Gość naleśnik27 Napisano 1 Stycznia 2011 Share Napisano 1 Stycznia 2011 nom chłopaki pisać dobre wieści ... bo u mnie lipa.Byłem dziś na inie w Stargardziew mieście bo podobno wszedzie zamarznieta a w mieście warunki możliwe .. ale bezrybie totalne bez kontaktu jakiegokolwiek.choc podobno w goleniowie połowili ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość naleśnik27 Napisano 1 Stycznia 2011 Share Napisano 1 Stycznia 2011 ps- było około 20 wedkarzy i wszyscy na zero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk1234 Napisano 1 Stycznia 2011 Share Napisano 1 Stycznia 2011 Jak wracałem autem do Świnoujścia to w okolicach mostu na Inie pełno ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Napisano 1 Stycznia 2011 Share Napisano 1 Stycznia 2011 Znajomy już przed południem miał komplet, dwie ryby między 70 a 80 cm, widziałem fotki. Niewielki kawałek rzeki nadawał się do obłowienia, w Goleniowie tłumy, wg informacji ze strony TPRIiG złowiono ok. 10 ryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 1 Stycznia 2011 Share Napisano 1 Stycznia 2011 Tegoroczny sezon trociowy rozpocząłem na Inie. Ochrzciłem nowego kijka samiczką 70cm Warunki cieżkie, pełno lodu, ale klimat i atmosferka nad wodą pierwszorzędna. Kto rano wstaje, a nie imprezuje, temu Pierwszego(01.01) troć dopisuje. Pozdrawiam i do zobaczenia nad woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość naleśnik27 Napisano 1 Stycznia 2011 Share Napisano 1 Stycznia 2011 Supersobi, gratki stary ja na zero musi chyba byc niżej i stąd już zeszła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greenlife Napisano 1 Stycznia 2011 Share Napisano 1 Stycznia 2011 Kto rano wstaje, a nie imprezuje, temu Pierwszego(01.01) troć dopisuje. U mnie i kolegi się sprawdziło stare - kto pije ten ma 1km do rzeki robiliśmy grubo ponad godzinę - wszystko przez ten silny wiatr Po 15 minutach mieliśmy po rybie i zaczęliśmy opijac pierwszą troć kolegi, więcej nie pamiętam Piątka i czwórka Z pewnej rzeki na S.... Na Łebie podobno w tym roku bez szału, ale jutro sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 1 Stycznia 2011 Share Napisano 1 Stycznia 2011 Sobi jeszcze raz gratuluję Ja dzisiaj na zero, ale jak Sobi wspomniał klimat i atmosfera nad wodą super. Otwarcie sezonu ma coś w sobie greenlife, gratuluję rybek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Napisano 1 Stycznia 2011 Share Napisano 1 Stycznia 2011 Sobi, Mistrzu, wymiatasz! Gratuluję, i zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 1 Stycznia 2011 Share Napisano 1 Stycznia 2011 Dzieki za gratki panocki greenlife, gratki Piękne kolorki mają te wasze trotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 2 Stycznia 2011 Share Napisano 2 Stycznia 2011 No i jeszcze "wymiar edukacyjny" Trotkę złowiłem na zewnętrznej burcie zakrętu, branie spod nawisu, przyneta karlinka Wołka.Średnio-szybki uciag wody. Głębokość ok 1,5m. Szybki hol, lądowanie wyslizgiem na nawis. Sprzęt (zwykły, prosty bez żadnego szału) : klasyczna wędka spinningowa 2,9m 21-50g Dragona z serii millenium z kołowrotkiem shimano rozmiaru 3000. Plecionka PP 20LB - tak na brak zaczepów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arielos24 Napisano 2 Stycznia 2011 Share Napisano 2 Stycznia 2011 Witam greenlife, Supersobi, gratuluje rybek Ja dzisiaj o 7 zawitałem nad Iną na odcinku leśnym w Goleniowie ,niestety po przemaszerowaniu dobrych 3 kilometrów efekt na zero.Ale z tego co widziałem dzisiejszy dzień był strasznie cienki.Słyszałem o 1 małej trotce złowionej koło autostrady, a tak jak mijałem ponad 30 wędkarzy każdy mówił to samo"zero" Wczoraj żona mnie nie wypuściła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 2 Stycznia 2011 Share Napisano 2 Stycznia 2011 greenlife, piękne rybki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano 9 Stycznia 2011 Share Napisano 9 Stycznia 2011 6.01 Słupia w miejscowości Bydliono. Pusty strzał w obrotówkę na moim zestawie. 7.01 Łeba w miejscowości Chocielewko. Puste branie u kumpla na streamera. 8.01 Łeba w miejscowości Żelazkowo. Znów streamer i puste branie. To był mój pierwszy raz Prawo frajera nie zadziałało, najbardziej rozczarowała Łeba, na której to w zeszłym roku kumple ładnie połowili. W tym roku o rybach nawet nie było słychać. Cóż... w kolejnym razem prawo frajera i frycowego nie będzie mnie już dotyczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 9 Stycznia 2011 Share Napisano 9 Stycznia 2011 Piątka i czwórka Z pewnej rzeki Docztałem się na stronie haczykowego portalu: "Na zdjęciu trocie 73cm - 4,8kg i 70cm - 3,9kg, złowione na woblery." ..i tu rodzi się moje pytanie, czy te trotki były wytarte? Gofer, fajną wyprawę zaliczyliście.. najważniejsze że był kontakt, może następnym razem szczęscie bardziej dopisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greenlife Napisano 9 Stycznia 2011 Share Napisano 9 Stycznia 2011 ..i tu rodzi się moje pytanie, czy te trotki były wytarte? Niestety tak W tym sezonie wpłynęło stado spasionych mutantów. 4,8kg przy 73cm po tarle, aż strach pomyśleć jakie miała parametry gdy wpływała do rzeki Na drugi dzień jeden znajomy miał samca 69cm i równe 4kg, a inny 70cm i 2,5kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 10 Stycznia 2011 Share Napisano 10 Stycznia 2011 4,8kg przy 73cm po tarle, aż strach pomyśleć jakie miała parametry gdy wpływała do rzeki czyli to były samiczki? Jak myślisz ile mogła ważyć jak wchodziła do rzeki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 10 Stycznia 2011 Share Napisano 10 Stycznia 2011 Dzisiaj zamknęli listę uczestników na zawody TROĆ INY 2011. Zapisało sie 160 osób ... oj co tam bedzie się działo..masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greenlife Napisano 11 Stycznia 2011 Share Napisano 11 Stycznia 2011 Jak myślisz ile mogła ważyć jak wchodziła do rzeki ? Myślę że 6,5kg, może trochę więcej Pierwszy raz na trociach spanikowałem że sprzęt może nie wytrzymać żyłka 0,20 i kij cw.30g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Napisano 16 Stycznia 2011 Share Napisano 16 Stycznia 2011 Dzisiaj zamknęli listę uczestników na zawody TROĆ INY 2011.Zapisało sie 160 osób ... oj co tam bedzie się działo..masakra W zawodach udział wzięły ostatecznie 182 osoby Nie było aż tak źle, odcinek trociowy na Inie to jednak kawał rzeki, trzy udostępnione zawodnikom odcinki, łącznie z Gowienicą, to ok. 70 km rzeki. Moja relacja w temacie Jak było na rybach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 18 Stycznia 2011 Share Napisano 18 Stycznia 2011 odcinek trociowy na Inie to jednak kawał rzeki, trzy udostępnione zawodnikom odcinki, łącznie z Gowienicą, to ok. 70 km rzeki. Jacek, wysoki stan wody w rzece (i poza nią ) ograniczył mocno możliwości i miejsca połowu. Wędkarzy nie biorących udziału w zawodach też było wielu. Słowo "Masakra" odnosiła się właśnie do tego faktu. greenlife, pozwolę sobie zapytać jescze raz, bo nie dostałem jednoznacznej informacji : czyli to były samiczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greenlife Napisano 19 Stycznia 2011 Share Napisano 19 Stycznia 2011 U góry samiec, na dole samiczka, widać po kolorach Na Łebie ciągle wysoka woda, chyba w sobotę zaatakujemy Słupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 19 Stycznia 2011 Share Napisano 19 Stycznia 2011 U góry samiec, na dole samiczka, widać po kolorach eeeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 19 Stycznia 2011 Share Napisano 19 Stycznia 2011 U góry samiec, na dole samiczka, widać po kolorach Greenlife, nie chcę być złośliwy, ale byś się lepiej przyznał że to nie ty złowiłeś te trocie :mrgreen: Niemożliwym jest aby w styczniu troć mierząca 73cm ważyła 4800g Poza tym na zdjeciu są dwa samce Więc powiedz nam skąd ty te bajki wziałęś? Pytam tak po przyjacielsku, bo jesteś fajny gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Napisano 5 Lutego 2011 Share Napisano 5 Lutego 2011 Dzisiaj łowiąc pstrągi trafił mi się taki przyłów: Miarka wykazała 72 cm. Troć połakomiła się na 6 cm woblerek Kenarta, wzięła na krawędzi rynny. Co ciekawe, najpierw wyszła mi do woblerka kilka godzin wcześniej - prawie wyskoczyła za nim w powietrze, zobaczyłem tylko rozwartą paszczę i plusk dużego ogona. Przez 40 minut dokładnie obławiałem to miejsce, ale bez rezultatu. Wracając już do samochodu postanowiłem rzucić jeszcze w tym miejscu, tak na wszelki wypadek. Za trzecim rzutem przytrzymanie, wygięty kij i gwizd kołowrotka, hol trwał ok. 2 minut. Po szybkiej sesji fotograficznej (niezbyt udanej jak widać) ryba wróciła z powrotem do wody. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi