Skocz do zawartości
tokarex pontony

Szczupak-metody i sposoby

Gość Anonymous

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

w tamtym roku muj wynik był druzgocący 2 wymiarowe szczupaki w roku

stary tragedia

w tym złapałem 6 wymiarowych i jakies 20 pistoletów mniejwięcej po 40 cm

chodż chodziłem na nie polować bardzo często

niemuwiąc o sumach węgorzach sandaczach

tu takie ryby to sie zdarzją ras na ruski rok

i tylko mistrzom bo mojej calej ekipie jakom znam w rzeszowie sie nie trafiają plx odp

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 378
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
*Miron* ty to dopiero masz #tureta# i co zarzuce takiego woblerka do wody i jak mówisz, że najlepiej łowić obok drzew zatopionych i każdy kto zarzuci zestaw tego *twojego drzewa* nikt nie widzi i po zestawie.CHYBA!!! że ktoś ma wędkę niewiadomo ile gram wyrzuty i plecione wytrzymałości 200kg, to wtedy zestawu nie zerwie bo wyciągnie drzewo. TY TO MASZ POMYSŁY CIEKAWE CZY JUZ ZERWAŁEŚ ZESTAW NA DRZEWIE. I polecasz to innym. :grin:

NO WIESZ ALE GDZIE PATYKI TAM WYNIKI ;]

Napisano

to niezłego macie tam prezesa a co do okoni jak bys mieszkał tu gdzie ja i łowił na takich wodach gdzie okonie jak piszesz u ciebie biorą kiedy chesz a unasz to okonie są kochane

stary tu nawet okoni brakuje

jutro sie własnie wybieram na troka na okonki może coś śiądzie bo na szczupaka nawet nie licze

gratuluje ci tego sczupaka i twojemu wujowi tej czwurki to muśiało być bydle

miuj największy to 68 cm o wadze 1,63

jak to muj dziadek muwi chudy jak pencja długi jak miesiac ;]

a liny sa na tym twoim jeziorze

• 3 weeks later...
Napisano
tak żeby nie ugryzł.

rozwieracz plus szczypce mogą pomóc wyeliminować te nieoczekiwane zachowania tejże rybki :grin:

Napisano

Te do 50-60 cm za karczycho chwytając i za (a nie pod!!!) pokrywy skrzelowe ... na ich końcu. Te większe już maja na tyle siły, że podczas szarpnięć nie będziesz w stanie go utrzymać ... wymsknie Ci się z rączek (tym bardziej, że jest pokryty śmierdzącym śluzem :lol: ) i znając odruch wedkarskie ... będziesz łapał go w locie za byle co i wtedy przeważnie łapa jest pocięta zębami czy też tymi ... skrzelowymi kłami :cool: Tylko podbierak, a jak bedzie już w łódce ... szmatę na łeb i do siaty ... juz bez szmaty :mrgreen:

Napisano

Panowie jest taki dobry sposób pochodzący ze skandynawi duże szczupaki łapiemy w ten sposób wkładając palce w oczy to jest kciuk i wskazujący szczupak jest tak zbudowany że w momencie dotknięcia oczu chowają się głębiej pozwala nam to zrobić mocny chwyt

Dotyczy to szczupaków które mają nie powrócić do wody oczywiście.

Napisano
Dotyczy to szczupaków które mają nie powrócić do wody oczywiście.

W tym przypadku najpierw zabijam rybę. Jeżeli ryba ma być zabrana nie ma sensu jej wcześniej męczyć.

Napisano

ale jest to bardzo skuteczny chwyt w skandynawi podbiera się też w ten sposób z łódki takie ponad metr nie trzeba podbieraka. Taka mała ciekawostka mam na koncie takie ponad m. i od kliku lat chodze bez podbieraka to takie małe fory dla szczupaków i okoni .

Napisano
A najlepiej wypinać go w pozycji leżącej w podbieraku.

Najlepiej to szczupaczka wypinać w wodzie, bez dotykania go, jednym szybkim ruchem szczypiec :wink:

Napisano

A jeszcze lepiej dać mu luz na lince i niech sobie wraca do domu. Nie znosze dotykac tej ryby, jestem wyczulony na zapach jej śluzu ... fujjjjjjjjjjjjjjj :???::lol::lol::lol:

Gość wobler129
Napisano

Mi to nie przeszkadza :mrgreen: Jedynie zapach i śluz po leszczu :???: lub płoci :neutral::lol: Ale inne rybki mi nie przeszkadzają... a może jeszcze krąp :lol:

Gość Anonymous
Napisano

Za " karczycho "

<a  href=%7Boption%7Dhttp://images13.fotosik.pl/10/8baaa7ca3338702am.jpg' alt='8baaa7ca3338702am.jpg'>

John

Napisano

no to ja nie mogę być gorszy i zapewniam że to moje paluchy :grin:

e047f634838ea5bemed.jpg

chcę przypomnieć że nie jest to fota o tematyce edukacyjnej łot tak mi się złapało :grin:

Napisano

cała frajda z wędkowania złowić a później pochwalić się przed kolegami tak niby nic a okiem zerkać czy zazdroszczą :razz::razz::razz::razz::razz::razz::razz:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.