jamnick85 Napisano 1 Września 2022 Share Napisano 1 Września 2022 Planuję w najbliższym czasie trochę polatać na wschód od Wrocławia. W oko wpadły mi następujące miejsca i chciałbym zapytać czy, któryś z kolegów je zna i mógłby podpowiedzieć czy jest sens tam biegać i ewentualnie za czym: Stary Otok Stary Górnik Leśna Woda na Smortawie Rozlewisko Janików na Smortawie Smortawa sama w sobie Jeżeli na wschód od Wrocławia (wody PZW Wrocław) jest coś ciekawego czego nie wymieniłem to też poproszę o info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrutone Napisano 1 Września 2022 Share Napisano 1 Września 2022 Marny ze mnie wędkarz. Cierpliwości mi brak. Raczej taki wędkarz-turysta. Lubię aktywnie przemieszczać się po łowisku, a czasem nawet w jeden dzień zaliczyć kilka łowisk nierzadko oddalonych od siebie o kawałek. Lubię też odwiedzać nieznane mi jeszcze miejscówki. W październiku 2020 wybrałem się w rejony "wschodnich rubieży". Stary Górnik widziany z drogi mnie nie zachęcił, Starego Otoku nie widziałem ale podejrzewam, że podobny. Rozlewisko Janików chyba całkowicie zarosło, nie potrafiłem znaleźć ani kawałka otwartej wody, a może to nie było to miejsce. Smortawę obłowiłem w dwóch miejscach na jej odcinku leśnym. Pierwszy ciekawszy: I drugi przy moście: Woda raczej płytka i nie widziałem w niej żadnego życia, choć nie wątpię, że można tam znaleźć miejsca gdzie ryba będzie. Największe nadzieje pokładałbym w Leśnej Wodzie. Bardzo fajne miejsce, zwłaszcza południowy brzeg (dość dobrze dostępny): Nic nie złowiłem, ale czuję że ryba jest bankowo. Spotkani spinningiści mówili, że tego dnia złowili sandacza. Wybrałem się tam jeszcze na wiosnę 2021 z dziećmi na piknik (i z wędką - widziałem tylko przy brzegu niewielkiego szczupaka) oraz w listopadzie 2021 podjechałem od północnego brzegu (od strony Bystrzycy). Nie polecam jednak tego brzegu. Dojazdu za bardzo nie ma, wszystko pogrodzone i wszędzie napisy, że teren prywatny i zakaz wstępu... Woda jednak z klimatem Chcę wybrać się tam jeszcze tej jesieni. Garść informacji była w tym wątku: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jamnick85 Napisano 2 Września 2022 Autor Share Napisano 2 Września 2022 @andrutone Wow, wielkie dzięki za wyczerrpującą odpowiedź. Zacznę pewnie od tej Leśnej wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrutone Napisano 2 Października 2022 Share Napisano 2 Października 2022 Dziś rano, równo po roku, znów odwiedziłem Leśną Wodę. Bardzo mi się podoba to miejsce. Byłem krótko, nic nie złowiłem, ale miałem dużą przyjemność spacerując brzegiem tej wody. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi