larss1 Napisano 29 Grudnia 2012 Share Napisano 29 Grudnia 2012 Trochę zrobiliśmy off w temacie o Szreniawie więc teraz trochę o niej... Jestem ciekawy jak będzie wyglądać ta rzeka po tym jak Klub Przyjaciół Szreniawy nie będzie się nią zajmował... Niestety w naszym kraju jest tak, że jak coś się zrobi dobrze i widać tego efekty to od razu trzeba to zniszczyć... Tak jak z dobrze położoną drogą... jeżeli wreszcie ktoś to zrobi jak przystoi, można się spodziewać że za 2 miesiące będą kanalizację pod nią robić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Davly Napisano 29 Grudnia 2012 Share Napisano 29 Grudnia 2012 Wystarczy poczytać grudniowy numer WW i zobaczyć rekordy, żeby wiedzieć, że coś się jednak na Szreniawie dzieje. Jednak Szreniawa to długa rzeka i trzeba znać dokładne miejscówki na ładną rybę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
larss1 Napisano 29 Grudnia 2012 Share Napisano 29 Grudnia 2012 Wystarczy poczytać grudniowy numer WW i zobaczyć rekordy, żeby wiedzieć, że coś się jednak na Szreniawie dzieje. Jednak Szreniawa to długa rzeka i trzeba znać dokładne miejscówki na ładną rybę. Tak tylko, że jest to efekt działań Klubu. Poczekam rok... wszystko wróci do stanu zastanego wcześniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majki83 Napisano 5 Lutego 2013 Share Napisano 5 Lutego 2013 wie ktoś może jak stan wody i jej przejrzystość na odcinku waganowice - czechy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 6 Lutego 2013 Share Napisano 6 Lutego 2013 Stan taki jak zawsze a woda mętna troszkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 6 Lutego 2013 Share Napisano 6 Lutego 2013 Wystarczy poczytać grudniowy numer WW i zobaczyć rekordy, żeby wiedzieć, że coś się jednak na Szreniawie dzieje. Jednak Szreniawa to długa rzeka i trzeba znać dokładne miejscówki na ładną rybę. ładnego pstrąga idzie złapać na pewnym dołku na odcinku Czechy -Waganowice......nie daleko mostu w tym lasku.Jest tam takie zwężenie rzeki i dołek około 1-1.3 metra głębokości.Ja tam zawsze miałem piękne pstragi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rompacz Napisano 8 Lutego 2013 Share Napisano 8 Lutego 2013 Czy ktoś się orientuje jaki kolor ma szreniawa? Da się łowić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarekR Napisano 8 Lutego 2013 Share Napisano 8 Lutego 2013 Sam jestem ciekaw bo korci mnie jutro pogonić za pstrągiem. Może ktoś dziś był nad Szreniawą albo Dłubnią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 8 Lutego 2013 Autor Share Napisano 8 Lutego 2013 witam, Dłubnia czyściutka ale mrozi i średnio da się łowić. na jutro zapowiadają -9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarekR Napisano 8 Lutego 2013 Share Napisano 8 Lutego 2013 To chyba mieszkamy w innych rejonach Polski bo na onecie podają -1 dla Krakowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 8 Lutego 2013 Autor Share Napisano 8 Lutego 2013 http://www.pogodynka.pl/polska/krakow_krakow - 9 rano później -4 , dzisiaj było -2 i przelotki zamarzały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 15 Lutego 2013 Share Napisano 15 Lutego 2013 Witam! Jak najlatwiej dotrzec nad te rzeke z krakowa. I na co najlepiej lowic. Nigdy nie ganialem za pstragiem i powiem szczerze ze ta ryba jak i metody lowienia sa mo obce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Davly Napisano 15 Lutego 2013 Share Napisano 15 Lutego 2013 Do Słomnik, prosto wylotówką na Warszawe, później na Proszowice, po prawej stronie będzie rzeczka, lub ewentualnie przed Słomnikami w lewo na stary odcinek no-kill. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rompacz Napisano 15 Lutego 2013 Share Napisano 15 Lutego 2013 przygotuj się kepes na chodzenie po krzakach i niestety sporą liczbę zawadów... połamania, ale na pstrągu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaplasiwa Napisano 15 Lutego 2013 Share Napisano 15 Lutego 2013 Czasami trafią się kabany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 15 Lutego 2013 Share Napisano 15 Lutego 2013 postaram się spróbować jak znajdę trochę czasu.. tym bardziej że nigdy nie łapałem na rzece pstrągowej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaplasiwa Napisano 15 Lutego 2013 Share Napisano 15 Lutego 2013 To zabierz ze sobą nad Szreniawę połowę sklepu z przynętami. Spodziewaj się raczej dużej straty bo zaczepów tam nie brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 16 Lutego 2013 Share Napisano 16 Lutego 2013 A jak jest z zostawieniem samochodu ? Gdzie najlepiej zostawic. Czy jak sie jedzie od slomnik w kierunku proszowice sa zjazdy ? I czy nie bede musial traktora szukac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Davly Napisano 16 Lutego 2013 Share Napisano 16 Lutego 2013 Jest sporo miejsc wzdłuż drogi na Proszowice. Polecam google maps i widok satelitarny, tam sobie sprawdzisz gdzie można zostawić samochód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 22 Lutego 2013 Share Napisano 22 Lutego 2013 dzieje się coś nad Szrenią ? Bo mam dylemat czy jechać w sobotę pod lód czy połazić za kropkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarekR Napisano 22 Lutego 2013 Share Napisano 22 Lutego 2013 Witam. Mam ten podobny dylemat ale chyba skuszę sie na wyjazd nad Rabę w poszukiwaniu kleni. Nastawia się już ktoś na tą rybę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 2 Marca 2013 Share Napisano 2 Marca 2013 Wie ktos moze jakie warunki na szreniawie i czy sie cos dzieje.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 3 Marca 2013 Share Napisano 3 Marca 2013 Wróciłem ze Szreniawy. Woda dość czysta i niska. Wędkarzy jak mrówek. Do tego śnieg i wiatr - wytrzymałem 1.5h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 3 Marca 2013 Share Napisano 3 Marca 2013 ja cały tydzień myślałem żeby w niedziele się wybrać ale odstraszył mnie właśnie ten wiatr... a rybka współpracowała trochę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 3 Marca 2013 Share Napisano 3 Marca 2013 ja cały tydzień myślałem żeby w niedziele się wybrać ale odstraszył mnie właśnie ten wiatr... a rybka współpracowała trochę??? Nawet puknięcia, byłem w miejscowości Niegardów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi