gryzon Napisano 5 Kwietnia 2022 Share Napisano 5 Kwietnia 2022 Witajcie. Mam sprawę. Potrzebuje pomocy w wyborze feedera dajmy na to do 200zl. Mój feeder zmienił nieoczekiwanie właściciela więc chciał bym coś zakupić. Oczywiście przeglądając różne fora, google,allegro można coś tam zakupić ale jak się zdecydowałem na Robinsona Stingera to nagle się okazało, iż sprzedanych tych wędek jest tysiące to jakoś nie przypadła mi do gustu. Więc zacząłem szukać trochę wyżej. Kolega polecił mi Sensas Black Arrow ale się okazuje że cena wyszybowała grubo poza to co bym chciał wydać. Po drodze są Mikado UV , Browningi. Więc proszę o podpowiedź. Szukam lekkiej smukłej wędki 360; max 100g wyrzutu. To co miałem to było Mikado Tachibana Light feeder. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 5 Kwietnia 2022 Share Napisano 5 Kwietnia 2022 3 godziny temu, gryzon napisał: Mój feeder zmienił nieoczekiwanie właściciela Mam nadzieje, że to nie zawoalowana informacja o kradzieży.... 3 godziny temu, gryzon napisał: zdecydowałem na Robinsona Stingera to nagle się okazało, iż sprzedanych tych wędek jest tysiące to jakoś nie przypadła mi do gustu To chyba dobra reklama tego sprzętu -jeśli tych kupujących jest tak dużo to chyba nie mogą być złe wędki. Jeśli chodzi o Odrę to dla mnie 120g wyrzutu to minimum. Moje feedery na Odrę mają 120-150g. Dosyć często trzeba założyć koszyk 80-100g+ zawartość, chociaż staram się nie przekraczać tych 80g. Osobiście przekonałem się do Mikado UV - smukłe i lekkie. Przerzuciłem się z ciężkich i grubych Kongerów, które teraz leżą na szafie i się kurzą ale był to pierwszy zakup, kiedy miałem nikłe pojęcie o sprzęcie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 5 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2022 21 minut temu, Marienty napisał: Mam nadzieje, że to nie zawoalowana informacja o kradzieży.... Niestety czasem przychodzi taka nieoczekiwana chwila gdy chcesz iść na ryby a ktoś pożycza Twój sprzęt. Ale jakoś chyba szybko doszedłem do siebie bo wiem że nic na to nie poradzę. 😔 Co do Robinsona to fakt dużo jest na temat tej wędki, ale również o UV też. UV znalazłem za ok 230 trochę taniej jest sensas green feeder do 90gr. Ale trochę mało jest informacji i niej. Jest jeszcze blues feeder też z sensa ale nie jest napisane czym się różni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 7 Kwietnia 2022 Share Napisano 7 Kwietnia 2022 Polecam Mikado uv. Mam dwie 3,6 90 g i 3,90 120 . W zupełności wystarczają . Rzadko kiedy sytuacja zmusza mnie do użycia koszyka cięższego niż 40 g , a łowię na środku koryta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 7 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2022 Zakupiłem Mitchell Avocet R 363 120G. Jest smukły, lekki i zobaczymy jak się będzie sprawował. Na 3 sklepy 2 potwierdziły że to najlepsza opcja. Dam znać jak pracuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi