robcio Napisano 4 Grudnia 2010 Share Napisano 4 Grudnia 2010 Zbliża się sezon pstrągowy. Nigdy nie miałem do czynienia z tą rybą, chciałbym żeby w tym sezonie to się zmieniło Z informacji znalezionych w necie wynika, że pstrąga w łódzkim można spotkać w Grabi i w Mrodze (oprócz zbiorników komercyjnych). Czy ma ktoś z kolegów doświadczenie w łowieniu pstrąga w tych rzeczkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konanik Napisano 5 Grudnia 2010 Share Napisano 5 Grudnia 2010 Co do Grabi to możesz próbować, ale słyszałem, że to tylko nieliczni uciekinierowie ze stawów hodowlanych. Myślę, że w naszym regionie nie znajdziesz typowo pstrągowej rzeczki, a szkoda. Pozostaje zadowolić się tylko okoniami w zimie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominik15 Napisano 6 Grudnia 2010 Share Napisano 6 Grudnia 2010 A klenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konanik Napisano 7 Grudnia 2010 Share Napisano 7 Grudnia 2010 Podobno występują w Grabii (nie wiem, nie łowię tam, tylko słyszałem) i na 100% są na Warcie za tamą, a i przed powinieneś czasami spotkać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 7 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2010 Czasem jeżdżę za tamę ale nigdy nie widziałem by ktoś pstrąga tam złowił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Figos Napisano 9 Grudnia 2010 Share Napisano 9 Grudnia 2010 hehe Chcialem wcześniej o tym napisac ,ale byście moze nie uwierzyli ,ostatnio bedąc na główkach przed tama ,jakis facet krzyczał że zowil pstrąga, i to na przepływanke. Olalem to bo gdzie tu pstrągi.Fakt trzymal jakąś rybe w reku ale nie widzialem co to.Jedno jest pewne poszła do siaty ,a jak wiadomo pstragi nie lowimy na naturalne przynęty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konanik Napisano 10 Grudnia 2010 Share Napisano 10 Grudnia 2010 Czasem jeżdżę za tamę ale nigdy nie widziałem by ktoś pstrąga tam złowił... Przeczytaj post nad moim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominik15 Napisano 21 Grudnia 2010 Share Napisano 21 Grudnia 2010 A tak wracając do Mrogi, to gdzie te kropki można znaleźć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sebek Napisano 5 Kwietnia 2011 Share Napisano 5 Kwietnia 2011 a jak wiadomo pstragi nie lowimy na naturalne przynęty i tu się kolega myli jeśli gospodarz łowiska dopuszcza stosowanie naturalnych przynęt to pstrąg takowymi nie gardzi.Natomiast po złowieniu łososiowatego jeśli chcemy go zabrać to należy go obowiązkowo odrazu uśmiercić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sebek Napisano 5 Kwietnia 2011 Share Napisano 5 Kwietnia 2011 a wracając do tematu najbliższa woda na pstraga w kropki i nie tylko to Warta w okolicach Częstochowy przed zbiornikiem w Przeczycach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano 5 Kwietnia 2011 Share Napisano 5 Kwietnia 2011 a wracając do tematu najbliższa woda na pstraga w kropki i nie tylko to Warta w okolicach Częstochowy przed zbiornikiem w Przeczycach. Pisząc o Warcie na pewno miałeś na myśli zbiornik Poraj. Przeczyce to zbiornik na Czarnej Przemszy, rzece również pstrągowej. Utworzone zostało na niej łowisko specjalne. Łodzianom proponuję zapoznać się z wykazem wód krainy pstrąga i lipienia okręgu Częstochowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sebek Napisano 5 Kwietnia 2011 Share Napisano 5 Kwietnia 2011 Pisząc o Warcie na pewno miałeś na myśli zbiornik Poraj oczywiście Gofer masz racje zwyczajnie byłem nie doinformowany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrum1988 Napisano 12 Stycznia 2014 Share Napisano 12 Stycznia 2014 ja łowiłem (przypadkiem) na rzece mroga na wysokości Rogowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek rożniata Napisano 12 Stycznia 2014 Share Napisano 12 Stycznia 2014 Podobno występują w Grabii (nie wiem, nie łowię tam, tylko słyszałem) i na 100% są na Warcie za tamą, a i przed powinieneś czasami spotkać. poniżej tamy klenia dawno w wodzie nie widziałem i nie złapałem , ale jak są to super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak12 Napisano 21 Grudnia 2014 Share Napisano 21 Grudnia 2014 Pstrągi faktycznie można spotkać w Mrodze tylko mało. Polecam okolice Dmosina, byłem z kolegą jako kibic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwodnik Napisano 2 Stycznia 2015 Share Napisano 2 Stycznia 2015 Na pewno można trafić pstrąga w Mrodze na całym odcinku od Kołacina w dół rzeki, a z rozmów ze stałym bywalcem tamtejszych wód, wywnioskowałem że w górę rzeki też są. Podobno populacja przetrzebiona ze względu na intensywne działania kłusowników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi