jaceen Napisano 30 Lipca 2023 Share Napisano 30 Lipca 2023 Cóż, tylko sprawy zdrowotne decydują, że oddaję za niewielkie pieniążki sprzęt. Wędki mam częściowo powielone innymi, podobnymi. Komuś jeszcze przyniosą wiele wędkarskich wspomnień. Spinning MIKADO BIXLITE 214/2-11g. Niezwykle udana wędka pod okonie i klenie. Oczywiście pod pstrągi pewnie też się nada, ale ja niepstrągowy:) Trochę czasu ze mną była i powiem, że z plecionką 0,8 nie bałem się żadnego grubszego przyłowu. Zalecana linka powinna być cieńsza, ale ja lubiłem mieć komfort w zapasie mocy. Przy jigowaniu odzyskiwałem więcej przynęt. Długość 214 cm, cw 2-11g, przy czym najlepiej pracuje moim zdaniem z jigami 3-5g i z woblerkami np. „Krakuski” 5-6 cm i obrotówkami nr 2-3, wirującymi ogonkami 4-6g. Bardzo dobrze łowiło się mi popperami i woblerami bezsterowymi typu „wtd”. Bolaski wyjeżdżały bezproblemowo. Oczywiście w dogodnych warunkach i specjalnie za nimi się nie uganiałem. Oddam za 60 zł. Odbiór osobisty we Wrocławiu. Nie mam jak i w co bezpiecznie zapakować. Młodemu wędkarzowi dorzucę kilka gumek na okonie, gdyby się zdecydował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi