Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam kolegów wędkarzy , co myślicie o tym kołowrotku...

Mam zamiar używać go na spinning taki do 25g max , na szczupaka takie gumy typu manns predator 3 i obrotówki 3 i 4.

Kołowrotkiem będe łowił w rzece i czasami w jeziorze ....rzeka o średnio mocnym uciągu

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Sam się nad nim zastanawiałem, ale zniechęciła mnie pewna recenzja tego kołowrotka.

Autor pisał (i pokazywał zdjęcia), że nierówno układa żyłkę...

Napisano

Wygląda na to, że Cormoran zauważył błędy w tym modelu i na ten rok wypuszcza Red Mastera, wygląd szpuli nieznacznie zmieniony, ale reszta wygląda niemalże tak samo, łącznie z parametrami. Jest normalny uchwyt korbki także może to być niezła propozycja.

• 3 weeks later...
Napisano

Black master rzeczywiscie nawijal niezbyt rowno. Na fishing test sa zdjecia gdzie widac jak tworzy sie dolek na srodku szpuli, a na brzegach jest grubiej. W opisie red mastera jest podane, ze nawija bardzo rowno, nalezy jednak pamietac, ze red master jest rzekomo dedykowany do plecionki wiec nie wiadomo jak poradzi sobie z zylka. Poprawili tez ten gruszkowaty uchwyt korby co mi sie akurat podoba bo mam catane z plaskim uchwytem jak w red masterze i to mi bardzo lezy. Przymierzam sie generalnie do zakupu red mastera bo to ciekawa i dosc wywazona oferta cenowa (ok. 150PLN). Chcialbym tylko zobaczyc zdjecie nawinietej szpuli z plecionka...moze ktokolwiek widzial, ktokolwiek wie??? :wink:

• 11 months later...
  • 2 weeks later...
Napisano

Mam Red Mastera 8 PiF 4000. Na obydwu szpulach ma żyłkę, jest nawinięta wręcz książkowo. Zakładam że z plecionką poradzi sobie równie dobrze. Ogólnie kołowrotek warty swojej ceny.

Napisano
Mam Red Mastera 8 PiF 4000. Na obydwu szpulach ma żyłkę, jest nawinięta wręcz książkowo. Zakładam że z plecionką poradzi sobie równie dobrze. Ogólnie kołowrotek warty swojej ceny.

Możesz wkleić jakies foty tego kołowrotka, chodzi mi głównie i o jego wielkość. Czy nie jest za duży i za ciężki do mojego spina.

• 9 months later...
Napisano

Tak sobie odświeże :) Panowie zamierzam z żyłek "przesiąść się" na plecionki i niby Red Master jest pod nie dedykowany, mógłby Ktoś kto posiada ten sprzęt wypowiedzieć się jak jest z żywotnością i pracą tego kołowrotka ? a może polecicie inny kołowrotek (max 250zł) dobry pod pletke ? :) dzięki