Skocz do zawartości
Dragon

Kule proteinowe własnej produkcji i nęcenie nimi

abra1711

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W artykule gazety Wędkarski świat nr2 została opisana metoda produkcji kulek proteinowych składających się z bazy czyli:

Maka sojowa 30%

Maka kukurydziana 30%

Mąka pszenna 20%

Dodatki 20%

Po dodaniu jajka i wymieszaniu otrzymujemy ciasto z którego lepimy kule i suszymy

Moje pytanie jest następujące jakich dodatków użyć aby kule były na płoć co użyć na leszcza i czego użyć na karasia.

W artykule jest także pokazany rozkład takiej kuli w wodzie trwa on 3 dni i tu też mam pytanie czy podczas nęcenia kilku dniowego mógł bym użyć tych kulek co pozwoliło by ograniczyć do zanęcania co trzy dni a nie codziennie.

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

w zasadzie to kulki proteinowe maja wyeliminowac brania płotek,karasi i innych drobnych ryb.wymyslono ja do łowienia duzych karpi i amurów.dlatego kulki sa dosyc spore i twarde żeby nie wyjadały ich drobne ryby.po wyrobieniu ciasta kulaski gotujemy 2 min po wypłynięciu czasem krócej lub dłuzej zalezy od miksu i dopiero suszymy 12-48h.jesli chcesz sie zajac łowieniem na kulki karpi radze najpierw poczytac o strategi necenia wyborze łowiska,rozpoznaniu łowiska,zestawach,przyponach przynetach i wielu wielu innych :grin: a na płotki leszcze karasie są skuteczniejsze przynęty np ochotka,białe robaki,kukurydza i różne ciasta.z zapachów dobry jest kminek wanilia czosnek to zalezy tez od łowiska musisz prubowac.

Napisano

Dzięki za informacje czyli byłem po prostu w błędzie.

Prośba do admina temat do usunięcia bo bezsensowny a nie umie go usunąć.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.