benio-95 Napisano 2 Grudnia 2010 Share Napisano 2 Grudnia 2010 siemka Widziałem w pewnym sklepie taki oto przyżąd do pęczkowania ochotki.[/shadow] Czy chodzi o to że nie musimy ściągać rękawiczek do zakładania ochotki?? I czy zdaje egzamin?? POMOCY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 2 Grudnia 2010 Share Napisano 2 Grudnia 2010 Czy chodzi o to że nie musimy ściągać rękawiczek do zakładania ochotki??I czy zdaje egzamin?? No tak dobrze to nie ma ten przyrząd służy do pęczkowania drobnej ochotki i rękawiczkach tego nie założysz ,oczywiście że sie sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 2 Grudnia 2010 Share Napisano 2 Grudnia 2010 Bardzo dobry PATENT Ja robie kilka gotowych "pęczków" w domu przed wyjazdem , zakładanie na haczyk jest szybkie i łatwe nawet w mroźne dni Na zawodach jest ZAKAZ zakładania pęczkowanej przynęty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 3 Grudnia 2010 Share Napisano 3 Grudnia 2010 Bardzo dobry PATENT Ja robie kilka gotowych "pęczków" w domu przed wyjazdem możew mi ktos powiedzieć o co chodzi z tymi pęczkami ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel332 Napisano 4 Grudnia 2010 Share Napisano 4 Grudnia 2010 No właśnie jak to "pęczkowania'' znaczy wiąże sie do kupy kilka sztuk . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pluto Napisano 4 Grudnia 2010 Share Napisano 4 Grudnia 2010 Co do pęczkowania ochotki to znam dwa sposoby, kyóre wykorzysytywałem do tej pory. 1. Pęczkowanie na wentylu rowerowym - trzeba wykonać przyrząd ze starego długopisu/ cienkopisu. Przycina sie taką pustą rurke w środku, a na nią nawleka przycięte kawałeczki wentyla. Do rurki wkłada sie ochotkę i z rurki zciąga wentyl i jest gotowy pęczek. Wygodniej sie pęczkuje jak jeden koniec rurki przycięty jest pod skosem wtedy wentyl lepiej sie na nia nakłada i lepiej schodzi z niej. Wielkość rurki musimy dopasować do ilości ochotki w pęczku i jej wielkości. 2. Peczkowanie nitką z pończochy - potrzebna stara pończocha i ochotka. Haczykiem zaciąga się nitkę z pończochy i nakłada na niego ochotkę, potem kilka razy owija się tą nitkę wokół ochotki na haczyku i ucina nitke. Pierwsza metoda dobra jest zimą bo już jest gotowa ochotka i nie trzeba się nad przeręblem bawić z pończochą. Druga metoda lepiej się sprawuje w każdej innej porze roku - paluchy tak nie marzną. Ja tak łowiłem na ochcotke w lecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
byczek Napisano 17 Grudnia 2010 Share Napisano 17 Grudnia 2010 Ten lejkowato-rurkowy przyrządzik, o który chodzi w temacie jest najbardziej znany. A co powiecie na taki wynalazek do pęczkowania ochotki (i jokersa!)? Miał już ktoś doczynienia? www.leszcz.pl/relacja.php?id=244 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 17 Grudnia 2010 Share Napisano 17 Grudnia 2010 REWELACJA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stary55 Napisano 17 Grudnia 2010 Share Napisano 17 Grudnia 2010 Tego jeszcze nie widziałem SUPER SPRAWA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stary55 Napisano 17 Grudnia 2010 Share Napisano 17 Grudnia 2010 Gdzie to ustrojstwo można dostać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
byczek Napisano 17 Grudnia 2010 Share Napisano 17 Grudnia 2010 Na razie tylko tu znalazłem http://www.leszcz.eu/Przyrzad_do_peczkowania_ochotki-3798.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pluto Napisano 17 Grudnia 2010 Share Napisano 17 Grudnia 2010 Wszystko fajnie i ciekawe urządzenie. Jest tylko jeden minus - CENA 34zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benio-95 Napisano 17 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2010 co?? Cena sklepowa to 2,70zł Więc nie wiem gdzie szukałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stradic Napisano 17 Grudnia 2010 Share Napisano 17 Grudnia 2010 co?? Cena sklepowa to 2,70zł Więc nie wiem gdzie szukałeś. tutaj Na razie tylko tu znalazłemhttp://www.leszcz.eu/Przyrzad_do_peczkowania_ochotki-3798.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
byczek Napisano 17 Grudnia 2010 Share Napisano 17 Grudnia 2010 co?? Cena sklepowa to 2,70zł Więc nie wiem gdzie szukałeś. Moim zdaniem Ty poprostu pomyliłeś produkty Za 2,70 co Ty chcesz kupić? Na pewno nie ten przyrząd do wiązania ochotki który ja podałem w linku Może najpierw Kolego benio-95 przeczytaj dokładnie posty wyżej! I wysil się na otwarcie linków zawartych w tych postach!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mike_Mil Napisano 16 Stycznia 2011 Share Napisano 16 Stycznia 2011 REWELACJA.... w tym tygodniu spróbuję coś podobnego zrobić w pracy.....co mi wyjdzie z tego-dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureklumen Napisano 17 Stycznia 2011 Share Napisano 17 Stycznia 2011 Gdzie to ustrojstwo można dostać sam zrobiłem z wkładu od długopisu.. Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robisum1 Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 co?? Cena sklepowa to 2,70zł Więc nie wiem gdzie szukałeś. Moim zdaniem Ty poprostu pomyliłeś produkty Za 2,70 co Ty chcesz kupić? Na pewno nie ten przyrząd do wiązania ochotki który ja podałem w linku Może najpierw Kolego benio-95 przeczytaj dokładnie posty wyżej! I wysil się na otwarcie linków zawartych w tych postach!!! Produkuje konger tu http://allegro.pl/konger-przyrzad-do-nawlekania-ochotki-i-pelletu-i2120476134.html sa w dobrej cenie 13 zl z przesylka Uzywal ktos tego lowiac spod lodu Jak sie sprawuje Czy na zawodach mozna tego uzywac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Zakaz stosowania pęczkowanych przynęt podczas zawodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi