc temu, tyle co mnie zobaczył to świeca i odjazd w prawo próbowałem go wychamować i mi się wypiął. Jeszcze mnie trzęsie ze złości Ps. Na przyszły sezon nie tykam spiningu dopóki nie kupię sensownej kamerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PogromcaSmokuf Napisano 19 Listopada 2015 Share Napisano 19 Listopada 2015 A co, kamerka Ci rybkę wyholuje? xDD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 20 Listopada 2015 Share Napisano 20 Listopada 2015 PogromcaSmokuf, Po prostu już któryś raz z rzędu jak mam wielką rybę na kiju to jestem sam na miejscówce a później jest hahahihi jak się brat albo kolega pyta czy coś było Zawsze to coś się nagra bo miałem kilka sytuacji że nawet nie zobaczyłem co mi wyciągnęło prawie 100 m plecionki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PogromcaSmokuf Napisano 20 Listopada 2015 Share Napisano 20 Listopada 2015 Hehe, no jak mi sie spinają rybki to wole szybko o nich zapomnieć , najgorzej jest jak ci sie spięła i nawet jej nie widziałeś, wtedy wyobraźnia działa i stwierdzasz że na pewno to była życiówka ;D. No nic połamania dalszego życzę. Też coś porzucam w ten weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 20 Listopada 2015 Share Napisano 20 Listopada 2015 PogromcaSmokuf, Dzięki i wzajemnie. Ja to planuje w sobote na pare godzin na starorzecze raby a w niedziele może znowu brzegi, jakoś z początku wydawało mi się słabe łowisko, a teraz już wiem że jest po prostu trudne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 20 Listopada 2015 Share Napisano 20 Listopada 2015 Elast93 a na Wiśle za sandaczem nie ganiasz? tylko szczupak na wodach stojących i boleń na Wiśle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 20 Listopada 2015 Share Napisano 20 Listopada 2015 kepes53, Powiem tak : ja sandaczy łowić kompletnie nie potrafię, na przyszły sezon będę mocno się w tym temacie szkolił na jesień. Co do boleni to uwierz że może ze trzy razy w tym roku byłem konkretnie za tą rybą ( dużo więcej brat i kolega łowią bolenie ) ale żadnego nie wyjąłem ( zaliczyłem może ze dwa brania na przewozie i tyle ). Teraz póki się da to ganiam za zębatym na krakowskich jeziorkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pajonk Napisano 25 Listopada 2015 Share Napisano 25 Listopada 2015 Pomachaliśmy dziś z kolegą dwie godzinki na trójce, niestety bez kontaktu ze szczupłym. Na miejscu okazało się, że od jutra do soboty zakaz z powodu zarybienia tęczakiem. W jednej z przecinek istny pomór okonia. Kilkadziesiąt sztuk 10-15 centymetrowych ryb leży plackiem z wyżartymi oczami i wnętrznościami. Zastanawiam się czy to wydra, czy może jednak padły z innego powodu i zostały nadjedzone później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 3 Grudnia 2015 Share Napisano 3 Grudnia 2015 Był ktoś ostatnio na Brzegach nr 3? Jakieś efekty ? Jutro planuję gdzieś wyskoczyć koło południa na 3-4 godzinki ze spinem bo ma być w nocy przymrozek a jutro możliwe że coś przyświeci więc zapowiada się obiecująco, zastanawiam się czy wisełka za mętnookim czy brzegi za szczupłym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 3 Grudnia 2015 Share Napisano 3 Grudnia 2015 ostatnio tylko za pstrągami byłem na brzegach a na wiśle na zero ale to było w zeszłą sobotę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 3 Grudnia 2015 Share Napisano 3 Grudnia 2015 kepes53, Chyba pojadę na brzegi, ale wezme też drugą szpule z żyłką i pare blaszek jak szczupak nie będzie gryzł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morelowy Napisano 4 Grudnia 2015 Share Napisano 4 Grudnia 2015 Elast93, Jak wrócisz zdaj relację czy coś gryzie Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 4 Grudnia 2015 Share Napisano 4 Grudnia 2015 morelowy, kepes53, Byłem z bratem od 13:30 do zmroku na trójce, ja wyjąłem dwa króciaki i miałem kilka dziubnięć pistoletów pod nogami a brat jednego +- 45 cm. Kilku dziadków łowiło na spławiki ale tylko jeden miał pstrąga, zresztą tęczaki się nie pokazywały. Moge niestety potwierdzić słowa pajonka tzn też widziałem kilkanaście padniętych okoni niektóre na wpół zjedzone i jakieś pojedyncze karasie i płocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 4 Grudnia 2015 Share Napisano 4 Grudnia 2015 to biją te pistolety co "podobno" nimi zarybili... siedzą pod samym brzegiem i trącają gumę... a te okonie to od strony "1" przy czcinach..? wydaje mi się że też zarybiali nimi tyle że część im padła.. pewnie w transporcie.... a co do tęczaków to nie widać ich chyba chodzą w toni ale na obrotówki reagują.. tyle że bardzie odprowadzają i trzeba się pomęczyć żeby uderzył... a dziadki właśnie twardo łowią na spławik sypiał peletem.. i pelet im zbierają ale nie biorą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 4 Grudnia 2015 Share Napisano 4 Grudnia 2015 kepes53, Pewnie masz racje, co do zdechlaków to właśnie tam gdzie piszesz, możliwe że jeszcze jutro zajrzę na Brzegi tylko chyba z rana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 4 Grudnia 2015 Share Napisano 4 Grudnia 2015 a i ja w planach jutro mam rybki z rana zalecę nad wisłe z godzinkę a później przejadę na brzegi 3 tylko nie wiem jeszcze czy ustawie się na tęczaki czy postukam gumą za zębatym.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 5 Grudnia 2015 Share Napisano 5 Grudnia 2015 kepes53, Daj znać czy coś gryzło, bo dziś raczej nigdzie się nie wyrwę ( chyba że na godzinkę-dwie na wisełke wieczorem ). Bardziej prawdopodobne że jutro z rana gdzieś zaatakuje może przylasek a może brzegi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 5 Grudnia 2015 Share Napisano 5 Grudnia 2015 masakra dzisiaj była... nawet dotknięcia nie miałem... już dawno tak nie było żeby nawet jakiś maluch nie drasnął.. jedyny plus to że ciepło było... i w miarę przyjemnie czas nad wodą mijał.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 5 Grudnia 2015 Share Napisano 5 Grudnia 2015 kepes53, kurde to nie dobrze, chyba będzie trzeba zaatakować przylasek jutro w takim układzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 5 Grudnia 2015 Share Napisano 5 Grudnia 2015 wogóle na Brzegach było co najmniej 10 spiningistów.. i z tego co rozmawiałem to nikt nie połapał... ja byłem do 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 5 Grudnia 2015 Share Napisano 5 Grudnia 2015 Uuu kepes53, to lipa na brzegach, a byłeś rano na Wiśle?? Bo w przyszłym tygodniu mam zamiar trochę pomęczyć ją... tylko temperaturę ciepłą zapowiadają ... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 6 Grudnia 2015 Share Napisano 6 Grudnia 2015 byłem tak 6:30 prawie do 8:00.. i nic kompletne ... woda pod same główki lekko trącona.. wydawało by się że idealne waRUNKI.. niestety tylko wydawało się bo ryki nie chciały współpracować zupełnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 20 Grudnia 2015 Share Napisano 20 Grudnia 2015 Wczoraj natchnieni ładną pogodą wybraliśmy się z bratem jeszcze pośmigać spinem, ja na brzegach nr 3 a brat na Wisłę w okolice przewozu. Od 10-15:30 ja zaliczyłem tylko jedno branie i z dna na seledynowo-czerwonego 10 cm relaxa udało się trafić fajnego zębacza. Brat niestety wczoraj bez kontaktu z rybą. Pozdrawiam kepes53, którego po raz kolejny spotkałem na brzegach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 20 Grudnia 2015 Share Napisano 20 Grudnia 2015 również pozdrawiam ja wczoraj zaraz sie zawinąłem... jakoś zabrakło mocy już na brzegi. Na Wiśle bez jakiegokolwiek kontaktu... woda znowu niska... ale jak widać wytrwałość popłaca gratki za zębacza.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morelowy Napisano 20 Grudnia 2015 Share Napisano 20 Grudnia 2015 No Elast93 gratki! To mi pokazywałeś fotkę nad wodą Wczoraj ostre biczowanie za tęczakiem, u mnie bez kontaktu z rybką. Może jeszcze to nie koniec sezonu. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi