student23 Napisano 10 Czerwca 2011 Napisano 10 Czerwca 2011 Panowie nie wiem czy taki poscik juz był ale mam taką propozycje może podzielimy sie wiedza odnośnie najbardziej łownych pilkerow i przywieszek . CO gdzie i o jakiej porze jest najbardziej skuteczne
slowik Napisano 10 Czerwca 2011 Napisano 10 Czerwca 2011 U mnie w arsenale mam kilka wzorów pilkerów,ale najczęściej łowię na tobiasze ze względu na kształt który pozwala im na szybkie jak i pionowe opadanie w kierunku dna.Nie które pilkery potrafią przemieszczać się bardziej poziomo niż pionowo i dla tego mamy częste splątania po między wędkarzami. Kolejnym wzorem jest parasolka. Przywieszek nie stosuję Ale lubię czasem zamiast górnej kotwicy założyć hak z zieloną lub czerwoną rurką,tzw.prowokator
student23 Napisano 10 Czerwca 2011 Autor Napisano 10 Czerwca 2011 U mnie w arsenale mam kilka wzorów pilkerów,ale najczęściej łowię na tobiasze ze względu na kształt który pozwala im na szybkie jak i pionowe opadanie w kierunku dna.Nie które pilkery potrafią przemieszczać się bardziej poziomo niż pionowo i dla tego mamy częste splątania po między wędkarzami.Kolejnym wzorem jest parasolka. Przywieszek nie stosuję Ale lubię czasem zamiast górnej kotwicy założyć hak z zieloną lub czerwoną rurką,tzw.prowokator U mnie góruja Bory kolor to pół seledyn pól pomarańcz potem tobiasze srebrne z niebieskim:)
slowik Napisano 10 Czerwca 2011 Napisano 10 Czerwca 2011 U mnie góruja Bory Też posiadam[jak chyba każdy]ale jakoś nie przypadły mi do gustu.Często plączą mi się podczas rzutu.
Bless Napisano 12 Czerwca 2011 Napisano 12 Czerwca 2011 To ja też wtrące swoje trzy grosze Ostatnio najczęściej używam parasolek, ale konkretnego modelu, z wygiętą dolną częścią. Zauważyłem że te modele są bardziej skuteczne od tych zwykłych, prostych, przynajmniej mi się lepiej sprawdzają.
student23 Napisano 12 Czerwca 2011 Autor Napisano 12 Czerwca 2011 To ja też wtrące swoje trzy grosze Ostatnio najczęściej używam parasolek, ale konkretnego modelu, z wygiętą dolną częścią. Zauważyłem że te modele są bardziej skuteczne od tych zwykłych, prostych, przynajmniej mi się lepiej sprawdzają. Panowie byłemm raz na wyprawie facet miał różowa parasolke sześciokątna i wogole na nia zdeklasowal wszystkich zlapal 2x5kg i 1x8kg no i kilka 3 i reszta kolo kg i szukam tego pilkera i nie moge znaleźć moze ktos z was widzial
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.