Skocz do zawartości
Dragon

Którą markę byś wybrał?

Tomaszek

Którą markę byś wybrał?  

100 użytkowników zagłosowało

1. 1. Którą markę byś wybrał?

• Byron
      2
    • Dam
      4
    • Garbolino
      7
    • Initi
      0
    • Jaxon
      23
    • Mikado
      28
    • Mistrall
      3
    • Shakespeare
      5
    • Shimano
      39
    • York
      3

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Gdyby byli całkiem do bani - to zniknęliby szybciej niż sie pojawili
Niestety nie zawsze tak jest.... Stara zasada mówi że mawet g.... możesz sprzedać jeśli jest ładnie opakowane i dobrze zareklamowane. Ewentualnie trafia w odpowiednią lukę na rynku. Przykład: Leader Price, Fiat, Sanplast czy Amika.

Zresztą przykładów jest więcej zwłaszcza w branży odzieżowej i kosmetycznej.

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 159
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

tylko, że branża wędkarska jest na tyle wąską i specyficzną, że tu chyba ciężko o coś takiego...

Tak mi się wydaje - a rozumiem, że cały czas pijesz do jaxona ;)

Nie jest wcale taki zły :)

Napisano

Nie piję. Kiedy rok temu zaczynałem interesować się sprzętem wędkarskim żywiłem przekonanie że Jaxon to dobra firma ze średniego przedziału cenowego. Ale porażająca ilość negatywnych opinii przekonała mnie że raczej nie będę brał wyrobów tej firmy pod uwagę. Ale przyznaję, że własnych doświadczeń nie mam. Ja zawsze wolę "prewencyjnie" kupić sprzęt renomowanych marek do których nie ma zastrzeżeń, ot choćby po to żeby się nie przekonywać na własnej skórze że jednak nie było warto. W końcu skądś te negatywne opinie się biorą....

PS

Firmy Jaxon mam siatkę na ryby + paczkę krętlików (będę je zużywał chyba przez najbliższe 10 lat :mrgreen: tyle ich mam).

Napisano

Jaxona mam: plecak, dwie wędki, pokrowiec na wędki, 3 kołowrotki, krętliki, agrafki, koszyczki zanętowe, rurki antysplątaniowe

nie mam z tym żadnych problemów - może mam jakieś wyjątkowe szczęście - ale kurka wodna, nie zawiodłam się nigdy.

Ja tam się cieszę, że sama sprawdzam zawsze to co chcę wypróbować, a nie kieruję się przypadkowymi opiniami - i przeważnie dobrze na tym wychodzę.

Nie chybi, że z tym Jaxonem mam szczęście i trafiają mi się dobre egzemplarze - cokolwiek nie kupię :P

Napisano
nie kieruję się przypadkowymi opiniami
Trudno powiedzieć czy są one przypadkowe :) To poprostu opinie użytkowników. Jakie Twoim zdaniem miały by spełniać ktyteria, żeby nie być "przypadkowe"?
Napisano

nie przypadkowe to hmm.. myślę, że to by były opinie ludzi biorących profesjonalnie udział w zawodach

ale z kolei np. załoga Robinsona zawsze powie, że coś tam inne jest do d... ;)

Nie wiem - po prostu kieruję się własnymi doświadczeniami - i dla mnie jest to miarodajne.

Pewno, że gdyby było mnie stać na Sant Croix - to nie spojrzałabym na nic innego - bo to najlepsze ( same blanki - nie uzbrojone (przelotki,uchwyty indywidualnie do preferencji wędkarza)) kosztują w polsce od 18.000 w górę.

A sprzęt jakiego używam, to prostu sprzęt - ma nie zawodzić, ma się tym dobrze bezusterkowo łowić.

Nie sparzyłam się na Jaxonie, dlatego też przymykam oko na negatywne opinie.

Napisano
Trudno powiedzieć czy są one przypadkowe :) To po prostu opinie użytkowników.
Tak użytkowników forum tylko czy użytkowników sprzętu danej firmy. Niestety jest tak że jak trzech krzyknie : sprzęt firmy x..z jest do bani to inni od razu mają wiedzę na temat tej firmy i mają swoje zdanie. Po raz setny na tym forum krzyczę :evil: panowie/panie nie sprawdziłeś sam to głosu nie zabieraj. Wędkujmy sprzętem jaki nam osobiście się podoba, pasuje nam, po prostu ma to coś i stać nas na nie. Nie słuchajmy opinii gości którzy piszą aby pisać a fioletowego pojęcia nie mają o sprzęcie danych firm. :evil::evil:
Napisano

Co panie, co panie... :roll:

pani pisze właściwie to samo - a jedynie próbuje udowodnić, że niektóre opinie są do bani ;)

Napisano

Nie wiem keri skąd ten dramatyczny ton? Przecież to normalka że tak jest. Poza tym zwolennicy Jaxona czy Mikado powinni być zadowoleni bo wyniki ankiety wskazują na ich ulubioną markę. To jednak o czymś świadczy :idea:

Napisano
Co panie, co panie... :roll:

pani pisze właściwie to samo - a jedynie próbuje udowodnić, że niektóre opinie są do bani ;)

Hm.... ja już jakiś czas walczę przynajmniej słownie z poglądami typu "ja odnoszę wrażenie" po przeczytaniu postów innych kolegów.

Zdanie mam tylko jedno na temat firm: sprawdź a później wyrażaj swoje zdanie!!!!

Nie wiem keri skąd ten dramatyczny ton? Przecież to normalka że tak jest. Poza tym zwolennicy Jaxona czy Mikado powinni być zadowoleni bo wyniki ankiety wskazują na ich ulubioną markę. To jednak o czymś świadczy
Ton może i wydaje się dramatyczny ale i zdania niektórych kolegów są dramatyczne. Jeszcze raz piszę to samo : sprawdź sam i wtedy osądzaj!!!!!!!

Bardzo mnie cieszy wynik twojej ankiety. Wniosek jest tylko jeden nie sama nazwa jest ważna, wybieramy sprzęt jaki wg nas jest ok i na jaki nas stać. Po drugie jak mam użyć jakieś wędzisko-kołowrotek czy inny sprzęt raz w roku to nie widzę sensu wydawania kasy za nazwę na tym sprzęcie.

Fakt jest taki że ja sam wydałem sporo kasy za sprzęt firm które są naprawdę ok ! ich towar można użytkować latami ale czy było watro? ja se odpowiedziałem - niekoniecznie?

Napisano
Pewno, że gdyby było mnie stać na Sant Croix - to nie spojrzałabym na nic innego - bo to najlepsze ( same blanki - nie uzbrojone (przelotki,uchwyty indywidualnie do preferencji wędkarza)) kosztują w polsce od 18.000 w górę.

Oj trini chyba zrobilas literowke St Croix nie jest az tak drogie. Dobre wedzisko tej firmy mozna kupic sporo ponizej 1000 zl (w usa za 200 dolarow) a firma ma modele ktore kosztuja w ok 300 zl

Napisano

No właśnie - nie chciałem się wychylac, ale wczoraj szukałem jakiś czas w googlu i jakoś nie udało mi się znaleźć wędziska za więcej niż 2 kafle ;) Chyba trini nieco poniosło...

Napisano

Kurka nie mnie tylko mojego chłopa 165.gif

ja nie sprawdziłam, przyznam się szczerze... :oops::oops:

przepraszam za zamieszanie spowodowane tą informacją - zaraz ktoś tu u mnie wałkiem oberwie... :twisted:

Gość Dwie_sety
Napisano
lubisz działać na nerwy co? :mrgreen::lol:

Przecież nie patyk łowi :cool:

Napisano
lubisz działać na nerwy co? :mrgreen::lol:

Nie miałem takiego zamiaru. Odniosłem wrażenie że może pomogę :mrgreen::mrgreen:

Napisano

Matko i córko :cool:

primo - to był żart :P

Nie miałem takiego zamiaru. Odniosłem wrażenie że może pomogę

yyyy... no tak :D

mnie pomogłeś pomarzyć, ech... 84.gif

:mrgreen:

Napisano

Wiecie, czytam to wszystko i śmiac mi sie chce z Waszego licytowania sie :lol::lol::lol:

Proponuje takie rozwiązanie, pomyslcie sobie, jaka wedke chcielibyście mieć, tzn. jaki blank, jego kolor, chwyt, przelotki, korek na rękojeści i ... jaką dedykację ;)

Potem wejdźcie na stronę ponizej, weźcie kalkulator w dłoń i liczcie. Sami sie przekonacie, że w gruncie rzeczy wędka marzeń, spełniajaca Wasze wymogi estetyczne i użytkowe wcale nie musi kosztować kroci.

W sklepach jestesmy skazani na gusta i preferencje producentów, a tutaj ... do wyboru, do koloru. Sami zobaczcie :cool:

http://www.fishingcenter.com.pl/

I jak? :mrgreen::lol::lol::lol:

Napisano
Proponuje takie rozwiązanie, pomyslcie sobie, jaka wedke chcielibyście mieć, tzn. jaki blank, jego kolor, chwyt, przelotki, korek na rękojeści i ... jaką dedykację
O to chodzi.
w gruncie rzeczy wędka marzeń, spełniajaca Wasze wymogi estetyczne i użytkowe wcale nie musi kosztować kroci.
to jest właśnie piękne w wędkarstwie :mrgreen:
Napisano

Może nieszczęśliwie użyłem słowa ... marzeń.

Na jakims szkoleniu w pracy padło ze strony szkoloncego pytanie ... jakie jest twoje marzenie i ludzie wymieniali wszystko, od zmiany samochodu, przez domy, rodzine itd. Ale to były złe odpowiedzi. A wiesz jak brzmiała właściwa? Wygrać w totka!!! Oooo!!! To jest marzenie!!! A pozostałe ... kwestia mocy chęci posiadania. Jeśli coś bardzo chcesz ... to kwestia czasu :grin:

A Ty Manius pomyśl tak ... to TYLKO 2,5 tys. złociszy :cool::cool: :cool:

Napisano

Tak tak ,Piotr jak bym miał taką dniówke tobym też tak mówił to tylko jakiś marne 2,5tyś co zaś tyczy totka nie powiem nie przydało by się troche" :grin: lewizny"

Napisano

Maniek Szkoda by mi było zabierać taki sprzęt nad wodę :mrgreen: Postawiłbym w gablocie w domu a nad wodę mikado i jaxon :grin: Złamiesz takiego Croix-a i masz żałobę w chacie. Po co się stresować. Wędkarstwo to sport rekreacyjny :roll::mrgreen::grin:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.