Nightwalker Napisano 16 Maja 2013 Share Napisano 16 Maja 2013 Proponuje zgłosić temat - im mniej kłusoli tym więcej ryb w wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 20 Maja 2013 Share Napisano 20 Maja 2013 A co Ty lub inni jesteście w stanie im zrobić?---NIC! Tu mozna tylko pogadać, poanalizować , nic więcej. Na kłusoli nie ma mocnych --taka prawda. To jest POLSKA a nie Anglia czy Skandynawia. Wujek wczoraj był na rybach to rzeka tak schodzona przez dzieci z gimnazjum z wędkami ze tragedia , co złowią to zabierają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 20 Maja 2013 Share Napisano 20 Maja 2013 Wujek wczoraj był na rybach to rzeka tak schodzona przez dzieci z gimnazjum z wędkami ze tragedia , co złowią to zabierają . Co się dzieci czepiasz jak robisz tak samo.Widocznie kiedyś Cię podejrzały i biorą przykład ze starszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 20 Maja 2013 Share Napisano 20 Maja 2013 Może i jestem dzieckiem, ale dorosłym ale nie noszę takich okularów jak ty gdzies u starszych pani na plaży widziałem jak takie nosiły. Pewnie masz pociąg do takich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 20 Maja 2013 Share Napisano 20 Maja 2013 Szkoda że nie zrozumiałeś A riposta naprawdę na poziomie Choć szczerze nie spodziewałem się po Tobie czegoś mądrzejszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 20 Maja 2013 Share Napisano 20 Maja 2013 i VICE VERSA....... Widzisz Dawid Ty nie możesz zboleć tego że ja zabieram ryby a ty wypuszczasz. Chodż w realu to Bóg jeden wie co robisz. I to cię najbardziej boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esioslaw Napisano 20 Maja 2013 Share Napisano 20 Maja 2013 Panowie spokojnie temat kłusoli na Szreni będzie zawsze, można zawsze zmniejszyć ilość kłusownictwa odwiedzając częściej Szrenie zawsze to odstrasza i taka osoba czuje obawę przed złapaniem np wczoraj na Rabie przyłapaliśmy kłusola widząc nas od razu uciekł. W Proszowicach i okolicach nie spotykam żadnych śladów obecności a bywam często, za to Waganowice tam kłusol czuje się pewnie w tych krzakach, nie wiem jak jest na pozostałych odcinkach Szreni ? Woda w Pro mętna taka jak była, brak śladów zerwania, czekam w końcu jak rzeka jak dla mnie będzie miała dobry stan. Jak tam stan u góry ? wie ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esioslaw Napisano 4 Czerwca 2013 Share Napisano 4 Czerwca 2013 Szrenia już idzie równo z korytem w niektórych miejscach bliska wylania, Ciekawe czy będą ryby jak to ustanie wszystko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majki83 Napisano 4 Czerwca 2013 Share Napisano 4 Czerwca 2013 jeszcze parę dni takich opadów i będziesz mógł je łapać na łąkach:-(( przynajmniej mniej zaczepów będzie:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esioslaw Napisano 5 Czerwca 2013 Share Napisano 5 Czerwca 2013 haha;) już sie porozlewała w niektórych miejscach po łąkach, plus jest taki że wydry zmyje wszystkie z dołków a minus że dotknie to ryby, pamiętam co było 3 lata temu ile białej Ryby pływało w Parku w Proszowicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majki83 Napisano 5 Czerwca 2013 Share Napisano 5 Czerwca 2013 no niestety:-( od wielu osób słyszałem że np. na Wiśle od powodzie ciężko o niektóre gatunki ryb:-( na takich anomaliach wszyscy niestety ucierpią...chociaż pstrągi też odpoczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esioslaw Napisano 6 Czerwca 2013 Share Napisano 6 Czerwca 2013 U mnie w parku już ryby pływają pasuję Się wybrać, za drzewem coś może sądzie i to spore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esioslaw Napisano 11 Czerwca 2013 Share Napisano 11 Czerwca 2013 Szrenia ponownie z kortem idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwalker Napisano 11 Czerwca 2013 Share Napisano 11 Czerwca 2013 Czyli jest dobrze Słyszałem ze w Proszowicach pozamiatało strasznie jeżeli chodzi o pogodę. Gradobicia , podtopienia i nawet ofiary tej wspaniałej pogody. Miejmy nadzieje ze się coś zacznie klarować bo już mam dość siedzenia na spławiku. Szlak człowieka trafia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esioslaw Napisano 11 Czerwca 2013 Share Napisano 11 Czerwca 2013 no tak przeszło ale w okolicach pobliskich wsi u nas nic poważnego, a co do stanu wody Szrenia znow wylała i park pływa a Ścieklec jeszcze gorzej niż ostatnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwalker Napisano 5 Lipca 2013 Share Napisano 5 Lipca 2013 Jak tam Szreniawa wygląda panowie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esioslaw Napisano 12 Lipca 2013 Share Napisano 12 Lipca 2013 W końcu zameldowałem sie nad Szrenia sprawdzić czy tam ryby są jeszcze, przypomnę że ostatni raz byłem pod koniec kwietnia haha:) Pierwsze rzuty niecielne, trzeba było się za klimatyzować z tą małą rzeczką hehe, Woda jest już łowna ale ja wole bardziej klarowną o dziwo udało się złapać małego pstrążka ten po zarybieniu poza tym miałem mocniejsze uderzenie coś większego ale myślę że miara taka:P W sumie byłem godz tylko zobaczyć, rzeka jeszcze mnie nie przekonuje tym bardziej że jest gęsto Cięzko się dostać i błoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majki83 Napisano 12 Lipca 2013 Share Napisano 12 Lipca 2013 Esioslaw na jakim odcinku łapałeś? powyżej słomnik czy poniżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esioslaw Napisano 13 Lipca 2013 Share Napisano 13 Lipca 2013 stałe miejscówki w Proszowicach ale u góry jak widziałem we wtorek w Słomnikach lepsza woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioKr Napisano 19 Lipca 2013 Share Napisano 19 Lipca 2013 Jak woda w okolicach Słomnik, oczyściła się ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoruus Napisano 19 Lipca 2013 Share Napisano 19 Lipca 2013 Jak ktoś ma info o stanie Szreni to bardzo proszę o pomoc. Jutro rano jadę na rybki i mam dylemat czy znów udać się na Dłubnię czy może uderzyć na Szrenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esioslaw Napisano 19 Lipca 2013 Share Napisano 19 Lipca 2013 Szrenia do Lapania;-) delikatnie tracona u gory w slomnikach zapewne jest lepiej, codziennie obserwuje jej stan i z dnia na dzien coraz lepiej;-) Ciezkie warunki na szreni wsrod krzakow, powodzenia hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoruus Napisano 21 Lipca 2013 Share Napisano 21 Lipca 2013 Potwierdzam, Szrenia przed Słomnikami podniesiona i lekko trącona ale dobra do łowienia. Niedawna powódź ułatwiła też trochę dostęp do rzeki, większość zarośli tuż przy brzegach wyraźnie się przerzedziło. Byłem dziś na ok. 4 h i brań zanotowałem nawet sporo jak na moje wizyty na Szreniawie; choć trzeba przyznać że były bardzo delikatne. Na brzegu w sumie tylko dwie rybki jedna miara na 32 i jeden pod wymiar na 27. Trzy rybki nie takie w sumie male spięły się tuż pod nogami. To i tak dużo lepiej niż sobotni wypad na Dłubnię, gdzie wprawdzie brań miałem co niemiara i rybek na brzegu 7, ale co z tego jak największy kropek miał ledwo 25 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esioslaw Napisano 21 Lipca 2013 Share Napisano 21 Lipca 2013 Ciekwie miales, u Mnie W Proszowicach ciezko, chyba powodz zrobila swoje, bylem sie dzis przejasc ponizej Proszowic po konkretnych miejacach i ani uderzenia, woda po powodziach pozmieniala warunki gdzie niegdzie jest sie porobily fajne miejsca a gdzie indziej na zle sie zmienilo, warunki bardzo ciezkie dzikosc, gestosc krzakow swiadczy ze nikt nie chodzi, robactwa pelno. Spotkalem muszkarza ponzniej w Parku i tez bez wynikow;-) Zobaczymy co bedzie na przyszly miesiac czy ten Pstrag jest jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioKr Napisano 22 Lipca 2013 Share Napisano 22 Lipca 2013 Ja byłem poniżej Słomnik jakieś 5 godzin, jeden kropek na brzegu 26 cm i to w drugim rzucie więc już myślałem ze zapowiada się dobry dzień. No ale na tym się skończyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi