Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zbliża się sezon pstrągowy. Nigdy nie miałem do czynienia z tą rybą, chciałbym żeby w tym sezonie to się zmieniło :oops: Z informacji znalezionych w necie wynika, że pstrąga w łódzkim można spotkać w Grabi i w Mrodze (oprócz zbiorników komercyjnych). Czy ma ktoś z kolegów doświadczenie w łowieniu pstrąga w tych rzeczkach?

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Co do Grabi to możesz próbować, ale słyszałem, że to tylko nieliczni uciekinierowie ze stawów hodowlanych.

Myślę, że w naszym regionie nie znajdziesz typowo pstrągowej rzeczki, a szkoda.

Pozostaje zadowolić się tylko okoniami w zimie :sad: .

Napisano

Podobno występują w Grabii (nie wiem, nie łowię tam, tylko słyszałem) i na 100% są na Warcie za tamą, a i przed powinieneś czasami spotkać.

Napisano

hehe Chcialem wcześniej o tym napisac ,ale byście moze nie uwierzyli ,ostatnio bedąc na główkach przed tama ,jakis facet krzyczał że zowil pstrąga, i to na przepływanke. Olalem to bo gdzie tu pstrągi.Fakt trzymal jakąś rybe w reku ale nie widzialem co to.Jedno jest pewne poszła do siaty ,a jak wiadomo pstragi nie lowimy na naturalne przynęty .

• 2 weeks later...
  • 3 months later...
Napisano
a jak wiadomo pstragi nie lowimy na naturalne przynęty

i tu się kolega myli jeśli gospodarz łowiska dopuszcza stosowanie naturalnych przynęt to pstrąg takowymi nie gardzi.Natomiast po złowieniu łososiowatego jeśli chcemy go zabrać to należy go obowiązkowo odrazu uśmiercić.

Napisano

a wracając do tematu najbliższa woda na pstraga w kropki i nie tylko to Warta w okolicach Częstochowy przed zbiornikiem w Przeczycach.

Napisano
a wracając do tematu najbliższa woda na pstraga w kropki i nie tylko to Warta w okolicach Częstochowy przed zbiornikiem w Przeczycach.

Pisząc o Warcie na pewno miałeś na myśli zbiornik Poraj. Przeczyce to zbiornik na Czarnej Przemszy, rzece również pstrągowej. Utworzone zostało na niej łowisko specjalne.

Łodzianom proponuję zapoznać się z wykazem wód krainy pstrąga i lipienia okręgu Częstochowa.

Napisano
Pisząc o Warcie na pewno miałeś na myśli zbiornik Poraj

oczywiście Gofer masz racje zwyczajnie byłem nie doinformowany...

• 2 years later...
Napisano
Podobno występują w Grabii (nie wiem, nie łowię tam, tylko słyszałem) i na 100% są na Warcie za tamą, a i przed powinieneś czasami spotkać.

poniżej tamy klenia dawno w wodzie nie widziałem i nie złapałem , ale jak są to super

• 11 months later...
  • 2 weeks later...
Napisano

Na pewno można trafić pstrąga w Mrodze na całym odcinku od Kołacina w dół rzeki, a z rozmów ze stałym bywalcem tamtejszych wód, wywnioskowałem że w górę rzeki też są.

Podobno populacja przetrzebiona ze względu na intensywne działania kłusowników :neutral: