pablotor Napisano 17 Marca 2011 Napisano 17 Marca 2011 Zastanawia mnie jedna rzecz... Mamy dwa identyczne kołowrotki... ten sam rozmiar itd. Różnica polega tylko na tym że jeden posiada większe koło zamachowe w przekładni (ta duża zębatka). Idziemy z tymi kołowrotkami dajmy na to nad rzekę i testujemy używając powiedzmy woblera w lekkim nurcie. W którym kołowrotku będziemy odczuwali większy opór podczas ściągania przynęty ? ...inaczej w którym będzie trzeba użyć większej siły ?
Unises Napisano 17 Marca 2011 Napisano 17 Marca 2011 koło zamachowe ta duża zębatka nazewnictwo pomijam litościwym milczeniem inaczej w którym będzie trzeba użyć większej siły w tym szybszym kręciołku t.zn. w tym który ma większe przełożenie* zwłaszcza gdy go dociążysz holem jakiegoś większego rybska powinno się to uwidaczniać o wiele bardziej. ...teraz doczytaj sobie definicje przełożenia, lub jak Ci się nie chce to przynajmniej zamknij oczy przypomnij sobie jaki był stosunek wielkości kół zębatych w rowerze z przerzutkami gdy już po redukcji nieco wolniej się przemieszczałeś, ale za to lekko pedałowało się pod górkę I nie przejmuj się poziomem abstrakcji na etapie rozmyślań ani faktem że w rowerze masz przekładnie łańcuchowa, a nie stożkową *Pomijając oczywiście już takie drobne bzdety jak różnicę w obu kręciołkach np. dokładność spasowania przekładni , łożyskowanie , długość korbki, a nawet rodzaj smaru itd.. Rozwiązanie "zagadki" [hide] Po odrzuceniu bardzo wielu innych bzdetów - nieco większej siły trzeba będzie użyć w tym który ma większe to ...."koło zamachowe" [/hide]
pagori Napisano 17 Marca 2011 Napisano 17 Marca 2011 Koło zamachowe , przekładnia stożkowa ? Coś mi tu nie pasuje panowie Koło zamachowe , a przekładnia stożkowa - może raczej ślimakowa ? mogę sie mylić ale raczej to slimak
Unises Napisano 18 Marca 2011 Napisano 18 Marca 2011 Zaczniemy od stworzenia świata i wyjaśnimy kilka kwestii czy robimy sobie dalej jaja no to po kolei zębatka w kołowrotku ? bezwiednie powtarzana bzdura - chodzi o błędne nazewnictwo koła zębatego , bo tak naprawdę zębatką możemy tylko nazwać listwę z naciętymi zębami (element płaski podłużny ) czyli coś takiego nie znajduje zastosowania w mechanizmie kołowrotków. koło zamachowe czyli coś masywnego, bezwładnego akumuluję pewną cześć energii by kręcić się potem nie jako z rozpędu hmm..gdzie to można zobaczyć w naturze w miarę niezbudowane?, może ręczna/korbowa sieczkarnia dziadka, mechanizm zegarka ok... ale w kołowrotku no cóż w przekładni ciężko znaleźć, jedynym elementem który można pod to śmiało podciągnąć jest rotor. Przekładnia stożkowa w kołowrotkach ? a i owszem stosowano coś takiego kiedyś choćby mitchell seri 30x i wszystko inne co na nich wzorowano polska Czapla itp i myśląc o przełożeniach łatwiej sobie to w w ruchu wyobrazić niż coś nieco bardziej udziwnionego /współczesnego np. przekładnia hiperboidalna.
jaceen Napisano 18 Marca 2011 Napisano 18 Marca 2011 To dorzucę jeszcze coś do tej jajecznicy Adres do artykułu: http://www.ssg.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=363
maniek Napisano 18 Marca 2011 Napisano 18 Marca 2011 zębatka w kołowrotku ? bezwiednie powtarzana bzdura Ojoj ,kolega tyle lat siedzi w sprzęcie a nie słyszał o nazewnictwie "potocznym" ,potocznie się mówi o zębatce w kołowrotku w rowerze ale wszyscy wiemy że chodzi o coś innego . przekładnia hiperboidalna. Jakiś przykład .A tak juz gwoli ciekawosci to shimano w najnowszych kołowrotkach stella wprowadziło zwiększone koło zębate .
jaceen Napisano 18 Marca 2011 Napisano 18 Marca 2011 Mało jeszcze wiem , jeszcze znalazłem taki materiał http://www.elf.com.pl/wiedza/rozdzial%2007.pdf Na dzisiaj wystarczy u mnie tej wiedzy o przekładniach
Unises Napisano 18 Marca 2011 Napisano 18 Marca 2011 przekładnia hiperboidalna. Jakiś przykład . rysunek z "trybikami "jaceena, środkowe okienko bardziej precyzyjne określenie; przekładnia zębata hiperboidalna o zębach stożkowych czyt. hipoidalnych choć ten obrazek nie jest najszczęśliwszym przykładem bo w naturze wędkarz po rozkręceniu pierwszego lepszego kręciołka natknie się na koło talerzowe, współpracujące z walcowym zębnikiem, a nie stożkowym jak na środkowym rysunku.Ojoj ,kolega tyle lat siedzi w sprzęcie a nie słyszał o nazewnictwie "potocznym" słyszał ale stara się go nie powtarzać by nie robić jeszcze więcej zamieszania, ba nawet obcemu dziecku założy 'spadniony łańcuch na ową zębatkę w rowerku' gdy ono o to poprosi. shimano w najnowszych kołowrotkach stella wprowadziło zwiększone koło zębate . A Daiwa smaruje i doszczelnia swoje topowe krecioły poprzez Mag Sealed
pablotor Napisano 20 Marca 2011 Autor Napisano 20 Marca 2011 ...shimano w najnowszych kołowrotkach stella wprowadziło zwiększone koło zębate . Ma to jakiś wpływ na walory użytkowe ?
maniek Napisano 21 Marca 2011 Napisano 21 Marca 2011 Ma to jakiś wpływ na walory użytkowe ?Osobiście nie sprawdzałem jeszcze ,na pewno jest zwiększona moc przekładni ,choć rozmiar koła zębatego zwiększyli nie znacznie bo raptem nie całe 2mm ,to przeprojektowali rozstaw osi względem siebie .Coś musiało się dziać z większymi modelami bo tylko w nich przeprowadzono zmiany ,a takie zmiany nie przeprowadza się z byle pierdoły.
pablotor Napisano 22 Marca 2011 Autor Napisano 22 Marca 2011 Jak widziałem Japońskie wydania np Twin Powera to w ogóle nie ma już modelu 3000... tylko C3000 i potem 4000 - też ciekawe czemu. No i te nowe jak widzę nawijają już więcej linki przy jednym obrocie...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.