niktważny Napisano 21 Kwietnia 2013 Share Napisano 21 Kwietnia 2013 Nightwalker, nad Szreniawą czy Dłubnią to normale, że ludzie grodzą do samej rzeki bo to jego i już...ehh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwalker Napisano 21 Kwietnia 2013 Share Napisano 21 Kwietnia 2013 niktważny z natury nie reaguje na takie coś - pstrykam fotkę i udaje się na 2 brzeg jak mam taka możliwość. Ale jak ktoś jest nie miły i mówi cytuje: "mam dwa groźne psy i zagrodzone to jest dla "twojego" bezpieczeństwa" no to bez jaj Po pytaniu o to czy wie ile wynosi odległość od linii brzegowe po której ja jako wędkujący mogę spacerować - temat zamilkł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 22 Kwietnia 2013 Share Napisano 22 Kwietnia 2013 Nightwalker, rozumiem, tylko żeby coś odpowiednie organy z tym robiły... Bo puki co można sobie tylko w właścicielem ziemi podyskutować a potem przejść na drugą stronę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esioslaw Napisano 22 Kwietnia 2013 Share Napisano 22 Kwietnia 2013 Witam. Jestem zawiedziony 4 wyprawy w gore rzeki nie przyniosły efektów nie licząc jednego pstrążka i drobnego skubnięcia ehh woda przez te 4 wypady mnie zaskoczyła, raz spróbowałem na brudnej później na trąconej co się udało z pod wpływającego czystego cieku złapać pstrążka a kolejne dwa dni później z nadzieją że woda będzie super Waganowicach, przeliczyłem się była delikatnie trącona aczkolwiek łowna, byłem nastawiony na brania a tu nic poza poznaniem dokładniej w tych okolicach rzeki znalezieniu atrakcyjnych miejscówek, dołków i ściągnięciu kilku przynęt Mam zamiar w tym tygodniu jeszcze odwiedzić te miejsca z nadzieją na wyniki co do mojej miejscowości Proszowice wybrałem się w sobotę z rana lecz woda trącona nie łowna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwalker Napisano 26 Kwietnia 2013 Share Napisano 26 Kwietnia 2013 rozumiem, tylko żeby coś odpowiednie organy z tym robiły... Bo puki co można sobie tylko w właścicielem ziemi podyskutować a potem przejść na drugą stronę... Owa dyskusja w pełni mnie satysfakcjonuje - może dotrze do czyjegoś pustego łba po kilku takich akcjach że jednak nie powinien takiego czegoś robić. Co do samej Szreniawy ostatnio weekend mocno trącona. Rozmowa z miejscowym który mówił ze do tygodnia czasu powinno być ok. Sprawdzę w ten weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioKr Napisano 26 Kwietnia 2013 Share Napisano 26 Kwietnia 2013 Ja byłem wczoraj dalej kawa z mlekiem nic od zeszłego weekendu się nie zmieniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwalker Napisano 26 Kwietnia 2013 Share Napisano 26 Kwietnia 2013 Uuuuu no to dupa zbita... Trzeba będzie się przekierować więc na inna rzeczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esioslaw Napisano 26 Kwietnia 2013 Share Napisano 26 Kwietnia 2013 Ciężko z tą woda jest, a już prawie się oczyściła to znów jakiś syf napłynął dwa wypady do Waganowic skutkowały kilka pstrążków i wyjście 40, ryba nie chce brać podbija tylko poza tym dużo spławia się małego po zarybieniu jak widać, dziś za to kilka podbić, małego 25cm udało się złapać. woda troszkę lepsza, w Przesławicach płynie brudniejsza widać ze schodzi, Szrenia ciągle zaskakuje z Tą woda, myślę że w niedziele góra będzie już dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość adek Napisano 26 Kwietnia 2013 Share Napisano 26 Kwietnia 2013 a powiedzcie mi tam rejony przesławic, to jest szreniawa górska czy już nizinna, jak to jest z tymi rozkładami bo nigdy niewiem, a nie łowiłem jeszcze na tej rzece ;] A trzeba zacząć podejrzewam. Chodzi mi o przedział, od kąd do kąd górska, a nizinna. Niby pisze tam coś w zezwoleniu, ale jak ktoś jeździ to wie dokładniej Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwalker Napisano 27 Kwietnia 2013 Share Napisano 27 Kwietnia 2013 SZ2 - od mostu w Stogniewicach jest nizinna. Przesławice to jeszcze odcinek górski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość adek Napisano 27 Kwietnia 2013 Share Napisano 27 Kwietnia 2013 Dzięki kolego, muszę się przejechać na nizinną, bo gorska to chyba już jest w pełnej, a ja mam narazie podstawy zapłacone ;] Nie mam co prawda karty przed sobą dlatego tak podpytałem ;P Dziś może wyskocze gdzieś około 16 ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esioslaw Napisano 27 Kwietnia 2013 Share Napisano 27 Kwietnia 2013 Jutro wypad do Przesławic zobaczymy co rzeka zwiastuje:) Woda mi się podoba jak dziś zerkłem;) oby tyko brały Ryby :)hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esioslaw Napisano 30 Kwietnia 2013 Share Napisano 30 Kwietnia 2013 Niedzielny wypad zwiastował 2 pstrążki 32-34 poza tym kilka delikatnych skubnięć, woda w ten dzień ponownie zabrudzona ale łowna. Na dzień dzisiejszy woda brudna pogorszony stan, prawdopodobnie przez te ostatnie opady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwalker Napisano 1 Maja 2013 Share Napisano 1 Maja 2013 Widzę że jednak coś postanowiło się skusić i Rudawa nie śpi... Jeszcze niech się oczyści i będzie cacy Łowił ktoś może w odcinku najdalszym ? Przy ujściu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 2 Maja 2013 Share Napisano 2 Maja 2013 Kiedys ogladałem taki program wędkarski Taaaka Ryba , pokazywali tam Szreniawe jak wyciagali piekne pstragi , Szreniawa miała szerokość około 4-5 metrów , koło rzeki były ruiny zamku.Adam sikora piekne potoki tam wyciagał na Mepssa Longa nr.2 .niestety nie powiedzieli w jakiej miejscowości łowili Po dzisiejszej ulewie prędko na ryby sie nie pojedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaplasiwa Napisano 3 Maja 2013 Share Napisano 3 Maja 2013 Szkoda że również nie podali miejscówek i namiarów GPS-sem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 3 Maja 2013 Share Napisano 3 Maja 2013 Ano szkoda Nie mniej jednak miarkuje mniej więcej co to za rejon.Jak Tylko woda się oczyści po tych ulewach to poświęce troche czasu na Szreniawe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esioslaw Napisano 3 Maja 2013 Share Napisano 3 Maja 2013 Kolego mógłbyś powiedzieć mi jeśli wiesz co to za odcinek był z chęcią bym obejrzał ? Woda w Proszowicach kawa po dzisiejszej nocy nie wiem jak u góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 3 Maja 2013 Share Napisano 3 Maja 2013 No właśnie zeszukałem you tube i nie mogę znajśc tego odcinka.Pewnie usuneli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwalker Napisano 4 Maja 2013 Share Napisano 4 Maja 2013 Każdy kto zna i wie kto to jest Adam Sikora to wie... mało prawdopodobne. Poza tym przerobiłem każdy odcinek programu Taaaka Ryba - i takiego odcinka nie znajdziecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esioslaw Napisano 4 Maja 2013 Share Napisano 4 Maja 2013 To może odcinek specjalny był hehe:) Stan rzeki tragiczny opady ustały a w prognozie zapowiadają brak deszczów przez najbliższe dni:) znów rzeka będzie się czyścić tydzień ehh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esioslaw Napisano 7 Maja 2013 Share Napisano 7 Maja 2013 Szreniawa nie dojdzie do normy chyba w najbliższym czasie, co rzeka zacznie się stabilizować to nadejdzie ulewny deszcz Pstrągi odpoczną, Zobaczymy jak Szrenia będzie lowna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwalker Napisano 7 Maja 2013 Share Napisano 7 Maja 2013 Niestety deszcz nie odpuszcza - ale miejmy nadzieje ze uraczy nas pogoda słońcem i woda w sam raz co by wędkę chwycić w dłoń i pospacerować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwalker Napisano 15 Maja 2013 Share Napisano 15 Maja 2013 Jak woda w Słomnikach ? Zwłaszcza na ExNoKillu ? i pozostałych rejonach ? Proszę o info.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esioslaw Napisano 16 Maja 2013 Share Napisano 16 Maja 2013 Witam. Dzisijeszzy wypad nad Szrenie do Waganowic okazał się kiepski:( woda jak dla mnie brudna płynie no trącona brak kontaktu z ryba za to z krzakami w tym lesie hehe zauważyłem bierną obecność kusola wydaje mi się ze jednego co za tym znalazłem kilka stanowisk jego z kilkoma rogatkami w odstępach lecz na samego kusola nie natrafiłem, ogólnie rzecz biorąc górę Szreni odpuszczam, jeszcze dziś późnym Południem wybrałem się przejść w moje okolice do parku w Proszowicach, woda lepsza niż u góry poza jedym podbiciem pstrąga 30 cm brak kontaktu, ryby wcale nie widać wychodzącej do jętki jak od kilku dni widzę, Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi