muzik21 Napisano 12 Grudnia 2014 Share Napisano 12 Grudnia 2014 Zależy jakie będą faktycznie temperatury. Jeżeli silny wiatr+ 5-7 stopni to pewnie puści, jak tylko lekko ponad 0, to chyba jednak lód nie zejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szpalis Napisano 12 Grudnia 2014 Share Napisano 12 Grudnia 2014 myśle ze pozamiatało ten lód tyle ze ma jutro wiać i chyba nici z pływania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzik21 Napisano 13 Grudnia 2014 Share Napisano 13 Grudnia 2014 Puściło na pewno. Na kamerce OSiR widać, że lodu nie ma. Od jutra wiatr się ma uspokoić, więc kto wie może będzie można z rana już popływać. Ja chyba osobiście wybiorę się na Odrę popływać- tam podczas wodowania nie trzeba do wody wchodzić, a na Głębinowie niestety jest to konieczne, a jakiś wybitnych wyników to ani tu ani tu już sie spodziewać nie można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szpalis Napisano 13 Grudnia 2014 Share Napisano 13 Grudnia 2014 Nie no najbardziej optymistyczny scenariusz i szczyt szczytów, to jedno branie ale chodzi o samo pobycie nad wodą i łodzi wszak zimowa przerwa już tuz tuz, potem dop. czerwiec. Wiec trzeba sobie pomachać na zapas Zatem jutro prawdopodobnie sam popływam na Nyskim, bo mi kumpel chorobę morska złapał po zjedzeniu jakiejś ryby w konserwie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzik21 Napisano 14 Grudnia 2014 Share Napisano 14 Grudnia 2014 Zgadzam się z Tobą w 100%, ale jednak grudniowa rzeka bardziej mnie przyciąga i jak mówiłem przy wodowaniu nie muszę do wody wogóle wchodzić. Ja tak długiej przerwy nie mam- nowy rok to próby złowienia troci, potem luty znowu trocie, a od marca białoryb, a maj to już Odra i spinning i pewnie belona nad morzem. Zawsze jest gdzie wyskoczyć, posiedzieć nad wodą Daj znać jak poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szpalis Napisano 14 Grudnia 2014 Share Napisano 14 Grudnia 2014 Byłem, popływałem, porzucałem i tyle. Jakieś tam delikatne trącenia się zdarzały, co trudno nazwać braniem. Dwie rybki widziałem i nie wiem jak tamten kolega to zrobił, ale patrze w stronę tamy a tam chlapie się coś przy łódce. Myślę sobie ale będzie rybsko, nagle widzę głowę ręce później nogi. Masakra ktoś najzwyczajniej w świecie wypadł za burtę. Na szczęście udało się mu wrócić na łajbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekmo Napisano 10 Maja 2015 Share Napisano 10 Maja 2015 Witam. Potrzebuje informacji dot. dojazdu od strony bukowa, konkretnie droga za kapliczką. Podobno po pracach związanych z drogą i wałem został postawiony szlaban i teoretycznie nie ma tam przejazdu. Pytanie jaki jest stan faktyczny, czy jest jakas alternatywna droga dojazdu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hermano Napisano 14 Maja 2015 Share Napisano 14 Maja 2015 Panowie, jak poziom wody na nyskim? Jest coś wody od strony Wójcic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymek Napisano 14 Maja 2015 Share Napisano 14 Maja 2015 Wody jest dużo przynajmniej było w sobotę i oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hermano Napisano 18 Maja 2015 Share Napisano 18 Maja 2015 Potwierdzam przedmówcę byłem w sobote za leszczem z łodzi na spławik. Trochę późno wypłynąłem bo o 7 rano. Brania ponoć były koło 5-tej i trwały tylko chwilkę. Ale dwie sztuki padły - 12 i 14 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skuter Napisano 10 Czerwca 2015 Share Napisano 10 Czerwca 2015 na nyskim lipa zanderek nie bierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpiu08 Napisano 14 Czerwca 2015 Share Napisano 14 Czerwca 2015 Wczoraj ze spinem plywalem od 4:45 do 21:15 za sandaczem z przerwa obiadowa 14:00-16:30. Nawet brania nie mialem. Lipa totalna. Dodam ze plywalem tylko miedzy wyspami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 14 Czerwca 2015 Share Napisano 14 Czerwca 2015 karpiu08, a znowu inni między wyspami połowili wczoraj wiec zalezy jak trafisz. Kilka minut brań ponoć i masz komplet a pozniej juz lipa całkowita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymek Napisano 14 Czerwca 2015 Share Napisano 14 Czerwca 2015 Ja tez wczoraj pływałem od 5 do 10 bez brania u dwóch osób widziałem po szczupaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 18 Czerwca 2015 Share Napisano 18 Czerwca 2015 Byłem na nocce z wczoraj na dziś. Ogólnie słabo na 2 łowiących 1 niewymiarek sandał 48cm i jedno banie ale puste( metoda żywiec). Z rana przestawienie na lechy i zameldowało się 8 sztuk takich (45-60cm). Pogoda idealna zachmurzone w miarę ciepło i nie padało + lekki wiaterek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 19 Czerwca 2015 Share Napisano 19 Czerwca 2015 nalewator, łowiłeś od strony Bukowa (Kałkowa) czy od dębów? No i do której brały leszki, bo chciałbym skoczyć lecz nie chce mi się zrywać o 3 rano. Mam nadzieję że leszki brały cały dzień. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 19 Czerwca 2015 Share Napisano 19 Czerwca 2015 Łowiłem od Bukowa, leszki brały od 5 do 11 z tym ,że słabo przedostatnio jak byłem to złapałem 17 sztuk , tyle że musi być wyż i "patelnia". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzik21 Napisano 19 Czerwca 2015 Share Napisano 19 Czerwca 2015 jareksm2 Byłem od strony Bukowa na nocce z środy na czwartek i leszcze brały tak samo popołudniu jak i rano, tak więc pośpiech nie jest konieczny. Popołudniu najlepsze brania były od 17 do 20, natomiast rano od 3.30 do 7-o tej godzinie się zwinąłem, ale brały całkiem przyzwoicie do samego końca, więc pewnie później też byś połapał. Nie brało jakoś wyjątkowo, ale zarówno w popołudniowej jak i rannej "sesji" udało się wyciągnąć po kilkanaście sztuk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 19 Czerwca 2015 Share Napisano 19 Czerwca 2015 Panowie a jak z dojazdem osobówka dojade ? czy lepiej sie nie pchac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 20 Czerwca 2015 Share Napisano 20 Czerwca 2015 suhhar ja płynąłem łódką na wyspę ale widziałem tam nawet busy stały na brzegu tak ,że dojazd chyba ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzik21 Napisano 20 Czerwca 2015 Share Napisano 20 Czerwca 2015 Na 1 i 2 zjazd osobówką dojedziesz bez problemu, natomiast dalej zwykłym samochodem bym się osobiście nie pchał. Z drugiej strony rzeczywiście są tacy co dojeżdżają z przyczepką kempingową, więc jak ktoś się uprze to można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 4 Sierpnia 2015 Share Napisano 4 Sierpnia 2015 Ma ktoś info jaki jest aktualnie stan wody na zbiorniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hermano Napisano 8 Sierpnia 2015 Share Napisano 8 Sierpnia 2015 Odrobili troche wody, jak na moje oko to jest moze mniej o 50-70 cm niz przed spuszczeniem takze nie ma dramatu. Bylem dzisiaj od 4 rano do 11 za leszczem ale bez efektów. Ale niestety w Wójcicach parkowałem auto z przyczepą i UKRADLI MI ROLKI BOCZNE PRZYCZEPY PODŁODZIOWEJ Koszt 300 zł takze nawet nie ma co na policje zglaszać. eh :/ Kupie nowe i tym razem po wyregulowaniu dam je do przyspawania na stale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalniak71 Napisano 11 Sierpnia 2015 Share Napisano 11 Sierpnia 2015 Witam serdecznie wszystkich. Pierwszy post i sprawa niecierpiąca zwłoki. Prosiłbym o doradzenie mi , gdzie najlepiej uderzyć w taką aure z drugą Połówką, w planach była Turawa ale nie jestem w stanie nic się na temat stanu wody, ani ryby dowiedzieć. Szukam miejsca gdzie móglibyśmy spokojnie rozłożyć pawilon, podjechać autem i spędzić 2/3 dni nad wodą. Będę miał ze sobą ponton(wspomagany siłami mięśni). Nastawiony jestem na spining z pontonu kopytami i kwestia doboru odpowiedniej miejscówki ( aby wiosła dał radę ) i na noc z gruntu na koszyk lub na żywca z wywózki nie byłoby zbyt daleko. Jak wieści z J. Nyskiego? Znajdę coś odpowiedniego i jest sens jechać? Czy lepiej wybrać Turawę? Mam dylemat bo nigdy nie byłem na tych łowiskach, a rano mieliśmy wyjeżdżać własnie nad Turawę. Oczywiście czy można kąpać się na zbiornikach, ew. adresy miejscowości gdzie można szukać i się osiedlić nad wodą. Proszę o w miarę możliwości szybką reakcję, nie mam pojęcia gdzie jechać. Bardzo dziękuje i serdecznie pozdrawiam. Dawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 11 Sierpnia 2015 Share Napisano 11 Sierpnia 2015 ja ci proponuje jechać na wójcice zostawić tam auto i płynąć na wyspe i tam spędzić czas. Z brzegu to troche kicha bedzie bo pewnie nie ma gdzie chyba ze na cypel na wójcicach ale tam moze nie byc miejsca i wody pod nogami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi