jaceen Napisano 23 Lipca 2023 Share Napisano 23 Lipca 2023 Jak w tytule. Do sprzedania w pełni sprawny spinning. Obecnie używany sporadycznie ze względu na posiadane inne modele. Łowiłem nim głównie na woblery. Na jigi sporadycznie, wyjątkowe przypadki. Nastawiałem się głównie na sandacze i klenie. Największa ryba, która była na wędce, to sumek 90 cm. Reszta ryb, to klenie i sandacze w przedziale 30-70 cm. Po pierwszych testach wędki, tuż po zakupie, zauważyłem delikatne rozwarstwienie "damskiej" części ostatniego łączenia. A że nie jestem z tych, co z byle popierdółką latają do reklamacji odciąłem około 3 cm pręta i pozostałą część wzmocniłem owijką z żyłki. Pokryłem to klejem epoksydowym. Spigot, bo takie jest łączenie segmentów, osadzony jest poniżej stopki przelotki, co podwójnie zabezpiecza tą modyfikowaną część. Z tą korektą wędka była ze mną przez kilka ładnych lat i trochę ryb sprawdziło, czy wykonałem zabieg prawidłowo. Po czasie również uległ wykruszeniu ozdobny pierścień w dolniku. Jakiś marny plastikowy pierścień. Nie myślałem wtedy, że będę chciał jeszcze przekazać komuś tego travela i uzupełniłem w najprostszy sposób tą lukę zwykłym sznurem pakowym i zabezpieczyłem lakierem. Można w prosty sposób to uzupełnić np. jakimś silikonowym pierścieniem, by estetyczniej wyglądało. Do wędki dołączam tubę od spinningowego travela Mikado. Długość tuby ok. 76,5 cm. Pokrowiec oryginalny gdzieś się zapodział i dobrałem od innej wędki. Pokrowiec z segmentami. Wędka jest sprawna. Jeżeli tuba nie jest potrzebna, to rozmawiajmy o samej wędce. Na początek proponuję 99zł. To jest cena za całość. Lubię się targować;) Zdjęcia poglądowe poniżej. Jeżeli potrzeba bardziej szczegółowo, to nie będzie problemu. Preferuję odbiór osobisty we Wrocławiu. Jeżeli przesyłka, to się postaram, tylko koszt po stronie kupującego i trzeba by ustalić w jakiej formie i ile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi