technops Napisano 19 Kwietnia 2013 Share Napisano 19 Kwietnia 2013 Jedyny plus to, że nyskie jest dosyć głebokie i usiane dołami a nie jak płaska miska w otmuchowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oleq_30 Napisano 19 Kwietnia 2013 Share Napisano 19 Kwietnia 2013 I co z tego technops że są doły ? tym gorzej kormoran wytłucze z góry kłusole przeciągną siatami od dołu i po rybie te odłowy no niech k******* jego mac potrzebne jak kij w d*****, w otmuchowie nie ma już ryby choć zarząd twierdzi że jest przerybienie tak samo jak Nyskie tylko ja bym sie spytał gdzie oni to przerybienie widza ? Kiedyś jak nie zaglądały do nas kormorany to zwalało sie wszystko na rybaczówke , pamietam obydwa jęziora z końca lat 80 zwłaszcza Otmuchowskie porównując tamto a to co jest teraz to to jęzioro już umarło , rzadko tam zaglądam z wędką mimo że nad nim się wychowałem uczyłem łowić biłem pierwsze rekordy jest mi po prostu żal na to patrzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafał12 Napisano 23 Sierpnia 2013 Share Napisano 23 Sierpnia 2013 witam co tam sie dzieje na Nyskim???? łowi ktoś cos ??czy lipa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zielak Napisano 24 Sierpnia 2013 Share Napisano 24 Sierpnia 2013 Hej na jeziorze lipa byłem i nic szkoda czasu wodę spuszczają i ryba znów głupieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafał12 Napisano 26 Września 2013 Share Napisano 26 Września 2013 gryzie coś na Nyskim od strony Bukowa ??? mam zamiar wybrać się w sobotę na nockę. dajcie znać dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zielak Napisano 26 Września 2013 Share Napisano 26 Września 2013 Byłem i powiem ze warto, rybka fajnie brała zwłaszcza leszcz na truskawke:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafał12 Napisano 26 Września 2013 Share Napisano 26 Września 2013 A z drapieżnikiem jak tam ?? czy tylko na białą rybę rzucałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 27 Września 2013 Share Napisano 27 Września 2013 brat własnie jest na łódce od strony tamy i wielkie G kilka brań i jeden ogonek uciety i lipa wszyscy jak narazie o kiju spływali. Zostaje do wieczora wiec moze jeszcze coś trafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zielak Napisano 27 Września 2013 Share Napisano 27 Września 2013 Na drapieznika się nie nastawialem,więc nie pomogę natomiast leszcz fajny wchodził w granicach +50 więc ok ,zanęta Dragon magnezium z odrobiną truskawki tanden baitsa i było super na haku 4-5 białych hak nr 12.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafał12 Napisano 27 Września 2013 Share Napisano 27 Września 2013 ok to popróbujemy. A jak tam z ludziskami ?? zjazdy obstawione czy idzie się jeszcze na weekend gdzieś wcisnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafał12 Napisano 9 Października 2013 Share Napisano 9 Października 2013 Jak tam z drapieżnikiem na Nyskim dzieje się coś ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzik21 Napisano 12 Października 2013 Share Napisano 12 Października 2013 Witam, Ostatnio naszła mnie ochota na ostatnią w sezonie zasiadkę leszczową. Czy o tej porze roku od strony Bukowa można liczyć na udane połowy, czy leszcze nie trzymają się już tamtych rejonów? Zawsze łowiłem tam najpóźniej w pierwszym kwartale września. Jak jest teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 13 Października 2013 Share Napisano 13 Października 2013 Biorą leszczyki wielkości dłoni niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doken Napisano 9 Stycznia 2014 Share Napisano 9 Stycznia 2014 Witam Pogoda dopisuje. Próbował ktoś już swoich sił nad jeziorem lub okolicach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreg Napisano 9 Stycznia 2014 Share Napisano 9 Stycznia 2014 Na głębinowie w latach 90 spinningowałem z Ojcem. Auto zostawialiśmy w Wójcicach przy krzyżu i zawsze płynęliśmy na "widną" - ujście małej rzeczki, chyba nazywa się Widna. Spinngowaliśmy w takiej niewielkiej zatoce, nieopodal ujścia. Nastawialiśmy się tam na szczupłego i zawsze mieliśmy tam super wyniki. Nie zdarzyło się byśmy spłynęli o kiju. Łowiliśmy głównie na obrotówki DAM: Chętnie bym tam powrócił. Pytanie, czy ma to sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hermano Napisano 13 Marca 2014 Share Napisano 13 Marca 2014 Witam Panowie, po kilku latach znów wróciłem w opolskie. Podpowiedzcie proszę gdzie na jeziorze nyskim można zwodować łódź, bez jakiś dziwnych opłat? Jest gdzieś jakiś dostęp do wody? czy tylko pozostaje za każdy wodowaniem płacić 15-20 PLN? pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 14 Marca 2014 Share Napisano 14 Marca 2014 Łódkę możesz zwodować na tzw "Dębach" za miejscowością Wójcice. Jest tam plaża i dużo ludzi tam właśnie woduje łodzie ps dla mnie jeszcze miesiąc do rozpoczęcia sezonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hermano Napisano 14 Marca 2014 Share Napisano 14 Marca 2014 Ja tez wystartuje dopiero w maju... teraz dopiero dopinam tematy z łodzią przyczepą i róznymi rejestracjami. Jak już ktoś będzie na jeziorze to niech napisze jak efekty Dzięki za info Technops Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hermano Napisano 14 Marca 2014 Share Napisano 14 Marca 2014 Technops, rzuć okiem w googlemaps czy to chodzi o to miejsce do wodowania łodzi? kliknij na link: https://www.google.pl/maps/place/50%C2%B027%2727.9%22N+17%C2%B014%2710.1%22E/@50.457744,17.236126,4326m/data= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 14 Marca 2014 Share Napisano 14 Marca 2014 Dokładnie o to miejsce dojazd może nie najlepszy, ale zwodujesz się za friko pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom92 Napisano 25 Maja 2014 Share Napisano 25 Maja 2014 Witam,wraz z kolegą planujemy wypad nad Nyskie w czerwcu,chcemy wypożyczyć łódź w Wójcicach ,możecie coś powiedzieć o tamtej stronie jeziora i gdzie tam mogę wnieść opłatę za kilka dni wędkowania?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 1 Czerwca 2014 Share Napisano 1 Czerwca 2014 venom92, jak tam sezon rozpocząłeś na Nyskim ? gryzło coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom92 Napisano 4 Czerwca 2014 Share Napisano 4 Czerwca 2014 suhhar my jedziemy dopiero w środku miesiąca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 5 Czerwca 2014 Share Napisano 5 Czerwca 2014 a ja chyba w niedziele, dam znac czy cos sie dzieje, wiem ze biala ryba napewno bierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekmo Napisano 6 Czerwca 2014 Share Napisano 6 Czerwca 2014 Witam. Jaki jest poziom wody na jeziorze? Jak wygląda sytuacja od Bukowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi