jaro Napisano 7 Czerwca 2007 Share Napisano 7 Czerwca 2007 cześć jarek z warszawy ryby łowiłem ostatnio 10 lat temu (mam 26lat) ale ostatnio wrócilem i byłem jużkilka razy pozdrawiam niestety ze sprzętem i z wiadomościami jestem troche do tyłu zakupiłem wędke shimano catana tr gt 390c prosze o opinie na temat tej wędki oraz jaki kołowrotek do niej dokupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 7 Czerwca 2007 Share Napisano 7 Czerwca 2007 Cześć Jaro. Zapraszam do odpowiednich działów. Zanim jednak zaczniesz zadawać pytania i zakładać nowe tematy zapoznaj się z regulaminem a potem poczytaj trochę forum a prawdopodobnie znajdziesz wiele odpowiedzi na swoje pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek22 Napisano 8 Czerwca 2007 Share Napisano 8 Czerwca 2007 WITAM nazywam się piotrek, jestę z Milicza (dolnyśląsk). Łowię głównie na baryczy i czasami na młynowce metoda splawikowa i spining. Okazów brak. Ulubione przynęty ciasto, czerwony robak, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 8 Czerwca 2007 Share Napisano 8 Czerwca 2007 Witam wszystkich na haczyku i goraca prosba zapoznajcie się z regulaminem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Derby Napisano 9 Czerwca 2007 Share Napisano 9 Czerwca 2007 Witam wszystkich ogarnietych tym szalenstwem Za wedkarza sie nie uważam,gdyz wszystkie ryby ktore zlowilem zostaly wyciagniete z komercyjnych lowisk. Pierwszy raz nad woda to chyba 5/6rok zycia(historia skad sie tam wzialem dosyc smieszna gdyz znalazlem w domu ktory "sie budowal" splawik jakiegos robotnika,potem pytanie do starego "co to?" noi sie posypalo heeeya nad wode(ledwo unoszac wedke). Oczywiscie debiut zakonczyl sie dla mnie pomyslnie (chyba karp 0.5kg ) Potem nad wode wyruszalem zawsze kiedy bylem blisko. Najwiekszym osiagnieciem z ktorego jestem dumny to karp o wadze 5kg (mialem 7lat wedke 1,5m kawal chleba na haczyku) Co wiec za tym idzie niezla bania byla bo jedyny raz mialem mysli ze "cos" mnie wciagnie do wody i juz nie wyjde) zabawa zakonczyla sie pomyslnie gdyz po 5min mojego osobistego horroru zza wysokoch traw wylonil sie moj tata :] (domagal sie wedki ale mu nie oddalem bo co moj hol to moj) Ryba zostala wyciagnieta na brzeg i wypuszczona spowrotem do stawu. Kolejne lata to juz spadek mojej aktywnosci... Lowie bo fajnie jest spedzac czas lampiac sie w splawik(to mi sie najbardziej podoba) Aktualnie kombinuje jak zrobic zeby moje male karpie wytrwaly w stawie zime... (teraz mam 17lat i chyba znowu czuje potrzebe zlapania wieeelkiej ryby) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro Napisano 9 Czerwca 2007 Share Napisano 9 Czerwca 2007 dzieki Artech pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak004 Napisano 10 Czerwca 2007 Share Napisano 10 Czerwca 2007 Witam wszystkich, mam na imie Michal mieszkam w Koninie (woj. Wielkopolskie) 9.06 skaczylem 16lat. Wedkarstwem interesuje sie chyba od urodzenia. Metoda to glownie splawik , no i sezonowo spinning a takze grunt nad Warta. Na rybki chodze gdy jestem na dzialce (weekendy i wszystkie wolne dni ) Wode mam praktycznie "pod nosem" innymi slowy wedkuje tam gdzie kumpel o nicku stocha Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badger Napisano 11 Czerwca 2007 Share Napisano 11 Czerwca 2007 Witam Mam na imię Jacek. Mieszkam w Warszawie. Wędkuję głównie w moich okolicach. Ulubiona metoda połowu: spinning. Miałem troszkę dłuższą przerwę w wędkowaniu, ale w tym roku wróciłem do swojej pasji. Mam nadzieję, że uzyskam tu pomoc jak również sam będę mógł pomóc. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 11 Czerwca 2007 Share Napisano 11 Czerwca 2007 Witajcie nowi użytkownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mark28 Napisano 11 Czerwca 2007 Share Napisano 11 Czerwca 2007 Siemka braci wędkarska!! Na imię mam Marek i jestem z Zabrza. Wędkuje głównie na jeziorze Dzierżno Małe i nie mam jednej ulubionej metody połowu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość omen93 Napisano 12 Czerwca 2007 Share Napisano 12 Czerwca 2007 Witam wszystkich wędkarzy mam na imie łukasz ucze sie w szkole w Gorzowie. Wędkuje w mojej okolicy czyli około 6-7 jezior,warta i noteć, jesli chodzi o ulubiona metode to spławik. Sukcesów wielkich nie ma,oprócz ,Leszcza z pobliskiego jeziora kłodawa 3,1kg,kilku karpi ze stawów i jezior 2-4 kg,lina który miał niecała 2,Brzany ze skawy 2,8 kg.A pozatym nie ma zbytnio czym sie chwalic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 12 Czerwca 2007 Share Napisano 12 Czerwca 2007 Witojcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 12 Czerwca 2007 Share Napisano 12 Czerwca 2007 Witojcie i se tu dobrze mojcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość omen93 Napisano 12 Czerwca 2007 Share Napisano 12 Czerwca 2007 Nie narzekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Promil Napisano 12 Czerwca 2007 Share Napisano 12 Czerwca 2007 Witam wszystkich sandaczowców i nie tylko!! Nazwa moja Promek. jestem z Częstochowy więc pewnie nie zdziwi szanownego Szoguna że się podłączyłem poczytałem trochę i jeszcze więcej i oczywiście się zainteresowałem bo Poraj to moje główne łowisko sandaczowe. wszelkie info na ten temat mnie bardzo interesi i bardzo chętnie wymienię swoje obserwacje. przy czym zaznaczę że moje na pewno będą skromniejsze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-Adam- Napisano 13 Czerwca 2007 Share Napisano 13 Czerwca 2007 Witam po dlugiej przerwie (za dlugiej) wszystkich starych znajomych.. Powrocilem na forum w koncu, mam nadzieje, ze powroce niedlugo tez do czynnego wedkowania.. Pozdrawiam serdecznie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Promil Napisano 13 Czerwca 2007 Share Napisano 13 Czerwca 2007 witam raz jeszcze, wczoraj nie napisałem zbyt wiele, to może dziś... spining to oczywiści mój number1, sandacze również. na porajek jeżdżę od 1990 roku. ze zmiennym szczęściem ale do powodzi w 1997 było raczej przy mnie, potem mnie trochę opuściło oczywiście jestem pod wrażeniem dokonań sir SHOGUNA i jego magicznych dokonań - bo to sztuka jak nikt nie wyjmuje, wyciągać dużo i dużych. pozdrawiam całą brać i będę się odzywał oczywiście najczęściej przy okazji gadki o sandaczach i poraju:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 13 Czerwca 2007 Share Napisano 13 Czerwca 2007 Witaj po przerwie -Adam-, oraz witaj Promil (kolejność alfabetyczna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 13 Czerwca 2007 Share Napisano 13 Czerwca 2007 Powitać sandaczowców będę się odzywał oczywiście najczęściej przy okazji gadki o sandaczach i poraju:) Może dzięki tobie ruszy z kopyta temat zlotu Haczyka na Poraju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Promil Napisano 13 Czerwca 2007 Share Napisano 13 Czerwca 2007 może trochę szerzej o tym zlocie bo ja jako NEW się troszkę mogę mało orientować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 13 Czerwca 2007 Share Napisano 13 Czerwca 2007 trochę szerzej o tym zlocie http://www.haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=2667 A tu wracamy do witania się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Promil Napisano 13 Czerwca 2007 Share Napisano 13 Czerwca 2007 piszę tez tak dlatego że ostatnie lata nie połowiłem i ciężko prorokować jak będzie, więc tutaj ukłony dla SHOGUNA trzeba będzie o pomoc tak myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zedek Napisano 14 Czerwca 2007 Share Napisano 14 Czerwca 2007 Witam kolegów wedkarzy, jestem Marek z Wrocławia. Koledzy mówia na mnie Zedek ( nie Zadek !! ) Wędkuję praktycznie od dzieciństwa, ale jestem typowym niedzielnym łowcą. Największy mój sukces to 60 cm karpik (na zdjęciu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk Napisano 14 Czerwca 2007 Share Napisano 14 Czerwca 2007 Witaj Zedku ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frimp Napisano 14 Czerwca 2007 Share Napisano 14 Czerwca 2007 Witam wszystkich, którzy tu trafili i dołączyli sie, albo dopiero to uczynią ... bo jeszcze sie zastanawiają ... czy podglądać, czy uczestniczyć Bardzo przepraszam za to brzydkie słowo w temacie "nowych", ale ma ono na celu w pewnym sensie przyciągniecie uwagi do tego postu. Mam świadomość, że jesli sie wchodzi w grupę osób juz troszke znajacych się, nie znajac ich .. człowiek czuje sie jakoś tako nie swojo. Pomyślałem więc, że jesli człek sie przedstawi i zostanie powitany w "klubie", zaraz mu raźniej, nie ma tremy a jesli już, to na pewno jest mniejsza idt, itp. Najwazniejsze, to pierwsze koty za płoty Nie obawiajcie się, walcie śmiało a na pewno zostaniecie przyjaźnie przyjęci. Chcę, by panowała tu atmosfera serdeczności, taka ... rodzinna, taka ... wedkarska Bez zawiści, cwaniactwa i kłamstwa, które bedzie bezwzglednie tępione. Nie pozwolę (jak i reszta gromadki) by ktokolwiek kogoś tutaj obraził. Jak to mówią ... mogą wszy po stole skakać, ale porzadek musi być!!! Wędkarstwo to przede wszystkim obcowanie z naturą podczas naszych wypraw "w zapomnienie" tzn. wyluzowanie się psychiczne. Odpoczecie od codzienności. I TUTAJ też tak ma być, czego wszystkim życzę Na odwagę ja zacznę ... wymyśliłem se, to se zacznę Mam na imie Piotrek, mieszkam w Sosnowcu, wędkuję od ok. 33 lat, od 16 lat wyłącznie metodą spiningową i wyłącznie na zbiornikach zaporowych z pływadełek, ulubiona zdobycz i ryba porządania to sandacz Inne pasje ... strzelectwo, majsterkowanie, informatyka, rowerek. Chyba wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi