Skocz do zawartości
Dragon

Szczupak-metody i sposoby

Gość Anonymous

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

ja od 3 lat łapie na jedną gumke o koloże od gory czarna, dół biała a pod szyją( czy jak to nazwać u ryby) czerwone, okonie i szczupce dobrze biorą. na jasno pomarańczowego twisterka też mi 2 szczupoaki siadły w ciągu 15 minut więc też chyba dobry kolorek. zresztą są tu lepsi profesjonaliści więc powinni Ci doradzić ;)

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 378
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

fakt , że może spinnning to inna bajka , ale jak złowię półmetrowca na żywca to wcale się bardzo nie cieszę , raczej mi go szkoda

Napisano

Witam wszystkich. jestem nowym uzytkownikiem forum. chcialbym wiec wszystkich pozdrowic:)

W przyszlym tygodniu zaczne przygode ze spiningiem wiec mam pytanie: o jakiej porze dnia najlepiej bedzie wybrac sie ze spiningiem na szczupaka a o jakiej na okonia?? a moze nie ma to az tak duzej roznicy a bardziej liczy sie dobre miejsce? i jeszcze jedno pytanie: na jeziorze na ktorym bede lowil jest wyspa, czy lepiej bedzie jesli bede lowil z niej? jesli ktos moglby cos poradzic to prosze o odpowiedz

Napisano
Też mam spore zaufanie do jasno pomarańczowych i żółtych twisterów - w tatym roku siadł mi na nim szczupak 50 cm :roll:

ja dopiero zaczynam przygode ze spiningiem ale sporo osob mowilo mi ze wlasnie te kolory sa bardzo dobre. a co powiecie o bialym kolorze? slyszalem tez ze w pochmurne dni lepiej kolory jaskrawe a w sloneczne powinno sie rzucac twisterami z brokatem. co o tym myslicie?

Napisano

Ale słyszałem też, że doskonałą metodą połowu drapieżników jest Spiningowanie z użyciem martwej rybki (czy ktoś już to wypróbował jak tak to moge prosić o relacje albo jakieś porady doyczace tego co wyzej napisałem) z góry dziękuje :smile:

Napisano
Napisz mi w jakim regionie Biebrzy wędkujesz to na pewno Ci pomogą bo znam tą rzeczkę chyba nie zle.

Zwykle jeżdżę do Goniądza bo tam mam dach nad głową... ;-)

Napisano

Czy ktoś z Was widzi jakieś racjonalne wytłumaczenie tego zakazu?

Na wodach nizinnych powinni go znieść. :cool:

Napisano
Czyli masz znajomego kłusola

Nie napisałem, że to było z 10 lat temu- (nie wiem czy ten zakaz obowiązywał). Po drugie jak wiecie nie jestem członkiem PZW :cool: A po trzecie znajomy nie kolega a "znajomych" się nie wybiera :lol:

Napisano

przepraszam czy ktos wie jak zapobiec ściągania przez prąd wodny bojki żywcowej .Łapie nad odrą w zakolach między główkami gdzie prąd wydaje sie być najmniejszy a jednak znosi spławik w pare chwil ,to nie rybka na haczyku to prąd .czy ktos wie jak temu zapobiec ??może jakieś inny zestaw bez spławika ,,,,pomóżcie ? :???:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.