abra1711 Napisano 27 Stycznia 2011 Napisano 27 Stycznia 2011 W artykule gazety Wędkarski świat nr2 została opisana metoda produkcji kulek proteinowych składających się z bazy czyli: Maka sojowa 30% Maka kukurydziana 30% Mąka pszenna 20% Dodatki 20% Po dodaniu jajka i wymieszaniu otrzymujemy ciasto z którego lepimy kule i suszymy Moje pytanie jest następujące jakich dodatków użyć aby kule były na płoć co użyć na leszcza i czego użyć na karasia. W artykule jest także pokazany rozkład takiej kuli w wodzie trwa on 3 dni i tu też mam pytanie czy podczas nęcenia kilku dniowego mógł bym użyć tych kulek co pozwoliło by ograniczyć do zanęcania co trzy dni a nie codziennie.
kamas21 Napisano 27 Stycznia 2011 Napisano 27 Stycznia 2011 w zasadzie to kulki proteinowe maja wyeliminowac brania płotek,karasi i innych drobnych ryb.wymyslono ja do łowienia duzych karpi i amurów.dlatego kulki sa dosyc spore i twarde żeby nie wyjadały ich drobne ryby.po wyrobieniu ciasta kulaski gotujemy 2 min po wypłynięciu czasem krócej lub dłuzej zalezy od miksu i dopiero suszymy 12-48h.jesli chcesz sie zajac łowieniem na kulki karpi radze najpierw poczytac o strategi necenia wyborze łowiska,rozpoznaniu łowiska,zestawach,przyponach przynetach i wielu wielu innych a na płotki leszcze karasie są skuteczniejsze przynęty np ochotka,białe robaki,kukurydza i różne ciasta.z zapachów dobry jest kminek wanilia czosnek to zalezy tez od łowiska musisz prubowac.
abra1711 Napisano 28 Stycznia 2011 Autor Napisano 28 Stycznia 2011 Dzięki za informacje czyli byłem po prostu w błędzie. Prośba do admina temat do usunięcia bo bezsensowny a nie umie go usunąć.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.