kamas21 Napisano 20 Stycznia 2011 Share Napisano 20 Stycznia 2011 Witam kolegów.szukałem ale nie znalazłem.czy ktos uzywa tego wynalazka? wydaje sie praktyczniejsze od standardowej rakiety,nic sie nie wysypuje,większa ładownosc i potezny zasięg.ale nie wiem gdzie by takie cos mozna dostac i czy warto.moze ktos z Was uzywa i cos powie na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RekinKalisz Napisano 20 Stycznia 2011 Share Napisano 20 Stycznia 2011 Witam kolego jest tego dużo na ebay'u w Anglii a tutaj masz strone w sklepie internetowym rockworld mozna to dostac http://www.rockworld.pl/sprzet_do_zanecania/aa_spomb_rakieta_otwierana_nowosc_2011_.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 11 Lutego 2011 Share Napisano 11 Lutego 2011 Bardzo ciekawe rozwiązanie ta "zabawka", na pewno lepsza od zwykłej rakiety na dalekich dystansach ,na bliższych nie "ekonomiczna"ale mogę sie mylić bo nie ma podane ile tej zanęty można posłać.To dobre rozwiązanie dla małych ilości zanęty ,przy większej ilości najlepszy jest ponton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ErJot Napisano 11 Lutego 2011 Share Napisano 11 Lutego 2011 Tak jak Maniek napisał,większe ilości=ponton.Spomb jest fajny i fajnie lata trzenba tylko uważać żeby nie zatkać zanętą sprężynki mechanizmu zamykającego ,bo się nie otworzy po uderzeniu w wodę.Reasumując o wiele szybciej mimo wszystko daje się nęcić rakietą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdrapek Napisano 12 Lutego 2011 Share Napisano 12 Lutego 2011 Ciekawy wynalazek, ale mechanizm może być zawodny. Rakiety mamy również zamykane: http://allegro.pl/rakieta-zanetowa-carp-feeder-zamknieta-i1454206918.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miszczu Napisano 29 Stycznia 2013 Share Napisano 29 Stycznia 2013 Witam,może moje pytanie trochę przedawnione ale jak to w zimę przypominam sobie minione wypady i przypomniała mi się rakieta.Mianowicie miałem zwykłą rakietę i trochę ziaren gubiła.Tu powyżej była mowa o rakiecie zamykanej i tu moje pytanie na jakiej zasadzie to działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 29 Stycznia 2013 Share Napisano 29 Stycznia 2013 Rakieta ma na czubku taki wystający lekko "guzik" na sprężynie, który jednocześnie jest zaczepem do zamknięcia rakiety. Gdy rakieta uderza w wodę to guzik przyjmuje na siebie całą energię uderzenia, przez co cofa się na sprężynie co otwiera całość. Same połówki rakiety są na drugiej sprężynie która powoduje otwieranie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miszczu Napisano 29 Stycznia 2013 Share Napisano 29 Stycznia 2013 Niestety nie zrozumieliśmy się ja pytałem http://www.sklepikwedkarski.pl/product_info.php/products_id/6055?topSsid=ca1bfc1e869a75df23e9214ecb73e227 nie wiem na jakiej zasadzie otwierają się zamknięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 29 Stycznia 2013 Share Napisano 29 Stycznia 2013 Zwyczajnie, grawitacyjnie. Ta klapka jest luźna, otworzy się pod ciężarem wypadającej zanęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ThinkingAngler Napisano 18 Marca 2013 Share Napisano 18 Marca 2013 Spomb i rakieta zanętowa są produkowane z myślą o nęceniu pod marker ale niestety dużo ludzi idzie na skróty i kupuje sobie łódki zdalnie sterowane z echosondą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ds-fan Napisano 30 Stycznia 2014 Share Napisano 30 Stycznia 2014 Witam nie chce zakładać nowego tematu więc "odgrzewam kotleta". Jaką plecionke (średnice) polecacie do nęcenia Dużym Sbombem? Pyt nr 2 czy do małego Sbomba konieczna jest strzałówka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YmoN Napisano 30 Lipca 2014 Share Napisano 30 Lipca 2014 Witam, Z góry przepraszam może za banalne pytania, ale jestem początkującym karpiarzem (bardzo początkującym ) Chciałbym się dowiedzieć jak stosować taki marker, sbomba oraz do tego jeszcze zarzucać zestawy w zanęcone miejsca? Używacie klipsów na kołowrotku, czy też może trzeba dojść do wprawy żeby zarzucać w to samo miejsce? Od czego zaczać? Wywóz pontonem czy łódką zanętową odpada, więc będę wdzięczny jak ktoś opisze po krótce metodę z sbomb. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi