Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

siemka

Widziałem w pewnym sklepie taki oto przyżąd do pęczkowania ochotki.[/shadow]

Czy chodzi o to że nie musimy ściągać rękawiczek do zakładania ochotki??

I czy zdaje egzamin??

POMOCY :shock:

przynęty na klenia   Dragon
Napisano
Czy chodzi o to że nie musimy ściągać rękawiczek do zakładania ochotki??

I czy zdaje egzamin??

No tak dobrze to nie ma :lol: ten przyrząd służy do pęczkowania drobnej ochotki i rękawiczkach tego nie założysz ,oczywiście że sie sprawdza.
Napisano

Bardzo dobry PATENT :!:

Ja robie kilka gotowych "pęczków" w domu przed wyjazdem :mrgreen: , zakładanie na haczyk jest szybkie i łatwe nawet w mroźne dni :mrgreen:

:!::!: Na zawodach jest ZAKAZ zakładania pęczkowanej przynęty :!::!:

Napisano
Bardzo dobry PATENT :!:

Ja robie kilka gotowych "pęczków" w domu przed wyjazdem

możew mi ktos powiedzieć o co chodzi z tymi pęczkami ??????

Napisano

Co do pęczkowania ochotki to znam dwa sposoby, kyóre wykorzysytywałem do tej pory.

1. Pęczkowanie na wentylu rowerowym - trzeba wykonać przyrząd ze starego długopisu/ cienkopisu. Przycina sie taką pustą rurke w środku, a na nią nawleka przycięte kawałeczki wentyla. Do rurki wkłada sie ochotkę i z rurki zciąga wentyl i jest gotowy pęczek. Wygodniej sie pęczkuje jak jeden koniec rurki przycięty jest pod skosem wtedy wentyl lepiej sie na nia nakłada i lepiej schodzi z niej. Wielkość rurki musimy dopasować do ilości ochotki w pęczku i jej wielkości.

2. Peczkowanie nitką z pończochy - potrzebna stara pończocha i ochotka. Haczykiem zaciąga się nitkę z pończochy i nakłada na niego ochotkę, potem kilka razy owija się tą nitkę wokół ochotki na haczyku i ucina nitke.

Pierwsza metoda dobra jest zimą bo już jest gotowa ochotka i nie trzeba się nad przeręblem bawić z pończochą.

Druga metoda lepiej się sprawuje w każdej innej porze roku - paluchy tak nie marzną. Ja tak łowiłem na ochcotke w lecie.

• 2 weeks later...
Napisano
co?? :shock::?:

Cena sklepowa to 2,70zł

Więc nie wiem gdzie szukałeś. :shock:

Moim zdaniem Ty poprostu pomyliłeś produkty :evil:

Za 2,70 co Ty chcesz kupić? Na pewno nie ten przyrząd do wiązania ochotki który ja podałem w linku :evil:

Może najpierw Kolego benio-95 przeczytaj dokładnie posty wyżej!

I wysil się na otwarcie linków zawartych w tych postach!!!

• 5 weeks later...
  • 1 year later...
Napisano
co?? :shock::?:

Cena sklepowa to 2,70zł

Więc nie wiem gdzie szukałeś. :shock:

Moim zdaniem Ty poprostu pomyliłeś produkty :evil:

Za 2,70 co Ty chcesz kupić? Na pewno nie ten przyrząd do wiązania ochotki który ja podałem w linku :evil:

Może najpierw Kolego benio-95 przeczytaj dokładnie posty wyżej!

I wysil się na otwarcie linków zawartych w tych postach!!!

Produkuje konger tu http://allegro.pl/konger-przyrzad-do-nawlekania-ochotki-i-pelletu-i2120476134.html sa w dobrej cenie 13 zl z przesylka

Uzywal ktos tego lowiac spod lodu Jak sie sprawuje

Czy na zawodach mozna tego uzywac