qbassmanutd Napisano 25 Kwietnia 2011 Share Napisano 25 Kwietnia 2011 Witam, był ktoś tam ostatnio ? Czy w tygodniu można połowić ? Ma ktoś tam kontakt telefoniczny z właścicielem ? Czy dużo jest tam karpia? Można wypuszczać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj.slawko Napisano 26 Kwietnia 2011 Share Napisano 26 Kwietnia 2011 Na Pacyfiku byłem tydzień przed Świętami i złapałem 18 karpików do 2kg ,1 lin i 4 karasie.Wjazd 5zł od wędkarza.Złapana ryba do siatki, jak bierzesz do domu to płacisz ,jak nie to do basenu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek rożniata Napisano 26 Kwietnia 2011 Share Napisano 26 Kwietnia 2011 fajne łowisko tylko duża presja wędkarska, ryba bez mała gwarantowana, płacisz 5 zyla i łowisz , ryb zabierać nie musisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wybrany20 Napisano 26 Kwietnia 2011 Share Napisano 26 Kwietnia 2011 Karpia jest dużo ja dziś złapałem 8 kilowa sztukę na większym zbiorniku. Jest tez jesiotr w słusznych rozmiarach. Najlepiej przyjechać w tygodniu. Zabawa gwarantowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qbassmanutd Napisano 26 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2011 dzieki za in fo. Czyli można codziennie ? Na co łowiliście karpie ? Kuku, robak, czy kulki proteinowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wybrany20 Napisano 26 Kwietnia 2011 Share Napisano 26 Kwietnia 2011 Kulki, a na spławik polecam kukurydze i żadnej sypkiej zanęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qbassmanutd Napisano 26 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2011 a jak wygląda to łowisko ? ile jest stawów ? na którym najlepiej zapolować na karpia ??? jakaś konkretna miejscówka godna polecenia ??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wybrany20 Napisano 27 Kwietnia 2011 Share Napisano 27 Kwietnia 2011 Sa dwa stawy plus kilka "basenów" na większym stawie są karpie, liny karasie, jesiotry. To na większym stawie są karpie w granicach 10 kilo, na mniejszym stawie w tamtym roku łowiłem karpie do 5 kilo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qbassmanutd Napisano 27 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2011 polecasz jakies konkretne miejsce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 28 Kwietnia 2011 Share Napisano 28 Kwietnia 2011 Dno raczej jest rowne - nie ma dolkow i gorek. Widzialem staw po osuszeniu kilka lat temu, jak autostrade budowali. Wiec miejsce chyba nie ma znaczenia Najglebiej jest na srodku - taka jakby rynna ciagnie sie przez caly duzy staw. Na mniejszym tylko jeden raz (ale to bylo dawno) wedkowalismy, bo na duzym nie bylo miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qbassmanutd Napisano 28 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2011 na majówkę nie ma co jechać, bo się ludzie rzucą wyposzczeni po zimie. Wyskoczę na Pacyfik w tygodniu i zdam relację. Szkoda, że Glinnik znowu w remoncie Polecacie jeszcze jakieś komercyjne łowiska w okolicy ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qbassmanutd Napisano 28 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2011 JaCool a byłeś ostatnio w Bełdowie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 28 Kwietnia 2011 Share Napisano 28 Kwietnia 2011 Przejezdzalem tylko kilka razy w ub. roku, jadac na w strone Lutomierska. Wedkarzy na brzegu zawsze kilku siedzialo, wiec domyslam sie ze jakies rybki tam plywaja Osobiscie przestalem tam jezdzic ze 2-3 lata temu, jak poszla plotka, ze trzeba kupowac wszystkie zlowione ryby. Plotka podobno byla falszywa, ale jakos zawsze wybieramy inne lowiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qbassmanutd Napisano 28 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2011 gdzie byś polecił się wybrać w okolicy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 29 Kwietnia 2011 Share Napisano 29 Kwietnia 2011 qbassmanutd - pytanie troche nie w temacie watku;) Domyslam sie tylko, ze w ten week nad woda wszedzie bedzie trudno o miejsce... Sporo wedkarzy zaczyna teraz sezon Trudno cokolwiek podpowiedziec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni_zGr Napisano 23 Maja 2011 Share Napisano 23 Maja 2011 Dla osób interesujących się tym łowiskiem, 20 maja(piątek) wybrałem się na owe łowisko . Po spędzeniu czterech godzin(16-20) łowiąc na ciężko niestety byłem strasznie zawiedziony dwa małe karasie, obydwa były poranione nie wiem czy właściciele nie przesadzili z ilością ryb drapieżnych. Z osób siedzących nad łowiskiem również nie zauważyłem większych brań, ryba pukała pukała i nic więcej. W dniu dzisiejszym wybrałem się ponownie ze znajomymi nad "Pacyfik" dzisiejsze wędkowanie możemy zaliczyć do udanych, dwa ok. półtora kilowe karpie jeden pół kilowy(na ciężko), dwa karasie i linek(spławik). Spędziliśmy niecałe trzy godziny(12-15). Ogólnie na to łowisko trzeba trafić w weekendy jest spora ilość ludzi co sprawia że ryby stają się przejedzone, ogólnie przyjemna atmosfera kto chce bierze rybkę, kto nie wypuszcza. Z przynęt polecam kukurydze. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obar7531 Napisano 7 Grudnia 2011 Share Napisano 7 Grudnia 2011 Witam.Byłem wczoraj na Pacyfiku. Złowiłem kilka okoni na spławik, na żywca i spinning nic.Wędkarzy nie było.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rastakrolik Napisano 16 Marca 2012 Share Napisano 16 Marca 2012 Czy można już łowić z brzegu na pacyfiku przed Ozorkowem ? Może się ktoś orientuje ? Z góry dzięki za zainteresowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj.slawko Napisano 16 Marca 2012 Share Napisano 16 Marca 2012 Nie wiem czy można ale jutro jadę ,sprzęcik spakowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rastakrolik Napisano 16 Marca 2012 Share Napisano 16 Marca 2012 dj.slawko daj znać jutro (czy w ogóle) i jak poszło Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy1313 Napisano 17 Marca 2012 Share Napisano 17 Marca 2012 witam, byłem wczoraj z ciekawości zobaczyć jak wygląda sprawa na pacyfiku. Otóż od strony domu do samego brzegu jest lud, po stronie północnej i południowej lud na środku stawu i kończy się ok 2m od brzegu. Wschodnia część wygląda lepiej ok 1/6 stawu odtajała całkowicie. Ogólnie córka właściciela (ta dobrze zbudowana pani) mówiła że przychodzą nieliczni połapać płoteczki w tych malutkich stawach a na dużych stawy nikt nie łapie (był jeden gość posiedział parę godzin i pojechał do domu) Po rozmowie z tą panią powiedziała że cena karpia skoczyła do 14zł i chyba karasie do 7zl (ale nie pamiętam dokładnie) i że właściciel myśli nad darmowym amurem ale na razie dalej płatny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj.slawko Napisano 18 Marca 2012 Share Napisano 18 Marca 2012 Wczoraj na Pacyfiku długo oczekiwane otwarcie mojego sezonu.Zameldowałem się jako pierwszy o 6.30.Myślałem że nieczynne bo furtka zamknięta a ja wchodzę jak do siebie na pewniaka i tylko patrzę czy jakieś psisko mnie nie użre.Właściciel już wstał i był w obejściu . Po krótkiej rozmowie na łowisko.Woda zamarznięta do 1/2 długości od strony domu ,mały stawik zamarznięty całkowicie.Rano jekki chłodek ale później piękna słoneczna pogoda.Rybek u mnie mało 5 płotek do 30cm,ale obok chłopaki ciągneli jedna za drugą ,karpie są ale się opalają na plytkiej wodzie.Wjazd jak w zeszłym roku 5zl o rybe nie pytałem. Jak ktoś jest zainteresowany to do wydania mają 3 prześliczne szczeniaczki. Na koniec podaję tel. na Pacyfik 42/718 36 72 , 601 374 134 , 602 268 403 za zgodą właścisiela oczywiście. Pozdrowienia i połamania kija. Nowy1313-z ilością łowiących troszkę przesadziłeś .Ja naliczylem 17 zajętych pomostów. Wędkarzy więcej, tylko po mojej lewej było 9. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy1313 Napisano 18 Marca 2012 Share Napisano 18 Marca 2012 No to widać że słoneczny weekend zachęcił więcej wędkarzy do odwiedzenie pacyfiku. A czy ktoś wyholował jakiegoś karpia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj.slawko Napisano 18 Marca 2012 Share Napisano 18 Marca 2012 Tego nie wiem.Osobiście holu większej rybki nie widziałem.Chyba jeszcze woda troszkę za zimna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rastakrolik Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 Łowisko czynne, jest już możliwość łowienia na wszystkich stawach. Wczoraj tj. niedziela byłem pomoczyć kija. Głownie nastawiłem się na płoć. W rezultacie 15 sztuk (wzdręgi i płocie) w sumie nawet nie takie małe oraz 2 karpie ~1kg, może jeden trochę więcej. Kolega kilka stanowisk dalej wyciągnął z tego co widziałem około 1m jesiotra. Na pacyfiku wędkować można już pełną parą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi