oleq_30 Napisano 14 Kwietnia 2011 Share Napisano 14 Kwietnia 2011 Dziś byłem nad Błękitna pooglądac co ludzie mają w siatkach siedziało 3 i każdy miał po 2 sztuki leszcza tak na oko 45-50 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martini Napisano 28 Kwietnia 2011 Share Napisano 28 Kwietnia 2011 Witam wszystkich! Czy ktoś ostatnio był nad Nyskim? Jaki jest aktualnie stan wody i oczywiście jakie efekty? Wybieram się w piątek także po majówce zdam relacje. Pytam o stan wody bo rok temu namiot musiałem rozbijać na górce w krzaczorach (łowię od strony Głębinowa - Wójcic). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delta Napisano 28 Kwietnia 2011 Share Napisano 28 Kwietnia 2011 Byłem w weekend na Nyskim w Głębinowie, stan wody normalny tzn. można śmiało rozbić się na plaży... Byłem posiedzieć chwilę popołudniową porą, brania były słabe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martini Napisano 28 Kwietnia 2011 Share Napisano 28 Kwietnia 2011 Delta, dziekuję za informacje. Relacje zdam po weekendzie. Swoją drogą szkoda, że na Nyskim szczupak dopiero od czerwca ale druga strona medalu jest taka, że populacja się odbudowuje. Zresztą szczupak zawsze był tu na drugim miejscu z uwagi na dużą presję na sandacza i dzięki temu w wakacje zawsze coś na żywcówkę wejdzie, choć rozmiary nie powalają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martini Napisano 4 Maja 2011 Share Napisano 4 Maja 2011 Jak obiecałem tak zdaje relacje z Głębinowa. Byłem od piatku do wtorku. W piątek i sobotę ryba brała wyśmienicie, z kuzynem złapaliśmy po kilkanaście leszczy 45 - 50cm. Ludzi na naszym odcinku plaży zero, pierwsi wedkarze pojawiają się w niedziele i poniedziałek kiedy ryba praktycznie przestaje żerować i tak jest do wtorku. We wtorek rano w ostatniej chwili uciekamy przed śnieżycą Generalnie wypad bardzo udany mimo chłodnej końcówki. Szkoda, że rolnicy sprzedają swoje pola a prywatni właściciele zaczynają się odgradzać płotami blokując dojazd do jeziora ale cóż trzeba się z tym pogodzić i szukać nowych miejscówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadym73 Napisano 31 Maja 2011 Share Napisano 31 Maja 2011 jak sytuacja na jeziorku macie jakieś wyniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
welol1 Napisano 10 Czerwca 2011 Share Napisano 10 Czerwca 2011 Witam wędkarzy ! czy w tym roku z j. nyskiego byla spuszczana woda? nie jestem miejscowy a niektórzy mówią że spuścili i otmuchów i głębinów. oby nie było tego co na mietkowie. Jaki jest poziom wody na jeziorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oleq_30 Napisano 10 Czerwca 2011 Share Napisano 10 Czerwca 2011 Otmuchowskie napełnili i można łapać Nyskiego jeszcze nie spuścili i nie wiadomo czy spuszczą w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi Napisano 11 Czerwca 2011 Share Napisano 11 Czerwca 2011 witam koledzy jest podgląd na Jezioro Nyskie http://www.obiektyturystyczne.pl/najlepsze.noclegi/webredir/?id=2307/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 12 Czerwca 2011 Share Napisano 12 Czerwca 2011 ponoc cos tam sie dzieje na nyski tzn zebate gryza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 15 Czerwca 2011 Share Napisano 15 Czerwca 2011 Witam ! a wiec zdaje relacje ze na nyskim ryby NIET !!! bylem od wczoraj i kicha brat tylko krotkiego złowił. Dzisiaj porazka jeden okonek a brat leszcza na gume. Pozniej jedno branie i ucieta guma duzy byl szczupal oj duzy a na koniec brat wyciagnal takiego 52 sandaczyka i to wszystko. Nic nie gryzie kompletnie na echo nie widac ryby w ogole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oleq_30 Napisano 15 Czerwca 2011 Share Napisano 15 Czerwca 2011 Z łodzi czy brzegu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 15 Czerwca 2011 Share Napisano 15 Czerwca 2011 z łodzi oczywiście na brzegu nikogo nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi Napisano 17 Lipca 2011 Share Napisano 17 Lipca 2011 witam kolegów jakie relacje z Jeziora Nyskiego ryba szaleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krah Napisano 19 Lipca 2011 Share Napisano 19 Lipca 2011 Ryby kompletnie brak przynajmiej białej oprócz sporadycznych płoci i ponad 2 kg leszcza na spławik z gruntu cisza absolutna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 19 Lipca 2011 Share Napisano 19 Lipca 2011 tomi, jedyne co szaleje to psychopaci na skuterach wodnych jak byłem na Wójcicach o wędkowaniu nie było mowy za dużo wiary na brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi Napisano 20 Lipca 2011 Share Napisano 20 Lipca 2011 witam własnie do kolegi dzwoniłem i mówi ,że lipa z rybą co tam takiego się stało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadziul Napisano 27 Lipca 2011 Share Napisano 27 Lipca 2011 i jak coś się ruszyło? Za tydzień zaczynam odpoczynek nad tym pięknym zbiornikiem, głównie będę spinnigował, może jakaś zasiadka z gruntu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi Napisano 30 Lipca 2011 Share Napisano 30 Lipca 2011 witam własnie wróciłem z J.Nyskiego ogólnie ryba nie brała jest chyba przepłoszona-wypłoszona. nie ciekawa sytuacja chyba już muszę zrezygnowac z zasiadek na tym jeziorze (na patelni jeszcze ryba się trzęsła ze strachu po festiwalu ognia i wody ) szkoda tych opłat płacic za wędkowanie pozdrawiam kolegów po fachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oleq_30 Napisano 31 Lipca 2011 Share Napisano 31 Lipca 2011 ja wczoraj byłem na ujściu Nysy do jęziora w Wójcicach - efekt 4 leszcze powyżej 45 cm 5 krąpi powyżej 30 cm kilkanaście płoci pomiędzy 20-30 cm i wiaderko drobnicy wielkości dłoni leszcz krąp płoć metoda tyczka dokładnie 5 elementów i łapanie pod nogami na około 4 metrach od brzegu uciąg silny około 10 g czas łapania około 3,5 godziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadziul Napisano 16 Sierpnia 2011 Share Napisano 16 Sierpnia 2011 Właśnie wróciłem z 2-tygodniowych wczasów w Głębinowie. Pierwszy tydzień walczyliśmy z silnikiem, sporo nerwów, wiele przejechanych kilometrów za częściami, ale w końcu chodzi jak nówka. W między czasie dowiedziałem się, że sandacz i leszcz nie bierze, więc zdecydowaliśmy się na szukanie szczupaka i okonia. Efekt 4 miarowe szczupaki 64,dwa po 67cm i 79cm oraz mnóstwo króciaków. Zaliczyliśmy też jeden udany wypad na okonia kilkanaście szt w przedziale 30-35 cm. Ostatnie dwa dni spędziliśmy na połowie jazi przy wpływie do jeziora rzeki Białki - efekt kilkanaście szt ok40 cm,niestety nie udało nam się skusić te większe. Może w przyszłym roku ... Zdjęcia wrzucę później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadziul Napisano 23 Sierpnia 2011 Share Napisano 23 Sierpnia 2011 trochę spóźnione fotki z Głębinowa szczupaki filmik z jaziami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadym73 Napisano 7 Września 2011 Share Napisano 7 Września 2011 Co słychać na nyskim ? Był ktoś może ostatnio ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodniczenko Napisano 15 Września 2011 Share Napisano 15 Września 2011 witam i co dzieje się coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 18 Października 2011 Share Napisano 18 Października 2011 Jak nazywa się ten odcinek rzeki za zbiornikiem nyskim ? Łowicie tam ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi