fix-bud Napisano 25 Kwietnia 2012 Share Napisano 25 Kwietnia 2012 witaj czester płotka i krasna mała po 1 szt. o 19ej zakończyłem.zmienna pogoda,ciśnienie skakało ale jutro rano sie wybieram przed pracą. dam znać jak poszło,cóż marzy mi sie tinca tinca,ale zobaczymy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 28 Kwietnia 2012 Share Napisano 28 Kwietnia 2012 Witajcie. Cóż 26ego nie byłem bo zaspałem,ale byłem dzisiaj od 5 rano do 8ej.Efekt jeden okoń 15 cm na białego z kuku na cyplu,o 6.40 przeniosłem sie na barke i tam złapałem jeszcze dwa na czerwonego tez tej wielkosci.Brania na barce cały czas były, ale musialem sie zwijac,raz poszła mi krasna lub płoć bo tylko cos białego widziałem. Nie wiem czemu taka mizeria za goraco? a może zbyt szybkie ocieplenie? Był tez kolega który gumkował od 5ej na cyplu ale zero,chyba powodem zbyt niski stan wody jakies 80 cm mniej niz zwykle.Około 6.30 przyjechał dziadek na okonia ale po 15 min się zwinął bo jak mówił on już widzi że dzisiaj bedzie źle.... Cóż ja tam wrócę... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 5 Maja 2012 Share Napisano 5 Maja 2012 Wybiera się ktoś tam jutro? Dzisiaj może wpadnę tam na rekonesans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 6 Maja 2012 Share Napisano 6 Maja 2012 Daj znać co złowiłeś ,jak byłeś oczywiście. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 6 Maja 2012 Share Napisano 6 Maja 2012 Dopiero będę około 13 więc relacja jakby co wieczorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Byłem z kolegą artone wod 14 do 19 i rewelacji nie było. Na spławik kilka okoniaszków 10-30cm, płotka i masa cierników niewiele większych od robaka. Z gruntu jeden leszczyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 12 Maja 2012 Share Napisano 12 Maja 2012 Jak wygląda sytuacja na elewatorze? Ktoś coś wie? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czester78 Napisano 4 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2012 Byl moze ktos ostatnio? dziubie cos? zamierzam jutro wybrac sie na okonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kembi Napisano 5 Czerwca 2012 Share Napisano 5 Czerwca 2012 Byłem tam kilka dni temu, ale bez wędki. Na kanale mnóstwo białorybu-płotek, wzdręg, krąpi, leszczyków. Niektóre mogły mieć po 25-30 cm, nie wyglądały na chętne do brania. Spora ich część "wisiała" głowami w dół. Pomiędzy nimi kręciły sie niewielkie klenie, bolenie i okonki. Na cyplu był jeden gość i miał okonia ze 35cm. Złowił go na żywca. Miał jedno branie, ale też nie mógł złowić odpowiedniego żywczyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czester78 Napisano 5 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2012 bede za godzinke ze spinem to zobaczymy co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czester78 Napisano 5 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2012 Bylem i lipa. boczny trok, dropshot i obrotowka i nawet pukniecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozzy Napisano 6 Czerwca 2012 Share Napisano 6 Czerwca 2012 to my się widzieliśmy chyba wczoraj generalnie tak jak mówi kolega lipa, jeden okoń 20 cm na boczny trok za pierwszym rzutem a później cisza jak makiem zasiał. Jeszcze jeden koleś łowił na żywca ale też chyba w końcu wrócił o kiju do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morghul Napisano 25 Lipca 2012 Share Napisano 25 Lipca 2012 Koledzy, ktoś sprawdzał ostatni co się dzieje pod elewatorem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 6 Października 2012 Share Napisano 6 Października 2012 Dzieje się,okoń jest na dropa mozna dostać takiego nawet 30taka.Byłem wczoraj i widziałem jak łapali.Stan wody niski,parę dni temu ponoć było jeszcze lepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 13 Października 2012 Share Napisano 13 Października 2012 Byłem dzisiaj około 2,5 godziny od 16ej.Wynik 3 okonie 10cm,15 i 18 cm.Wszystko na drop-shota na cyplu,2 na białego ripperka 3 cm,biały z czarnym grzbietem,jeden na żółto-zieloną ośmiorniczkę. Z boku też wędkarze łapali ale wyniki podobne,nic wielkiego.Podobno coś lepszego było przedwczoraj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morghul Napisano 13 Października 2012 Share Napisano 13 Października 2012 No to ładnie, właśnie miałem ochotę jak będzie w miarę pogoda jutro się przejechać porzucać bo w sumie mam najbliżej na elewator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 15 Października 2012 Share Napisano 15 Października 2012 No to ładnie, właśnie miałem ochotę jak będzie w miarę pogoda jutro się przejechać porzucać bo w sumie mam najbliżej na elewator. I jak wyniki? Był kolega? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebol85 Napisano 15 Października 2012 Share Napisano 15 Października 2012 bylem tydzien temu ok 16-18 . pogoda jak dzisiaj pochmurnie zimno i wietrznie. wedkarzy ok 5 kazdy kazdy max 17cm okonki reszta same maluchy lowilem na gumki 3 cm pierw glowka 1,5 gr nic na kazdy kolor , zwiekszylem gramature do 3 i ze spokojnego krecenia na ostre podrywania z 3 sec bezruchem i wtedy ryby atakowaly rezultat niestety slaby 6 okonkow od 14 - 20 cm moze jutro tam sie wybiore ok godz 15 do 17 na gumke ale wezmę ze soba jeszcze splawik i paczke robakow bialych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morghul Napisano 15 Października 2012 Share Napisano 15 Października 2012 Ja nie byłem, jakoś się nie zebrałem. Jak się pogoda poprawi to się przejadę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 3 Grudnia 2012 Share Napisano 3 Grudnia 2012 Byłem dzisiaj od 15.40 do 16.40 na cyplu,zero brania ,próbowałem troczka,dropa i dużej gumy.Zmarzłem jak cholera,nie miałem kombinezonu.Tak wiec był to mój 1szy wyjazd bez rybki na elewator.Kiedy zacząłem to po 15 min podjechał ciemny van,wyskoczył pan w średnim wieku pomachał gumą tak z 10 rzutów i się ulotnił .To dało mi do myślenia,chyba jakiś częsty bywalec,bo paru rzutach wiedział co jest grane . Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 6 Grudnia 2012 Share Napisano 6 Grudnia 2012 Wracając wczoraj z Wielgowa z pracy,znowu zajechałem porzucać.Drop i troczek,machałem od 15.45 do 16.30.Wynik to jedno zejście na dropa,biały twister perła,nikogo nie było,ale widziałem ślady na śniegu.Tak wiec dalej mizeria.... Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morghul Napisano 6 Grudnia 2012 Share Napisano 6 Grudnia 2012 Kolego, jak będziesz takie wiadomości dostarczał to ludzie nad wodę przestaną jeździć Ja się nie wybrałem pod elewator od dawna i widzę że niewiele straciłem. Tak czy siak dzięki za bieżące informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 6 Grudnia 2012 Share Napisano 6 Grudnia 2012 Może nie umiem łapać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morghul Napisano 6 Grudnia 2012 Share Napisano 6 Grudnia 2012 Możliwe że ja też Jakoś wynikami tej jesieni na Odrze po stronie SUM'owskiej pochwalić się też nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 6 Grudnia 2012 Share Napisano 6 Grudnia 2012 Ech żartuję,tak poważnie gdybym tam z 2 godz. pomachał to na pewno bym coś ciachnął,jutro rano coś pomyślę.Nie wiem czy tam dokładnie ale w tych rejonach.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi