Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W dniu 31.07.2025 o 17:32, Konrado napisał:

przez prawie dwa tygodnie polowania w lipcu wyszła mi taka statystyka: złowiłem w sumie 9 karpi: 63, 74, 74,  83, 84, 85, 88, 90cm i największy 92cm.

Chylę czoła. Aż ciężko uwierzyć.  Dla mnie efekty niemal kosmiczne. Gratulacje!!!

Wyskoczyłem dzisiaj na wrocławski kanał z nastawieniem na szczupaka ale łowiłem w dużej mierze różnymi obrotówkami nr 3, żeby zwiększyć szanse również na sensownego okonia. Finalnie szczupaka miałem jednego ale spadł po krótkiej walce. Okoni przerzuciłem koło 10 sztuk ale wszystko małe. Tylko 1 sztuka trafia do GP. Przypałętał się również byczek i to na jerka!

20250802_080543.jpg

20250802_093518.jpg

Przy okazji wyczaiłem samołówkę, który oczywiście pociąłem tak, żeby  nie dało się jej już wykorzystać - czyli we Wrocławiu po staremu 😑

20250802_071810.jpg

• Super 1
przynęty na klenia   Dragon
Napisano
W dniu 2.08.2025 o 16:35, Marienty napisał:

Chylę czoła. Aż ciężko uwierzyć.  Dla mnie efekty niemal kosmiczne. Gratulacje!!!

No ja też jestem raczej zszokowany takimi wynikami ;-) tym bardziej, że to nie jest moja bajka (a może nie była, bo nie ukrywam, że mi się nieco spodobało). Nie stronię od innych metod połowu niż spinning, ale w tym roku jakoś chyba więcej wyjść mam z feederami i spławikiem.

W maju pojechałem jeszcze grubiej, bo w sumie złowiłem 16 karpi w tym jeden 103cm i ponad 20kg, na match'a z cw. 16g i żyłką 0,20. i wepchnąłem go za czwartym razem w podbierak spinningowy ;-) 

image.thumb.png.83597bdfb69349c46423f34d91977021.png

Innego rodzaju zdobycz to "pomarańczowa rybka". Chyba w Odrze po zeszłorocznej powodzi są różne ciekawe ryby ;-)

Czekam na jakieś informacje o jesiotrach co uciekły z łowisk komercyjnych i tematem ciekawym mogą być też amury.

image.thumb.png.f8a96874b79c27ac352baaf72bf0a5ea.png