kulawazmija Napisano 17 Marca 2011 Napisano 17 Marca 2011 czy mogę zmienić koło wędkarskie w swojej miejscowości po opłaceniu składki? i czy jest to płatne?
piotreksalek Napisano 18 Marca 2011 Napisano 18 Marca 2011 Mozesz... ale po co? Oplaty mozesz robic wszedzie, niewazne do jakiego kola nalezysz. Sama przynaleznosc do kola nie jest zwiazana z zadnymi oplatami i jego zmiana nic nie kosztuje. Musisz jedynie byc czlonkiem JAKIEGOS kola, zeby byc czlonkiem PZW... Jest to co prawda chore, ale tak jest... W Niemczech jestes czlonkiem DAV (ichni zwiazek wedkarski...), placisz skladki i git... Nikt Cie nie zmusza, zebys sie zapisywal do jakiegos kola, podkola czy nadkola...
sandman Napisano 18 Marca 2011 Napisano 18 Marca 2011 Z tego co mi wiadomo, kolo mozesz zmienic ale jesli masz juz oplacone skladki w innym to przy zmianie bedziesz musial placic chyba wpisowe... ale moge sie mylic.
piotreksalek Napisano 18 Marca 2011 Napisano 18 Marca 2011 Wpisowe uiszcza sie dla PZW a nie dla kola... A tu dowiesz sie wszystkiego na 100%: Szczecin – ul. Boh. Warszawy Rynek Turzyn Sklep Wędkarski „U Prezesa” Andrzej Tokarski Codziennie od 10:00 – 17:00 Tel: 601-778-215. Pozd.
rafaZST Napisano 18 Marca 2011 Napisano 18 Marca 2011 Kulawazmija jest z Krakowa i chyba nie po drodze mu bedzie do ZS
piotreksalek Napisano 18 Marca 2011 Napisano 18 Marca 2011 no pewnie nie... sorry... ale w Krakowie przepisy są te same, więc może na miejscu sobie potwierdzić
zdrapek Napisano 18 Marca 2011 Napisano 18 Marca 2011 Nie wiem jak wygląda sprawa po opłaceniu składki, bo takową uiszczasz w danym kole i jak by potwierdzasz przynależność do niego. Natomiast sama zmiana koła (przed opłaceniem składki) jest bezpłatna. Musisz jedynie udać się do macierzystego koła i wyciągnąć swoja kartotekę i przenieść ją do innego, dowolnego koła PZW.
kamionki Napisano 18 Marca 2011 Napisano 18 Marca 2011 Możesz zmienić koło bez żadnej dodatkowej opłaty.Pieniądze z Twojej składki członkowskiej w jakimś procencie zasilają konta kół PZW.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.