rybkamirek Napisano 5 Marca 2013 Share Napisano 5 Marca 2013 Wystarczy poczytać grudniowy numer WW i zobaczyć rekordy, żeby wiedzieć, że coś się jednak na Szreniawie dzieje. Jednak Szreniawa to długa rzeka i trzeba znać dokładne miejscówki na ładną rybę. Tak tylko, że jest to efekt działań Klubu. Poczekam rok... wszystko wróci do stanu zastanego wcześniej... Oj tam, lata temu o klubie nikt nie słyszał a pstrągi na górnym odcinku były, i to jakie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaplasiwa Napisano 6 Marca 2013 Share Napisano 6 Marca 2013 Teraz pozostałości wytłuką tubylce na robala, a zarybienia będą miejscowe. Klub PSz rozwoził rybę po całej długości rzeki i pilnował zgodności zarybień z papierem. Ale jak kolega uważa że będzie lepiej albo tak samo - zobaczymy. Wystarczy spojrzeć na rzeki. Tam gdzie działają Kluby jakoś łatwiej o rybę i jest jej więcej. Nikt nie liczy zarybień z pozyskanej przez Kluby kasy, a są to czasami wcale nie małe kwoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioKr Napisano 6 Marca 2013 Share Napisano 6 Marca 2013 Ja byłem w sobotę, niedzielę i wtorek. Jeden 31 cm i jeden 29 cm. Więc strasznie słabo, zresztą jak rozmawiałem z innymi to same takie w okolicach 28-29 cm łowią. Wściekli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioKr Napisano 21 Marca 2013 Share Napisano 21 Marca 2013 Macie ostatnio jakieś wyniki na Szreniawie, bo ja trzy razy bez ryby Za to złowiłem t-shirt, dwie reklamówki z biedronki, opakowanie po kawie i pudełko po jogurcie brzoskwiniowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 21 Marca 2013 Share Napisano 21 Marca 2013 MarioKr, byłem w zeszłym tygodniu w weekend, wędkarzy jak mrówek. Śniegu po kolana albo więcej. Udało mi się jednego 35 cm kropka wyciągnąć. Ryby bardzo niemrawe, kropek zaatakował wobler trzymany w rynnie, która ledwo co płynęła. P.S. dalej pływa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioKr Napisano 21 Marca 2013 Share Napisano 21 Marca 2013 No u mnie nawet bicia nie było, ale jak już wspominałeś śniegu po kolana i zimno jak cholera. Przewiało mnie na wszystkie strony. A gdzie łowiłeś ? bo ja w Słomnikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 21 Marca 2013 Share Napisano 21 Marca 2013 MarioKr, Ja zjechałem niżej chyba Niegardów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioKr Napisano 21 Marca 2013 Share Napisano 21 Marca 2013 Ja ostatnio byłem trochę wyżej przed mostem, ale straszne tam krzaki i ciężko podejść do rzeki. Zdecydowanie najładniejszy dla mnie odcinek to w dół od Słomnik ale nie wiem czy zasobny w kropki bo na 6 wyjazdów tylko dwie złapałem i to po 28 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwalker Napisano 22 Marca 2013 Share Napisano 22 Marca 2013 Witam. Łowił ktoś w okolicach Proszowic może ? Jakie tam są warunki jeżeli chodzi o poziom wody i dostęp do rzeki ? Pytam ponieważ czeka mnie wycieczka do "skarbówki" wiec zabrał bym wędkę aby się z relaksować po tej wizycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dadi Napisano 23 Marca 2013 Share Napisano 23 Marca 2013 Bylem tam raz z kolega 2 lata temu, rzeczka wyglada bardziej na nizinna, jest szersza i przyjemnie sie nad nia chodzi, niestety bylo bez efektow, obiecalismy sobie ze tam wrocimy, no ale sie nie udalo slyszalem ze jesli pstrag w tych okolicach to raczej gruby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwalker Napisano 23 Marca 2013 Share Napisano 23 Marca 2013 Dadi Dzieki za informacje. Pobiegam troszeczkę w poniedziałek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwalker Napisano 29 Marca 2013 Share Napisano 29 Marca 2013 Zgodnie z zapowiedzią z mała korekta.. nie w poniedziałek a w czwartek wybrałem się do Proszowic na Szreniawe. Pogoda była słoneczna troszkę wiało - było ok. Niestety za około 2h pogoda totalnie przybrała zły obrót - zmuszony byłem się ewakuować. Udałem się w dół od mostu Brodzińskiego a następnie w górę jako ze brzeg był coraz większy a na nogach tylko buciki sportowe wolałem nie ryzykować Niestety tylko jedno konkret podbicie co zamotywało mnie aby tam wrócić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dadi Napisano 30 Marca 2013 Share Napisano 30 Marca 2013 tam jak pstrag to grubasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioKr Napisano 4 Kwietnia 2013 Share Napisano 4 Kwietnia 2013 Koledzy jaka woda na Szreniawie bo się w sobotę chce wybrać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioKr Napisano 7 Kwietnia 2013 Share Napisano 7 Kwietnia 2013 Kolejny wyjazd na Szreniawę bez ryby i nawet bez brania. Spotkałem dwóch wędkarzy i u nich tak samo. Poza tym woda bardzo czysta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Davly Napisano 7 Kwietnia 2013 Share Napisano 7 Kwietnia 2013 Kolejny wyjazd na Szreniawę bez ryby i nawet bez brania. Spotkałem dwóch wędkarzy i u nich tak samo. Poza tym woda bardzo czysta. Eee, niemożliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioKr Napisano 7 Kwietnia 2013 Share Napisano 7 Kwietnia 2013 Możliwe, chyba będę musiał zmienić miejsce. Teraz łowię na odcinku Słomniki-młyn. Może polecisz lepsze miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 7 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2013 Sklep rybny?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioKr Napisano 7 Kwietnia 2013 Share Napisano 7 Kwietnia 2013 Widzę że kabareciarz z Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Davly Napisano 7 Kwietnia 2013 Share Napisano 7 Kwietnia 2013 Tylko nie pomyl użytkowników Dzisiaj miałem kontakt z 50cm na Szreni. Jeszcze nie widziałem żeby pstrągal tak szybko pływał po tak małej rzeczce. Wytargał mnie 20m w dół i w góre po czym walnął w brzeg łbem i sobie poszedł. Ale ja tam jeszcze wrócę . Poza tym złapałem ok. 10 pstrągów. Ok. 6 takich koło 25cm ale 4 miały wymiar raczej na pewno (odhaczałem w wodzie), koło 35cm. Grube, silne i żdrowe, piękne, żółto-brązowe. Wrzuce jakieś fotki za jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaplasiwa Napisano 7 Kwietnia 2013 Share Napisano 7 Kwietnia 2013 Kolejny wyjazd na Szreniawę bez ryby i nawet bez brania. Spotkałem dwóch wędkarzy i u nich tak samo. Poza tym woda bardzo czysta. Od czasu kiedy zakończył swoją działalność Klub Przyjaciół Szreniawy z rybkami może być coraz trudniej /mowa oczywiście o tych 35 i większych oraz ich rozłożeniu po całej rzece/. Okolice Słomnik / bez obrazy dla niektórych tamtejszych wedkarzy / to mekka kłusoli i robaczkarzy. Podobnie Proszowice i wiele innych znanych od lat miejscówek. Cóż wszystko to niestety za wiedzą i cichą zgodą okolicznych kół, którym nie zależy na tej rzece. Piszę to z całą odpowiedzialnością jako jeden z nieistniejących już Przyjaciół Szreniawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarekR Napisano 7 Kwietnia 2013 Share Napisano 7 Kwietnia 2013 Witam. Kiedyś pracowałem z kolegą ze Słomnik i niestety potwierdził smutną prawdę na temat kłusownictwa w okolicach Słomnik. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Davly Napisano 7 Kwietnia 2013 Share Napisano 7 Kwietnia 2013 To te ładniejsze zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioKr Napisano 7 Kwietnia 2013 Share Napisano 7 Kwietnia 2013 Ja jakieś 2 lata temu jak jeszcze nie wiedziałem gdzie jest Szreniawa, rozmawiałem z gościem który im opowiadał że na robala tam łowi z osobami które karty sprawdzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Davly Napisano 7 Kwietnia 2013 Share Napisano 7 Kwietnia 2013 Taaa jasne, a ja słyszałem że pstrągi 90cm tam pływają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi