Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 364
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

I co z tego technops że są doły ? tym gorzej kormoran wytłucze z góry kłusole przeciągną siatami od dołu i po rybie te odłowy no niech k******* jego mac potrzebne jak kij w d*****, w otmuchowie nie ma już ryby choć zarząd twierdzi że jest przerybienie tak samo jak Nyskie tylko ja bym sie spytał gdzie oni to przerybienie widza ? Kiedyś jak nie zaglądały do nas kormorany to zwalało sie wszystko na rybaczówke , pamietam obydwa jęziora z końca lat 80 zwłaszcza Otmuchowskie porównując tamto a to co jest teraz to to jęzioro już umarło , rzadko tam zaglądam z wędką mimo że nad nim się wychowałem uczyłem łowić biłem pierwsze rekordy jest mi po prostu żal na to patrzyć

• 4 months later...
  • 1 month later...
Napisano

brat własnie jest na łódce od strony tamy i wielkie G kilka brań i jeden ogonek uciety i lipa wszyscy jak narazie o kiju spływali. Zostaje do wieczora wiec moze jeszcze coś trafi.

Napisano

Na drapieznika się nie nastawialem,więc nie pomogę natomiast leszcz fajny wchodził w granicach +50 więc ok ,zanęta Dragon magnezium z odrobiną truskawki tanden baitsa i było super na haku 4-5 białych hak nr 12.Powodzenia

• 2 weeks later...
Napisano

Witam,

Ostatnio naszła mnie ochota na ostatnią w sezonie zasiadkę leszczową. Czy o tej porze roku od strony Bukowa można liczyć na udane połowy, czy leszcze nie trzymają się już tamtych rejonów? Zawsze łowiłem tam najpóźniej w pierwszym kwartale września. Jak jest teraz?

• 2 months later...
Napisano

Na głębinowie w latach 90 spinningowałem z Ojcem. Auto zostawialiśmy w Wójcicach przy krzyżu i zawsze płynęliśmy na "widną" - ujście małej rzeczki, chyba nazywa się Widna. Spinngowaliśmy w takiej niewielkiej zatoce, nieopodal ujścia. Nastawialiśmy się tam na szczupłego i zawsze mieliśmy tam super wyniki. Nie zdarzyło się byśmy spłynęli o kiju.

Łowiliśmy głównie na obrotówki DAM:

ca9d5a519e51e437med.jpg

Chętnie bym tam powrócił. Pytanie, czy ma to sens?

• 2 months later...
Napisano

Witam Panowie, po kilku latach znów wróciłem w opolskie.

Podpowiedzcie proszę gdzie na jeziorze nyskim można zwodować łódź, bez jakiś dziwnych opłat?

Jest gdzieś jakiś dostęp do wody? czy tylko pozostaje za każdy wodowaniem płacić 15-20 PLN?

pozdrowienia

Napisano

Łódkę możesz zwodować na tzw "Dębach" za miejscowością Wójcice. Jest tam plaża i dużo ludzi tam właśnie woduje łodzie :) ps dla mnie jeszcze miesiąc do rozpoczęcia sezonu :D

Napisano

Ja tez wystartuje dopiero w maju... teraz dopiero dopinam tematy z łodzią przyczepą i róznymi rejestracjami. Jak już ktoś będzie na jeziorze to niech napisze jak efekty :)

Dzięki za info Technops

• 2 months later...
Napisano

Witam,wraz z kolegą planujemy wypad nad Nyskie w czerwcu,chcemy wypożyczyć łódź w Wójcicach ,możecie coś powiedzieć o tamtej stronie jeziora i gdzie tam mogę wnieść opłatę za kilka dni wędkowania??